Борисов режисира фарс в НС, убеден е Станишев

"ГЕРБ да обяснят на хората как ще плащат ток, който е по-скъп от пенсиите"
23 апр 2012 16:52,
151
Борисов режисира фарс в НС, убеден е Станишев
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

Станахме свидетели на един безпрецедентен фарс в българското Народно събрание, който очевидно е режисиран и изигран от премиера Бойко Борисов. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в парламента, след като управляващите отказаха да има дебат по вота на недоверие към кабинета.

„Станахме свидетели на безобразно циркаджийско поведение на министър-председателя. Той каза, че иска дебати и уж неговата група го бламирала. Пълна подигравка! Нали всички сме наясно, че това е режисирано?”, добави Станишев.

По думите му е очевидно, че мнозинството и Бойко Борисов не желаят и се страхуват от смислени дебати за бъдещето на Белене, на българската ядрена енергетика и на България като цяло. „Стана ясно, че мнозинството и Министерски съвет не желаят дебати по решението за спиране на изграждането на втора българска атомна централа”, заяви лидерът на БСП.

Още по темата

Сергей Станишев определи като ялови мотивите, с които управляващите отказаха да има дебати. Той напомни, че има решение на Народното събрание, което насрочва дебати и гласуване. „Това решение беше игнорирано от мнозинството”, изтъкна соцлидерът.

„На мислещите хора става пределно ясно, че цената на тока, който българите ще плащат без ядрена енергетика ще бъде много пъти по- висока отколкото с ядрена енергетика. Сметките за ток ще бъдат по-високи от пенсиите и от заплатите. Отговорността за това е на Бойко Борисов, на неговото правителство и на неговото мнозинство”, категоричен беше Станишев.

Той отбеляза, че с отказа от "Белене" се обслужват конкретни икономически интереси като се гарантира пазар на производители на електроенергия от частните ТЕЦ-ове, слънчева и вятърна енергия.

В края на брифинга на левицата в кулоарите на парламента Бойко Борисов се намеси, за да направи опит да опонира на Сергей Станишев.

„Защо стоите самотен в пленарна зала, господин Борисов. Направихте голям цирк. Предложихте дебат, вашето мнозинство не ви ли слуша?”, контрира го Станишев.

„Министър-председателят страхливо напусна двубоя”, обобщи ситуацията Любен Корнезов, докато Борисов се отправяше към изхода на парламента.

Пред журналисти Борисов заяви, че според икономическия анализ на НSBC при най-оптимистичния сценарий за АЕЦ "Белене" цената ще е 10 350 000 000 евро или над 22 млрд. лева. Той посочи, че при най-добрите условия електроенергията ще е около 75 евро на мегаватчас.

"Исках дебат за АЕЦ "Белене", но в залата останаха само един депутат от ДПС и народните представители от ГЕРБ", коментира той.

Бойко Борисов отбеляза, че е предложил много коректно, след като парламентът вземе своето решение дали да има разисквания по вота на недоверие, или не, всички парламентарни групи да останат и да се състои дебат.

"Стоях близо 15 минути. Видяхте празния парламент, в залата остана само един депутат от ДПС и депутатите от ГЕРБ", каза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пенсионерите дето подкрепят този *** Станишев,колко пари ще дадат за построяването му....0лв. защото не плащат данъци.Мерзавец и далавераджия,как е възможно да има хора да му вярват.
66
7
 
5
 
! Отговори
Крум преди 12 години
"Токът ще бъде по-скъп от пенсиите" ->плашат от БСП. Деведесета година на първите избори плашеха,че брадатите Седесари ще вземат на хората жилищата. Значи това са някакви ***, това не са хора.Те нямат граница на безумствата си. Затова 23г. са правили въстание та да вземат власта, 25г. взривяват св. Неделя за да избиват българския военен, политически и обществен елит на нацията. В зърквата загиват 12 Генерали, 15 Полковници и 29 други военни чинове. В никоя война няма 12 генерали убити.
65
2
 
