Не пипайте Сребърния фонд, съветва Милен Велчев

Уместно е да се емитира нов дълг, смята той
Обновена: 18 апр 2012 10:53 | 18 апр 2012 10:43,
84
Не пипайте Сребърния фонд, съветва Милен Велчев
Милен Велчев. Снимка: Impact Press Group

Вариантът да се емитира нов дълг и да се погаси стария е уместен. Това коментира пред TV 7 Милен Велчев, финансов министър в кабинета "Сакскобурготски". 

 
Добре е, че Министерство на финансите се насочва в тази насока. Няма нищо неестествено държавата да погаси по този начин дълга, който изтича в началото на 2013 г. Подкрепям с две ръце подобна стъпка, добави Велчев.
 
Той коментира и препоръката на Европейската централна банка (ЕЦБ) да не харчим парите от  Сребърния фонд за покупка на държавни ценни книжа (ДЦК).
 
ЕЦБ казва, че намесата на голям инвеститор като Сребърния фонд на ограничения пазар на български ДЦК ще изкриви лихвите. Те казват, че подобна стъпка ще има и вторичен ефект – няма да е ясно доколко България изпълнява критериите за присъединяване към еврото, разтълкува Милен Велчев.
 
По думите му в мнението на ЕЦБ прозира усещане, че ако Сребърният фонд инвестира в български ДЦК, като дойде времето за приемането на еврото у нас, ЕЦБ може да каже, че лихвите по ДЦК не са пазарно определяни и да не ни пусне в Еврозоната.
 
След години проблемите на Европа ще отминат и отново ще искаме да се присъединим към Еврозоната, убеден е Милен Велчев. 
 
Изкуството на бюджетирането е да разбереш къде ще е най-добрият ефект от разпределянето на парите. Не можем да оставим пенсионерите със замразени пенсии в продължение на години. Беше грешка да се премахне т.нар. "швейцарско правило" в началото на мандата и е добре сега да се върне, смята бившият финансов министър.
 
Той припомни, че приватизацията е важен ресурс за държавните финанси, но тези пари не дават възможности за повече харчове, защото според европейските регламенти тези средства трябва да отиват в резерва.
 
Мога да приветствам възраждането на политическия център, защото предотвратява залитането в крайности. След изборите трябва да се види каква коалиция е възможна, коментира политическите процеси Милен Велчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На снимката: Милен Велчев маааазно облизващ се: Не пипайте сребърния фонд... Порциите ще ги разпределяне ние!
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Милен Велчев към ГЕРБ: Не пипайте Сребърния фонд! Че ако народа ни върне в министерствата да има какво да крадем! И да не забравите да върнете 1 милиард от дълга, който ви завищах да плащате в края на годината... Все пак е добре да започнем на чисто кражбите ако тъпия народ пак ни избере да го окрадем хептен! С бесепе огладняхме доста!
19
0
 
12
 
! Отговори
??? преди 12 години
Според мен е по-добре да започнем нещо да произвеждаме, а не само заеми да взимаме!!
18
4
 
16
 
! Отговори
хитър петър преди 12 години
авно, но сигурно хората, които са живели през социализма, започнаха да съжаляват за него. Крайната цел на комунистите успя. Демокрацията излезе през носа на останалите българи. Държава де факто вече няма! Колкото и лошо да бе през социализма, бе по-добре от сегашната анархия. Така се извъртяха нещата, че обикновените български граждани са по-големи социалисти, от другарите с партийни книжки и тлъсти банкови сметки. Защото вече няма правосъдие, а кривосъдие. Здравеопазването еволюира в здравеограбване, социалната политика се превърна в бюро за раздаване на средства най-вече за ***, образованието се срина под нивото на килийните училища в средновековието, а икономика няма, защото просто няма производство.
17
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков 3 години ни говори за ФИНАНСОВА СТАБИЛНОСТ ! Но е лесно да си финансово стабилен с наслидство 8 милиарда в резерв !!! Като ги изхарчи.... и сега се чуди от къде да намери пари да харчи за магистрали и т.н.
16
1
 
