Две агенции на Найденов се местят от София

МЗХ и Столична община няма да си сменят сградите
2 май 2012 15:35,
91
Две агенции на Найденов се местят от София
Мирослав Найденов. Снимка: Impact press group

Две агенции на земеделското министрество, с общо 150 служители, ще бъдат преместени от София.

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури ще отиде във Варна, а Изпълнителната агенция по лозата и виното ще работи в Плевен, съобщи министър Мирослав Найденов.

Още по темата

Той се е срещнал с ръководителите на двете звена и главния секретар на министерството. Има работна група, която работи по изпълнение на преместването.

По думите на Найденов ще се търсят стимули за служителите на агенциите, които трябва да се местят в провинцията. Те най-вероятно ще се изразяват в еднократна парична помощ заради разходите по преместването им.

На хората, които откажат да сменят местожителството си пък ще се полага компенсация по подобие на обезщетение за съкращение.

Все още няма разчети, колко ще струва местенето.

Найденов коментира още, че идеята Столична община и Министерство на земеделието и храните да сменят сградите си няма да се осъществи.

"Оказа се, че това ще е много скъпо преместване", пресметна Мирослав Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Томас преди 11 години
71Нормално е митниците да са в Русе - Русе е град на граница - а Пловдив не е.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само за агенцията по аква култури има логика да се мести. А митниците - защо не са в Пловдив, а в Русе, максимално отдалечен от границите? Защото раздаваме дробчета за местните ни авери, бизнес, които да ги крепи, идват избори.
57
1
 
6
 
! Отговори
:)) преди 11 години
Разгеле. Наистина не проумявам Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури да е в София например!? Или защо всички централни офиси на компании да са в София / лукойл например/ А после софииските *** да "реват " че сме ги притеснявали с присъствието си!? Ами нека разрешат хората да си преместят главните офиси там където осъществяват дейността си! Така няма да им се задръстват улиците щото хората ще си свършват работата в собствените си градове! БРАВО БОЙКО!
56
0
 
6
 
! Отговори
Def преди 11 години
Ще плащат квартирите на служителите ако решат да отидат на майната си за да не си загубят работата! Е питам с чии пари и сега ли е момента за подобни тъпотии, всичко ли друго оправиха та искат да оставят една камара хора без работа?
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако на някой от въпросните агенции не му отърва местенето да напусне. Какъв е проблема да се назначат местни хора
54
1
 
0
 
! Отговори
Томас преди 11 години
mila34Браво за коментара ти - и аз за това говоря и се радвам, че има мислещи хора :)))
53
2
 
3
 
! Отговори
mila34 преди 11 години
Рокадите, които са планувани специално за Министерството на земеделието и храните, са много адекватни спрямо ситуацията. Както е описано и в статията, градовете, в които ще се преместят агенциите, са пряко свързани с дейността им. Това, разбира се, ще улесни синхронизирането им производителите.
52
1
 
3
 
! Отговори
Нетърпелив преди 11 години
Не се претиснявайте - Симеон Дянков е планирал парите.Днеска Бойко го похвали, той е като "тефал- ти мислиш за всичко"Браво утре ще намалят служебните автомобили в столицата с 400 бр / 20 агенции х 20 автомобила/, няма задръствания и ще има паркоместа.Я как на БА - щаба на Флота е във Варна, нищо че София има повече адмирали.Тиква, тиква но този път утепа рибата с предложението си. Държавния служител за това има превилегии, щото служи на народа и ще работи навсякъде, ако ще и Странджа-Сакар.
51
0
 
3
 
! Отговори
Лейтенант преди 11 години
Няма офицера от БА да го местят. Днеска служиш в Хасково, утре в Карлово, в други ден във Враца. Ох грешка!- във Враца няма казарма, въпреки протеста им срещу закриването.Нека да видят как е на офицера.Сега и Първа категория труд ще поискат от Агенциите. Има бивши казарми и в тях ще ги настанят да живеят. Траспорта по преместването го поема Агенцията.Ще имат право веднъж в година и на билети до родното мястоАма виж доцентите в седмицата обслужват 2-3 университета в страната, а не се оплаква
50
0
 