3
 
! Отговори
пионерче преди 12 години
ние вярваме само на хамстераи светлото бъдеще на бсп и комунизма!АЕЦ ще има... иначе няма как да свети :)
64
12
 
10
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Само ГЕРБ! Колкото и да плюят заблудените симпатизанти на БСП и платените драскачи, взимаме втори мандат догодина. Умрете от яд червени отпадъци!
63
4
 
5
 
! Отговори
bg преди 12 години
XA XA XA ,,,,,,,,,,PODIGRAXA SE S TEBE DRAGI PIPOJKO,,,,,,,NA MAIMYNI VI NAPRAVI BOIKO....RAZPADNAXTE SEW I VIE MO6ENICI DOLNI
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нема да се пУашите!Иде шистовият *** и после:"U.S. Geological Survey: Хидравличният добив на шистов газ предизвиква земетресения ""Противоречивата практика е вероятна причина за 6-кратното увеличение на броя на земетресенията в централните части на САЩ за периода 2000-2011 г"
61
1
 
11
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
За ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ, - Проблема енергийна сигурност, не е нито труден нито сложен за решаване... - ОСНОВАТА НА Българската енергетика през следващите 50-100 години е АЕЦ Белене! - Лигнитните ваглища в Мариците свършват след 35 години, а фото и вятърните централи са само дребно допълнение и безумно скъпо хоби!!! - Затова АЕЦ-Белене е ВЪПИЮЩА НЕОБХОДИМОСТ В нея задължително трябва да се инвестират ЧАСТНИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ!!!1. АЕЦ Козлодуй ТРЯБВА да работи само за вътрешния пазар, защото е правен с нашите пари и себестойността на тока от него е само 0,169 стотинки СЕГА КУПУВАМЕ ЗЕЛЕН ТОК ПО 99 СТОТИНКИ, че плащаме на тарикатите дори и зелените жици за свързване , А БОКО ЩЕ НИ ПРОДАВА ГАЗОВ ТОК ПО 125 СТОТИНКИ!!! 2. ШИСТОВ ГАЗ СЕ ДОБИВА САМО В ПОЛУ-ПУСТИННИ И ПУСТИННИ МЕСТНОСТИ - АКО СОФИЯНЦИТЕ ГО ИСКАТ ДА СИ КОПАЯТ ПО СОФИЙСКОТО ПОЛЕ но да не забравят, че след десетина години добив ВСЯКА МЕСТНОСТ СТАВА ПУСТИННА!!!- Земеделската земя е вечна!!! Затова шистов газ от Добруджа СРЕЩУ ПРЕВРЪЩАНЕТО И В ПУСТИНЯ - изобщо не ни трябва (Софийското поле може)3. Необходимо е днешните - "Свободен" и "Регулиран" пазар, наложени от "Енергийната мафия", да се заменят с доказано работещия... - "Регламентиран (чрез закон) пазар и разделяне участниците в играта на:- Производители;- Преносители; - Търговци на енергия!Що е това...? Това разделение ще ликвидира днешния монопол на ЕРП-тата и ГАЗОВИТЕ МОНОПОЛИСТИ1. Печалбата на Производителите Преносители трябва да се лимитира до 10% и се въведе контрол на инвестициите.2. Търговците на енергия, да продават до 50% от консумацията в най-много три (от общо седемте) социално-икономически Области (ЗЗК) и с лимитирана печалба до 10% (ЗЗК).3. Едва при тези условия - Пазара решава проблемите...4. Зелената енергия не е само свръхскъпата от "Възобновяеми" източници..., а и всяка друга "Невъглеродна"... Ядрената също е "Зелена", при това е неприлично евтина себестойността на козлодуйския ток на 1 до 4-ти реактори беше 0.2, а от Белене ще е 4,5 стотинки !!! ЗАТОВА КОРУМПИРАНИ ЕВРО-ТАРИКАТИ НИ КАРАТ ДА ГИ ЗАКРИЕМ!!!5. Шистов газ не ни трябва, защото в България има разработени и "запечатани" уранови находища, със залежи за стотици хиляди години..., чрез които можем да станем не просто Свръхнезависими..., а ЕНЕРГИЙНИТЕ ГОСПОДАРИ на Европа!- ЗА СЕГА ОБАЧЕ ЧАКАМЕ ШЕВРОН ДА НАПРАВИ ТЪРГОВСКО ОТКРИТИЕ, НА АНТРАЦИТНИТЕ ВЪГЛИЩА В ДОБРУДЖА, И РАЗРАБОТЕНИТЕ УРАНОВИ НАХОДИЩА В ЮЖНА БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА ГИ ОБЯВИ ЗА СВОИ- За да се стабилизира енергийния пазар и икономиката ни обаче..., е необходим Патриотизъм и "Политическо дупе", а не селско чуждопоклонничество...и алчност...! Всичко друго е от Лукавава и от Златния телец!
60
1
 