21
 
! Отговори
ОЛЕ преди 12 години
АМИ ЗАЩО НЕ СИ ХВАНЕМ ВСИЧКИ ПОД РЪКА ЧАНТИЧКИТЕ И БЕЖ ДА НИ НЯМА ОТ ПОТЪВАЩИЯ КОРАБ-БЪЛГАРИЯ.......ЗАЩО НЕ ПИТАТ ИКОНОМИСТИТЕ НЕ САМО ТЕЗИ В ПАРЛАМЕНТА И МИНИСТЕРСТВОТО ТАМ СА НАЙ НАХАЛНИТЕ ,А НЕ НАЙ ЗНАЕЩИТЕ.....БЪЛГАРИЯ ИМА МНОГО УМНИ И КАДЪРНИ ХОРА КОЙТО НИКОЙ НИКОГА НИЩО НЕ ПИТА И СКОРО В ТАЯ ДЪРЖАВА ЩЕ ОСТАНАТ МЪРЗЕЛИВИТЕ И ЛЪЖЛИВИТЕ КРАДЦИ......ЕГАТИ ...ТОВА МИ БИЛО ИКОНОМИСТИ,ФИНАНСИСТИ И ПРОЧИЕ...НЕКАДЪРНА ***
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе като цъфнахме и вързахме от 3 години насам... под управлението на ГЕРБ... защо се стигна да харчат сребърният фонд ???? Къде е агент Главоча ?
14
0
 
4
 
! Отговори
до Румен преди 12 години
Ми много хубаво,ще се избием и ще търсим правда,такава каквато не я намерихме последните 20 години.Тази прогноза е добра.
13
1
 
1
 
! Отговори
do 8 преди 12 години
ne chuva. izlez na ulicata i mu go kaji. ako izleznem vischki nito shte ni biyat nito shte ni kolyat. ama pusti strah i ovche bezdushie. sram me e che swm chast ot takwv strahliv ovchedushen narod. ami che te *** kolkoto i da sa primitivni sa po smeli i po organizirani ot nas.
12
3
 
23
 
! Отговори
M преди 12 години
Явно този Дянков и неговият екип не разбират от икономика .Всички казват ,че е грешка да се пипа сребърният фонд само те и той в частност "Да".,но какво се учудваме то с тези дипломи калинки какво друго може да се очаква.
11
1
 
16
 
! Отговори
men преди 12 години
този *** му казаха че ще сриват долара и той хоп левовете в марки което горе долу ни удвои външний дълг. вместо да е в затвора и да го порят *** за добро утро той дава изявления и си върти хотелите построени с нашата кървава пот и с наследниците на другите *** от бкп и дс като станишев и *** разиграват циркове. страхливци сме и то от най големите и за това до десет години ще сме част от турция.
10
1
 
22
 
! Отговори
mi преди 12 години
ВЪРНИ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ, ИЗМАМНИК
9
13
 
3
 
! Отговори
до Жорко преди 12 години
Абе Жоре.. много ги разибраш ти тези работи... От новините се образоваш, нали?:)
8
0
 
22
 
! Отговори
Че преди 12 години
Че нетрябва да се пипа Сребърния фонд е така. Ама и тоя с лека ръка взема кредити на чужд гръб. Нали ще има комисионни ,сега и веднага , пък кой ще ги връща все му е тая... Затъва страната ........ Затъва.... държава на крадци, малцинства и комисионери...
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама сте мазохисти верно :) Не знам какво не ви харесваше кабинета "Сакскобурготски". Може пак да си говорим, в скоро време, когато икономическата политика на пожарникаря се срине:)
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно защо никъде не е публикувано становището на ЕЦБ.Явно изобщо не е в угода на Дянков.Нали госпожа Менда Стоянова каза че като го получат ще бъде огласено.
5
7
 
24
 
! Отговори
Велчев преди 12 години
Миленчо, още ли не са те арестували ?
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Той коментира и препоръката на Европейската централна банка (ЕЦБ) да не харчим парите от Сребърния фонд за покупка на държавни ценни книжа (ДЦК)." Защото следва спад в цените и Хотелчев ще ми продава дедовия на Руснаците ще загуби милиони за това коментира!
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А може ли да ти изимитирам един зад врата, юпи с юпи...
2
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя Гей НЕ му стига че стана шеф на руската банка която ни продава дълга ами и продължава акъл да ръси сигурно са му бръкнали в джоба!