Местим ли, местим ведомства

Първите 20 агенции отпътуват за големите ни градове
Обновена: 2 май 2012 14:54 | 2 май 2012 11:40,
239
Местим ли, местим ведомства
Симеон Дянков. Снимка: БТА

Около 20 държавни агенции ще бъдат преместени от София в други големи градове, съобщи вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Още по темата

По думите на министъра преместването ще става на вълни – едната ще бъде през септември-октомври, другата около април догодина.

Дянков допълни, че първите 20-ина ще бъдат преместени до следващото лято.

Той обясни, че преместването ще съживи големи градове, които имат добри университети като Благоевград, Русе, Варна, Велико Търново, Бургас.

Вицепремиерът допълни, че няма притеснения за кадрите, които ще се назначават. По думите му голямата част от работещите в тези организации са изразили готовност да се преместят.

"Ако висшите администратори се пръснат из страната ще имаме много по-добър поглед за това какво е нужно за икономиката", отбеляза Дянков.

Финансовият министър заяви още, че е оптимист за повишаването на пенсиите и вдигането на заплатите в държавните организации.

Той обаче уточни, че за да се случи това, трябва по-активна политика в продажбата на ненужни държавни активи.

Министърът посочи, че минималната работна заплата се е увеличила с 22% от началото на кризата, докато инфлацията се е повишила с едва 8 на сто, което е реален растеж, похвали се финансист №1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
15
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ !!! преди 11 години
Сега ще видите какво ще стане :) Вместо електронно правителство и лек живот ще получите разкарване не само в София, а и до 2-3 други града. - А, ама вие не сте взели печат от Пловдив, а тук трябва подпис от Варна, после минете през Русе за разрешително номер 45 и заповядайте пак в София :)
113
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не участвам в безумни проекти.Моля сменете заглавието - местят ли местят вместо местим ли местим.Не бих искал и да си помисля, че ме причисляват, макар и без мое съгласие към безобразията които вършат група слънчасали в държавното управление
112
0
 
7
 
! Отговори
ааааа, преди 11 години
Ето каква е била целта да се строят магистрали. А софиянци си мислеха, че им правят удобства да пътуват до курортите.
111
0
 
5
 
! Отговори
до 129 преди 11 години
Защото функцията на една агенция е не само да контролира, а да създава и защитава различни стратегии. За да може да стане това трябва близка връзка с централната власт, а за контрола си има изнесени офиси. Да не говорим, че аквакултурите, могат да са и във Видин, все пак и по Дунава има риба, или може дори в Доспат или Каварна, избори бол, реалността е друга, няма хора, няма инфрастукура, няма условия. Следователно идеята е лоша
110
3
 
3
 
! Отговори
БУРГАС преди 11 години
138Доста ограничен коментар.За нас е много по-удобно да пътуваме до Варна отколкото до София, но толкова дребна душица като теб никога няма да го разбере. Колкото до въпроса къде са крадливи или не, това е въпрос на манталитет, а не на местоживеене, ето те теб например, може и да си Софиянец, но си пълен ***.
109
0
 
11
 
! Отговори
ДО 128 преди 11 години
Много сте нервни бе герберасти гнусни !ИДВА края на мандата !
108
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха, ха, ха ....Няма такива ***!!! Няма!Понеже диръжвата едва крета и хората стигнаха дъното на Европа, сега ще харчат за тези глупости, докато животът ни удари дъното на света!!!Има държави, в които се правят подобни неща, но те са огромни държави - примерно ЮАРНие сме една педя и това е ненужно разпиляване на средства и ресурси.Толкова ли не можаха, ако имат тези пари излижни, да ги дадат поне за онкоболните или на пенсионерите или да направят изкуствено дишане на здравеопазването?!?
107
3
 
11
 
! Отговори
Въпроси преди 11 години
1. Това са ОГРОМНИ разходи по време на криза. Не е нормално да искаш да харчиш Пенионния фонд на България, а да трошиш пари за глупости. 2. Какво става с чиновниците? Местим и тях и плащаме квартири? И колко процента от чиновниците софиянци ще си зарежат живота и ще отидат в Горно *** или Сусурлево ? Май освобождаваме места за новите герберки Калинки :) 3. Какъв ще е ефекта от тази глупост, освен предизборно да вдигнем подкрепата към ГЕРБ в провинцията? Защо се прави????????
106
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
местим ли, местим ... от крачол в крачол ...
105
1
 
8
 
! Отговори
до 126 преди 11 години
Я се оточни сам със себе си, администрацията, трябва или не трябва да е в софия, защото изнасянето на агенциите, няма нищо общо с административен център. Да, има агенции, чието място не е в София, но в момента в който ги изнесат, вече няма да е същата комуникацията с централната власт. Да не говорим, че е съвсем възможно, за да получиш един документ с 5 печата, да трябва да обиколиш цяла България.
104
1
 
7
 
! Отговори
gtf преди 11 години
до 113когато Бойко Бъ е бил комунист ти още не си бил роден, а всички знаем, че бивши комунисти - НЯМА.
103
10
 
3
 
! Отговори
do 124 преди 11 години
Незнам дали "ако си гербер си луд", но ако си комунист или депесар си за публичен разстрел !
102
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-накрая някой да предприеме стъпки за децентрализиране на бизнеса. Сега ако и фирмите се сетят да си преместят офисите от София в другите градове ще бъде супер. Не може 90% от бизнеса да е съсредоточен в София и всички да се изсипваме тук, за да работим и после местните да се сръдят, че им превземаме столицата. Нека София да стане административен и културен център и да е по-приятно място за посещение.
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми човекът на снимката си няма Кънчо, а нещо трябва да се местиииииии!!!!
100
3
 
8
 
! Отговори
ДО 113 преди 11 години
Ако на 50-60г. си гербер ЗНАЧИ СИ ЛУД!!!!
99
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Що не премести МФ на Луната.И без това е излишно.
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То аз всеки ден го местя на Кардашиянката!
97
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛУД ТА НА n-та СТЕПЕН!!!!
96
4
 
11
 
! Отговори
Пълна лудница преди 11 години
Ненормалните се кефят.Съмнявам се,че България е на прав път.
95
8
 
6
 
! Отговори
Всичко против което преди 11 години
Всичко против което са БСП и ДПС е добра идея !!!