12
 
! Отговори
Арлекин преди 12 години
Смешен и жалък народ, застава зад смешен и жалък водач.........Ако един *** забавлява народа - това е комедия,но ако същия този *** води народа - това е трагедия.....Гьоте
59
0
 
11
 
! Отговори
ЖАЛЪК ДОКЛАД преди 12 години
ДОКЛАДА ГО ИМА В сайта на Министерството на икономиката, енергетиката. МАКСИМАЛНАТА ЦЕНА НА БЕЛЕНЕ Е ОКОЛО 7.4 МИЛЯРДА НО ПРИ ВЕРНИ ПЪРВОНАЧАЛНИ ДАННИ. ДОКЛАДА Е МНОГО КРАТЪК И Е ЕДНОСТРАНЕН. ДОКЛАДА НЕ Е НЕЗАВИСИМ? ПЪРВОНАЧАЛНИТЕ ДАННИ СА ПРОТИВОРЕЧИВИ. ДОКЛАДА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЗА 2 МИЛИОНА ЕВРО ПИСАНИ ГЛУПОСТИ НА 15 СТРАНИЦИ ОТ НЕГО НЕМОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ НИКАКЪВ СВЕСТЕН АНАЛИЗ. НЯМА НИКАКВА СЪПОСТАВКА С ДРУГИ АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ. ОБЩО ВЗЕТО ИЗМАМА НО КОЙ ПЛАТИ??? БОЙКО С НАШИТЕ ПАРИ!!!
58
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако имаше в Бг прокуратура то досега да бяха издали ЗАПОВЕД ЗА АРЕСТ на Тиквата ама НЕ.Те си гонят кокошкарите щото така е УДОБНО.Сега разбирам защо е имало НАРОДЕН СЪД.Просто защото такива *** заслужават само едно.Присъда.ИзстрелИ след изстрела ЧЕРВЕЙ
57
1
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ДОКЛАДА НА HSBC- СЪДЪРЖА САМО 15 СТРАНИЦИ 2 СТР. ТЕКСТ, 6 ЗАГЛАВНИ СТР. 7 СТР. ГРАФИКИ??? И ЗА ТОВА ДА БРОЕНИ 2 000 000 ЕВРО?!?!?! (А ЧУХМЕ ЗА 200 СТРАНИЦИ)Изходните данни са дадени от НЕК!?!?!- Още първата цифра е невярна. Посочени са разходи до 2012г от 1.65 милиарда евро (вместо реалните 1.35), но в таблицата за финансиране сочат 2.017 милиарда (ПОСЛЕДНО КОЛКО???).- Комулативната максимална цена в доклада е 7.7 милиарда евро (без надписването 7.4 милиарда евро) EPC договора е подписан за 3,95 милиарда, но в даклада фигурира цифрата 6.131 милиарда, а 8.149 в таблицата за изчислявани цената на киловат. Но по данни на НЕК, а те откъде знаят цените без договор??? Защо да не кажат и 15 милиарда- Приет е срок за амортизация от 26 години СМЕШНО, ПРИ МИНИМАЛЕН ЖИВОТ ОТ 60 ГОДИНИИ ВЪПРЕКИ ЯВНАТА ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ДАННИ, СЕ ДАВА ЦЕНА ОТ 7,49 ЕВРОЦЕНТА (ПРИ АМОРТИЗАЦИЯ САМО ЗА 26 ГОДИНИ) И ПРИ ЗАЕМ С УБИЙСТВЕНА ЛИХВА 8.5%... (А ЗАЩО НЕ 16 ИЛИ 26%...?!?!?)- Но в следващата графика авторите твърдят, че тази цета трябва да се коригира- Общ размер на приходите 60 милиарда за 60 години!!!- Има изрична оговорка, че данните на НИК изискват счетоводна проверка (съмнително високи са)НЯМА ВАРИАНТИ НЕКАКВИ?!?!?Накрая се прави убийствена за поръчителите забележка:- Информацията, използвана при подготовката на настоящия доклад е от материал и информация от вас (АЗ ЧЕТА ПРАВИТЕЛСТВОТО), WorleyParsons, НЕК, и АЕЦ "Козлодуй" и не е независима проверка от HSBC.НЕ АНАЛИЗ, А ГАВРА
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На АЕЦ "Белене" цената ще е 10 350 000 000 евро според HSBC................НЯКОЙ ДА Е ВИЖДАЛ ТОЗИ ДОКЛАД????Като знам как лъже Тиквата за ОЧЕВАДНИ неща представям си какво пише в доклад който НИКОЙ НЕ Е ВИЖДАЛ освен Тиквата.
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия наглеци в ненародното събрание започнаха да си признават, че са един ГОЛЯМ ЦИРК. БРАВО!
54
10
 
