Две агенции на Найденов се местят от София

МЗХ и Столична община няма да си сменят сградите
2 май 2012 15:35,
91
Две агенции на Найденов се местят от София
Мирослав Найденов. Снимка: Impact press group

Две агенции на земеделското министрество, с общо 150 служители, ще бъдат преместени от София.

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури ще отиде във Варна, а Изпълнителната агенция по лозата и виното ще работи в Плевен, съобщи министър Мирослав Найденов.

Още по темата

Той се е срещнал с ръководителите на двете звена и главния секретар на министерството. Има работна група, която работи по изпълнение на преместването.

По думите на Найденов ще се търсят стимули за служителите на агенциите, които трябва да се местят в провинцията. Те най-вероятно ще се изразяват в еднократна парична помощ заради разходите по преместването им.

На хората, които откажат да сменят местожителството си пък ще се полага компенсация по подобие на обезщетение за съкращение.

Все още няма разчети, колко ще струва местенето.

Найденов коментира още, че идеята Столична община и Министерство на земеделието и храните да сменят сградите си няма да се осъществи.

"Оказа се, че това ще е много скъпо преместване", пресметна Мирослав Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
33В кой закон - я цитирай да видим какво пише в закона. Май не си наясно, че всеки работник има договор, който МОЖЕ И ДА НЕ БЪДЕ ПОДНОВЕН - бил той и селянин от софия. Я кажи и къде в закона пише, че трябва някой да се грижи за семействата на тия дето работят в някоя държавна служба?
18
0
 
2
 
! Отговори
само предлагам преди 12 години
предлагам морска администрация да се премести в Перник.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
30 - имай малко търпение, и ще се убедиш сам колко наивно си се изказал по тема, от която нямаш никакво понятие явно - или ако скучаеш чак толкова, вземи прочети нещо, примерно закона за държавния служител
16
1
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
27Ти ли си дал морето бе - я слез на земята.
15
0
 
4
 
! Отговори
... преди 12 години
До малоумния номер 9 полуидиота: Ти виждал ли си еврофонд някога? Да е минавал покрай вас, да ти е паркитал на мястото? Всички преди говореха, че централизацията им пречи, че космосът бил крив. Е, на ви децентрализация! Какво ще измислите, за да оправдаете поредния си неуспех и провал? Доста държави съм обиколил (по работа) и толова мрънкалници като тук (сумарно) не съм виждал.
14
2
 
4
 
! Отговори
Томас преди 12 години
22Обещетения трябвало - ама друг път. Чуваш ли се какви тъпотии пишеш - както се казва - слушам и не вярвам на очите си. На никой не е гарантирана работа доживот в някоя държавна служба - че и за семействата им. От къде на къде ще се грижат и за семействата им - мести се цялата служба - който иска се мести, който не иска просто спира да работи. Толкоз.
13
0
 
0
 
! Отговори
Един преди 12 години
Това преместване.. не търсете смисъла, освен в това: Създават все повече зависимост, един от друг (инститиции, хора итн.). Никаква автономност не искат и ние го виждаме всеки ден!Защото: зависимост = без избор = контрол.Защото: автономност = избор = свобода :). Моля ви.. те не искат свобода за нас. :)Някой замисля ли се.. защо убиват средния и малкия бизнес? Лесно.. искат да позлваме и купуваме ТЕХНИТЕ услуги и продукти и САМО тях! Един център за контрол над многото и това всъщност е ЕС! :)
12
1
 
1
 
! Отговори
to преди 12 години
това е мащабна акция за съкращение на служителихората стоят и мълчат ... бахму и народа ...
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20, хехе, вярваш ли си ? или просто нямаш понятие как се става служител на някоя от споменатите агенции, та те нямат нужда от работещи , а от послушни доверени хора
10
2
 
12
 
! Отговори
Томас преди 12 години
15Кой е казал, че тия семейства трябва да се местят - да се спасяват. Има достатъчно хора, които са по тези места, които ще работят.
9
0
 
5
 
! Отговори
new koz преди 12 години
Да наемем още държавни служители, които нищо освен да пречат и рекетират , бизнеса и хората няма да правят. Но за сметка на това ще получават редовни заплати от нашия джоб.
8
0
 
2
 
! Отговори
евро 2020 преди 12 години
а агенцията за усвояване на еврофондовете предлагам да остане в София.благодаря ви за вниманието!
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
икономически как е обосновано това ? кой ще плаща квартирите и конамдировъчноте на тея 150 служители и семействата им, като ги преселват в други градове ? и по-ефективно ли ще заработят ?
6
1
 
7
 
! Отговори
gft преди 12 години
те като бяха на едно място бюрокращината беше чудовищна, а сега дори не мога да си представя..
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А за месото и месните продукти - в Ирландия!
4
2
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Изпълнителната...агенция по тикви,кауни,пъпеши и други...министерски кратуни,ще се мести в Кривунделово.Инфраструктурата е...осигурена;моята...салма и тази на комшията,при нужда,ще ги изкарам на и...полето-за бостанско плашило.
3
3
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
4Мри от глад тогава - яж тебешир, соя и палмово масло.
2
2
 
11
 
! Отговори
голяма грешка преди 12 години
НЕ Е ЧЕСТНО!АГЕНЦИЯТА ПО ЛОЗЯТА И ВИНОТО ТРЯБВА ДА Е В МЕЛНИК.ТАМ Е НАЙ-ХУБАВОТО ВИНО.А В ПЛЕВЕН СА НАЙ-ДОБРИТЕ ПИЯЧИ.
1
17
 
13
 
! Отговори
преди 12 години
Идеята е да се затрудни обслужването на гражданите, щото ще трябва да се разкарваш по цяла България, за да си свършиш работата, но пък ще бъдат гушнати поредните милиони от бюджета. Иначе кризата е голяма, невероятна и огромна. Мда. Гарантирано от ГЕРБ!