7
 
! Отговори
Ефрейтор преди 11 години
Не е важно какво и къде ще се мести - важно е да има местене за да не скучае митряла. Както казваше старшината тия камъни от тук ей там а онези от там - тука.
49
3
 
5
 
! Отговори
MMG преди 11 години
Абсолютен *** е това местене! Представете си го от най-простата гледна точка - местят единия от съпрузите в друг град, какви са алтернативите пред семейството? Или да живеят разделени, или другият съпруг да напусне работа и в условия на криза да търси работа в чужд град. Ако пък имат и опашка - разбирайте деца, трябва децата да се местят в ново училище, детска градина, като по този начин загубят средата си, или да бъдат отглеждани от баби и дядовци. Е, не е ли идиотизъм?!!!!1
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При факта, че уж готвят ефективно електронно правителство и дигитализиране и електронна обработка на документи, каква е идеята на това местене??????????Харчене на пари явно............
47
2
 
3
 
! Отговори
Томас преди 11 години
76Аз ти цитирах кодекса на труда, за който ти ми говореше. Спокойно - дано доживеем Бойко да изпълни поне, това което е казал - пък селяните от селото софия да му мислят.
46
1
 
7
 
! Отговори
ама, преди 11 години
Добре де г-н Найденов, рибарството във Варна - имали риби. Лозята и виното в Плевен - лозя си нямат, но пияндета си имат.При нас в Кюстендил виреят сливите - направете и тук Агенция по сливите.
45
0
 
4
 
! Отговори
нероден петко преди 11 години
"Няма разчети колко ще струва на бюджета идеята да се преместят административни структури от централните ведомства в провинцията. Това призна министърът на земеделието Мирослав Найденов в сряда след правителственото заседание.Справка на страницата на Съвета за административна реформа, който се председателства от Дянков, показва, че структурата по никакъв начин не е обсъждала изнасянето на части от централната администрация извън столицата."...Да му се не види, на една Тиква и дошло на ум някакво местене и придворните ще си счупят краката д аму угодят...
44
0
 
4
 
! Отговори
Томас преди 11 години
Във всеки закон има вратички и стига да искат управляващите спокойно могат да направят така, че министерства и агенции да бъдат изместени :))
43
1
 
3
 
! Отговори
Томас преди 11 години
Може да се помисли така, че да бъдат сменени хората от селото софия с местни хора - плаща се някакво обещетение и въпроса приключва :)))
42
0
 
1
 
! Отговори
Томас преди 11 години
Могат да му се платят - ама могат и да не му се платят - ако ме разбираш ;)
41
3
 
2
 
! Отговори
Томас преди 11 години
68Чл. 216. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) На работник или служител, който се премества на работа в друго населено място, по споразумение с работодателя могат да се заплатят:1. пътните разноски за него и за членовете на семейството му;2. разноските по пренасянето на покъщнината му;3.възнаграждение за дните на пътуването и за още 2 дни.Първо пише по споразумение с работодателя МОГАТ да се заплатят горните а не, че е задължително. Но в крайна сметка, дори и да се заплатят някакви суми редно е тия държавни служители да работят и за останалите население места в България а не за селото софия съвсем различно е, когато хората отговарящи за даден сектор са близо до бизнеса в тоя сектор. И колкото и да не се харесва на някои хорица това е пътя, по който ще се върви :)
40
2
 
3
 
! Отговори
до 66 преди 11 години
Освен това се заплаща и компенсация за свободен наем, в случаите в които, работодателя неможе да осигури ведомствено жилище.Освен това, ако преместването е на повече от 100 км и за повече от 1 година, се дължи и обезщетение в размер на 1/4 от заплата за всеки член от семейството :))) Ако искаш ще ти цитирам точните членове и алинеи от КТ и Закона за държавния служител :))) стига да имаш желание да ги прочетеш :)))