7
 
! Отговори
@#$ преди 12 години
НА ТОЗИ ЗАЩО НЯКОЙ НЕ МУ ЗАПУШИ УСТАТА ЗА ВИНАГИ ????
53
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
97Докладът е готов, публикуван е вчера на сайта на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) и раздаден на всички парламентарни групи.Ще лъсТне само червеният з**дник на БСП !
52
8
 
18
 
! Отговори
БОЙКО ПАК ЛЪЖЕ преди 12 години
Бойко ПАК ИЗЛЪГА В НС. ДОКЛАДА ОТ АНГЛИЙСКАТА БАНКА НЕ Е ГОТОВ И НЕ МУ Е ДАДЕН ЩОТО НЕ Е ПЛАТЕН. ПО БТВ ОБЯВИХА ЦЕНА НА БЕЛЕНЕ ОТ 9 ДО 14 МИЛЯРДА ЕВРО НИКЪДЕ НЕ СЕ СПОМЕНА 20 МИЛЯРДА ЕВРО КАКТО КАЗВА БОЙКО. ЦЕНАТА ОТ АТОМНА 74 ЕВРО ЗА МЕГАВАТ Е ИЗМИСЛЕНА И ЛЪЖЛИВА. БОЙКО ТОТАЛНО МАНИПОЛИРА И ЛЪЖЕ ВСИЧКИ И ЗАТОВА НЕ ИСКА ДА ИМА ДЕБАТ. ЩЕ ЛЪСТНАТ МНОГО ИСТИНИ
51
4
 
13
 
! Отговори
До 90 преди 12 години
В доклада след проверката от НАП за финансите на цв. цв. и родата му всичко беше точно,т.е. без нарушения.Вярваш личе инфото не е манипулирано? Ако наистина вярваш жалко ,много жалко за теб!
50
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
комунистически търтей!
49
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И сега кво стана ? БСП, Станишев и Гоце искаха да ни прецакат с 10 пъти по скъп ток от този в Козлодуй !!Следващите избори, БСП вън от парламента !!!!
48
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според прогнозите на банката (HSBC) при най-добрите условия електроенергията, произвеждана в АЕЦ Белене, от която кабинетът вече се отказа, щеше е около 75 евро за мегаватчас, докато в момента действащата цена на АЕЦ "Козлодуй" е 15,3 лв/МВтч.