Две агенции на Найденов се местят от София

МЗХ и Столична община няма да си сменят сградите
2 май 2012 15:35,
91
Две агенции на Найденов се местят от София
Мирослав Найденов. Снимка: Impact press group

Две агенции на земеделското министрество, с общо 150 служители, ще бъдат преместени от София.

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури ще отиде във Варна, а Изпълнителната агенция по лозата и виното ще работи в Плевен, съобщи министър Мирослав Найденов.

Още по темата

Той се е срещнал с ръководителите на двете звена и главния секретар на министерството. Има работна група, която работи по изпълнение на преместването.

По думите на Найденов ще се търсят стимули за служителите на агенциите, които трябва да се местят в провинцията. Те най-вероятно ще се изразяват в еднократна парична помощ заради разходите по преместването им.

На хората, които откажат да сменят местожителството си пък ще се полага компенсация по подобие на обезщетение за съкращение.

Все още няма разчети, колко ще струва местенето.

Найденов коментира още, че идеята Столична община и Министерство на земеделието и храните да сменят сградите си няма да се осъществи.

"Оказа се, че това ще е много скъпо преместване", пресметна Мирослав Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
1
 
! Отговори
до Томас преди 12 години
Повтарянето на "село софия" постоянно (с малка буква дори) е жалко и говори за комплекси от твоя страна...Няма да отговарям дори и да ми пишеш, така че не си прави труда ;)Никога не съм си правил труда да пиша коментари в подобни сайтове, но твоите мнения и конкретното повторение ми стана доста забавно! ;)
38
0
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
62Абе като искат да работят в другите населени места - аз против нямам. Важното е, че ще има полза и за другите населени места и това е правилна стъпка да се спре пренаселването на селото софия и обезлюдяването на Бъглария
37
0
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
62Глупости - първо трябва държавния служител да има една година работа - тогава договора му минава в безсрочен - второ има ред за съкращение и ако е с безсрочен трудов договор. Трето - на хората ще им се предложи да се изместят - който не искат - ще им се платят обезщетения и на тяхно място ще дойдат други. Ползите обаче ще са големи за другите населени места - България не е само селото софия.
36
0
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 12 години
Ще се сетят нашите псевдополитици! Колко трябва да стане населението на София и да се обезлюди провинцията, за да разберат че има нещо ненормално? В Австралия столицата е преместена в Камбера поради подобни причини.....
35
0
 
1
 
! Отговори
do 60 преди 12 години
Има си закон за тая работа, недей да мислиш че се плаща само една брутна заплата за преместване :)))Плаща се и компенсация за свободен наем, ако не се осигури ведомствено жилище, както и транспортни разходи за едно месечно пътуване до вкъщи :))) както са ти написали има един куп обезщетения и компенсации :))) и са валидни за всички държавни служители, военни и полицаи.Така че тия 150 служители ще излязат златни на данъкоплатеца :)
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе вие от ГЕРБ луди ли сте, или просто слабоумни! Що ли задавам риторични въпроси.
33
0
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
58Явно си фантазираш - на който иска да се измести - ще му се плати еднократна парична помощ - който не иска - напуска и на негово място работят други. На хората, които откажат да сменят местожителството си пък ще се полага компенсация по подобие на обезщетение за съкращение. Все от някъде трябва да се почне.
32
1
 
0
 
! Отговори
Томас преди 12 години
58Случайно да не са наети до живот - наети са с някакъв срок - като им изтече срока - БАСТА ;)
31
0
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
52Имаш много жалко мислене - кой ти каза, че само от селото софия трябва да наемат хора да работят?
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък се чудя за какво въобще са тези две агенции ???
29
2
 
6
 
! Отговори
Житан преди 12 години
Предлагам:.....Агенцията за щастливите кокошки на Каваците....тая за усмихнатите по Коледа прасета на Слънчев бряг....комитета за прави 25см.краставици на къмпинг Русалка,а останалите агенций според родните им места...През зимата да се командироват в Банско,Чепеларе и други удобни места...Така разпръснати е гарантиран наплива от чужди купувачи !
28
3
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
51Знам, че истината не ти харесва, но с обиди нищо няма да постигнеш. Ако имаш някакво вещество в кухината между двете си уши го използвай - няма държава, която по такъв просташки начин да унищожава огромна територия, заради едно село - няма оправдание за това. Освен това, да има процес на увеличаване на градското население и това не е за негово добро - а за по-лесен контрол - да бъдат робите по-лесно контролирани - от организации като топлофикация и т.н. Когато 2 милиона човека са набутани в едно село естествено, че по-лесно ще бъдат контролирани и мачкани. Все пак наближава въвеждането на новия световен ред и робите са подготвяни за това дори и без да го осъзнават.
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проблемът не е в това, къде ще са чиновниците, а колко са те и дали си вършат работата.
26
2
 
18
 
! Отговори
всичко е наред, преди 12 години
АГЕНЦИЯ ПО ВИНОТО - ПЛЕВЕНРЕКЛАМНО ЛИЦЕ - РУМЕН ПЕТКОВ
25
5
 
11
 
! Отговори
Томас преди 12 години
45А колко е селото софия по територия - колко от населените места в България са обезлюдени поради тоя факт? Нормално ли е 1/4 от хората в България да са в селото софия - а много места да са обезлюдени? Как изглежда според теб бъдещето на една държава и може ли да защитава териториите си, ако населението е принудено от просташко управление да се съсредоточава в едно село - пък било то и софия?
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Оказа се, че това ще е много скъпо преместване"еми и за това след някой друг ден ще прочетем същото - няма празно, първо решават , после мислят, а най-накрая смятат
23
4
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
43Дело за дискриминация ли - завеждайте си колкото искате дела. Има начин да бъдете прекарани наглите софиянци - прави се конкурс - който спечели, работи. Пък вие си водете дела - ама делата като се загубят се плащат. Та на кой точно закон ще се позове някой селянин от селото софия, че видиш ли не можело друг да работи на мястото, което той временно е заемал?
22
1
 
4
 
! Отговори
Томас преди 12 години
3434Думите "дали сме" - звучат много грандомански и просташки, особено когато се отнасят за море - моретата, както и всичко останало са създадени от Бог - не сте ги дали вие "софиянците". По същата логика всичко в България е за всички в България - не само за селото софия.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
39, ти да не си от шоплука бе ? "те такова животно нема!" ми чети първо, пък после пиши - намери си го сам
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 24Не знма кои софиянци по-точно ще престанат да ядат, като в София живеят и работят (особено по инсиутуциите) масово хора от други градове и села!!!!!!!!!!!!!!!