Местим ли, местим ведомства

Първите 20 агенции отпътуват за големите ни градове
Обновена: 2 май 2012 14:54 | 2 май 2012 11:40,
239
Местим ли, местим ведомства
Симеон Дянков. Снимка: БТА

Около 20 държавни агенции ще бъдат преместени от София в други големи градове, съобщи вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Още по темата

По думите на министъра преместването ще става на вълни – едната ще бъде през септември-октомври, другата около април догодина.

Дянков допълни, че първите 20-ина ще бъдат преместени до следващото лято.

Той обясни, че преместването ще съживи големи градове, които имат добри университети като Благоевград, Русе, Варна, Велико Търново, Бургас.

Вицепремиерът допълни, че няма притеснения за кадрите, които ще се назначават. По думите му голямата част от работещите в тези организации са изразили готовност да се преместят.

"Ако висшите администратори се пръснат из страната ще имаме много по-добър поглед за това какво е нужно за икономиката", отбеляза Дянков.

Финансовият министър заяви още, че е оптимист за повишаването на пенсиите и вдигането на заплатите в държавните организации.

Той обаче уточни, че за да се случи това, трябва по-активна политика в продажбата на ненужни държавни активи.

Министърът посочи, че минималната работна заплата се е увеличила с 22% от началото на кризата, докато инфлацията се е повишила с едва 8 на сто, което е реален растеж, похвали се финансист №1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Работа за младите в реалния бизнес.Повече стажнтски програми и обвързаност със започване на работа на младите хора.
133
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и като се преместят , кво ? ще почнат да мислят повече ли ? или ще почнат да си вършат работата по-добре ? и ще спрат да теглят държавата към дъното на блатото, откъдето отлепяне няма ? или се очаква някой да получи просветление свише ?и как с есъотнася това местене насам-натам с разходите на бюджета ?
132
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нова конституция, депутатите наполовина, отнемане на субсидиите на партиите, агенциите сведени до минимум ,намаляване на лихвите, премахване на бонусите,повече инвестиции, нищо друго не ни оправя
131
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Трябва молитва за успокоение на бесовете.
130
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
171Ти имаш ли идея колко клона трябва да се открият? Ще станат повече от клоновете на ДСК. Агенцията няма да е в Бургас между другото, но ти явно си падаш по празните приказки.
129
0
 
8
 
! Отговори
Цура преди 11 години
Е сега вече ще си узаконят бонусите във вид на командировъчни и квартирни, ще се нароят Калинки , а на народа жална му майка
128
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Познай дали НАП е малка агенция при условиче, че събира приходите в държавния бюджет. Затова НАП има клонове в цяла София и цялата страна.
127
5
 
17
 
! Отговори
Коко Д преди 11 години
Това е една велика ГЕРБ-ерска идиотия за симулиране на активност. Може ли някой да ми обясни как това ще се отрази на бизнеса, който взаймодейства с тези институции? Едни човечета ще обикалят в командировка като гламави от Русе през Търново и Пловдив към София, за да подадат/получат документи. Пътни разходи и нощувки, но на никой не му пука, защото ще са за сметка на бизнеса. А какво ще спечели държавата?
126
0
 
0
 
! Отговори
стефко преди 11 години
предното за *** вилхелм се отнасяше ;)
125
0
 
1
 
! Отговори
стефко преди 11 години
ти, като си толкова боен и дрънкаш глупости, имаш ли представа къде са раждани и расли болшинството от съвременния ни политически елит, та така с "магическа пръчка" вече отърва държавата от него с едното механично преместване? :D веселяк :D
124
0
 
0
 
! Отговори
до 159 преди 11 години
Ами в 500 символа няма как да опиша всичко, което искам да кажа., а нямам и време. Затова го давам по-кратко. Който има акъл ме разбира каква ми е идеята. Ама явно ти не четеш между редовете.
123
1
 
13
 
! Отговори
Bob преди 11 години
А на тоя мил човек ГЕРБер, дето определя хората за комунисти, му казвам-аз не съм комунист и не съм бил, бях седесар някога, но се осъзнах. Осъзнай се овреме, че и ти ще попаднеш в задръстването.
122
0
 
6
 
! Отговори
до 156 преди 11 години
На голяма част от бизнеса, централите са в софия, не защото така им е скимнало, а защото така се налага. Причините са бол като някои от тях са: по-близък контакт с администрация, повече избор на кадри, по-добри комуникации с останалите играчи от бранша и т.н., въпроса е, че никой няма да се мести просто, защото му се иска. Относно администрацията, според теб НАП, малка агенция ли е?
121
4
 
5
 
! Отговори
стефко преди 11 години
най-сетне лелеяната децентрализация!!! софиянец съм, но и да ме убиете не мога да ви кажа от какъв зор морската администрация е тук, а не е във варна или бургас! защо министерството на туризма не се редислоцира в някой по-туристически район? защо трябва всичко да е в софия? тва държавата българия ли е, или полис софия с прилежащи територии? даже и на майните съм съгласен да се даде нещо, нищо, че ме мразят без да ме познават и без основание :D:D:D ;)
120
4
 
1
 
! Отговори
до 144 преди 11 години
Относно мързела. Не знам кой е по-мързелив, но в провинцията работното време е от 8-8:30. В София пиете кафе до 10 и после айде на обяд един телефон няма кой да вдигне. Бизнес правим и то много добър. Ама заради липсата на ифраструктура се налага да се мести в София, защото когато имаш контрагенти от чужбина не можеш да го караш 300 км през келяви пътища и копърките на летището да го цакат.
119
0
 
2
 
! Отговори
що е то преди 11 години
Образ или подобие?
118
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
158Ще се опитам да ти обясня, първо тя няма да е в Бургас, а във Варна и второ трябва да е в Бургас, защото най-големите риболовни фирми в България в момента се намират в Созопол,Несебър и Поморие т.е. съвсем близо до Бургас.Преди да се обаждаш, се осведоми, че иначе ставаш смешен.Не е лош избора и на Варна разбира се, по-добре 150км,отколкото 400.
117
0
 
8
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Хора, правете си сметката, помислете за спестяванията си, имоти, кой къде влага, банки, бизнес; че иде едно чудо, дебело такова. Гербавите да не четат, да си гледат лентите,ножиците и вълнистите двулентови пътища.
116
1
 
0
 
! Отговори
до 135 преди 11 години
Прав си. Малко сбърках изказа. Под административен център разбирам министерствата и по-големите агенци да останат в София. Агенции, като рибарство, морска и пристанищна администрация и т.н. да не са в София, както и голяма част от бизнеса, чиято работа не изисква централата им да е в София. Пример: Пикадили преместиха офиса си от Варна в София и това не е всичко. Всички останали техни доставчици трябва да закрият работни места във Варна и да открият такива в София.
115
0
 
8
 
! Отговори
до Бургас преди 11 години
Защото администрацията на САЩ е във Вашингтон..., на Турция в Анкара и т.н. Защото всяка СТОЛИЦА е АДМИНИСТРАТИВЕН център на една държаваРазходи, разходи!Сега на всички преместени служители ще се плащат командировачни! Защото работодателят, т.е. държавата има ангажимент за това!Някои може и да напуснат - малки деца, тежки семейства - на техните места ще се назначат местни кадри ;)Е струва ли си за стотина "КАЛИНКИ" такива харчове да се правят!Всяка агенция има регионална мрежа,"Бургас",разбра