Местим ли, местим ведомства

Първите 20 агенции отпътуват за големите ни градове
Обновена: 2 май 2012 14:54 | 2 май 2012 11:40,
239
Местим ли, местим ведомства
Симеон Дянков. Снимка: БТА

Около 20 държавни агенции ще бъдат преместени от София в други големи градове, съобщи вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Още по темата

По думите на министъра преместването ще става на вълни – едната ще бъде през септември-октомври, другата около април догодина.

Дянков допълни, че първите 20-ина ще бъдат преместени до следващото лято.

Той обясни, че преместването ще съживи големи градове, които имат добри университети като Благоевград, Русе, Варна, Велико Търново, Бургас.

Вицепремиерът допълни, че няма притеснения за кадрите, които ще се назначават. По думите му голямата част от работещите в тези организации са изразили готовност да се преместят.

"Ако висшите администратори се пръснат из страната ще имаме много по-добър поглед за това какво е нужно за икономиката", отбеляза Дянков.

Финансовият министър заяви още, че е оптимист за повишаването на пенсиите и вдигането на заплатите в държавните организации.

Той обаче уточни, че за да се случи това, трябва по-активна политика в продажбата на ненужни държавни активи.

Министърът посочи, че минималната работна заплата се е увеличила с 22% от началото на кризата, докато инфлацията се е повишила с едва 8 на сто, което е реален растеж, похвали се финансист №1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
7
 
! Отговори
надежда преди 11 години
Ой дай Боже всичките тиквеници да се преместят. И то някъде по-далеч, я Варна, я Бургас. Да живнем малко в София.
93
0
 
2
 
! Отговори
БРЕГ преди 11 години
А дали е така,кой ще ми каже,аз вървя по асфалт и подсвирквам си даже...
92
1
 
4
 
! Отговори
tosh преди 11 години
не знам да се смея ли или да плача
91
3
 
17
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Дянков да та *** у тъпата кратуна.Нема такъв *** като теб
90
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво! При това местене доста търтеи от министерствата ще останат на улицата, плюс това ще се съживят и другите градове. А за глупаците един пример - Агенция по рибарство и аквакултури - в София, цяло лято командировка на морето, както и при всеки случай на необходим експерт. Познавам човек, който работи там. Какви рибарници и аквакултури в Сф бе?
89
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ужас, поредното безумие на това най-крадливо и некадърно управление на 'прехода'. Личи им на ГЕРБ, че са си ***, умеят само да трупат безумие върху безумие...... Както казват хората: пребоядисаните комунисти (в случая ГЕРБ) са най-опасни.
88
2
 
14
 
! Отговори
Панталеев преди 11 години
Не зная защо ,но като го видя Дянков и ми се ПОВРЪЩА
87
7
 
6
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Голяма селяния е този форум. Повечето коментари са писани от един и същи човек.Не е чудно че сме на такова дереже.
86
1
 
8
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Освен да го пратим този умен човек, да сондира за шистов газ, с тая бетонна глава... Ако не намери газ, да го монтираме на мястото на реактора на АЕЦ Белене, да генерира 12 волта променлив ток посредством собственото си газово находище :)
85
0
 
21
 
! Отговори
питане преди 11 години
Колко ще струва на държавата това, и дали точно сега, когато събираме и последните трохи от натрупаните излищъци, за да платим вноската по външния дълг, е редно да се правят такива извънредни и огромни харчове!? Преди няколко години ведомството, в което работя се премести на нов адрес в чертите на София. Бяха похарчени луди пари, поне 2-3 месеца цареше пълен хаос, а маса документи бяха изгубени. Изправя ми се косата като си помисля, че това може да са данъчни досиета, или нещо важно за хората.
84
14
 
2
 
! Отговори
Дани преди 11 години
Браво, една добра идея. Адмирации за желанието. Много отдавна това трябваше да стане. Сега противниците, разбирай *** ще почнат да вадят от сто кладенеца вода, знаем им подхода.
83
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слънчасаха - тиквата със свитата си верни подмазвачи !!!!
82
0
 
7
 
! Отговори
Панталеев преди 11 години
Предлагам на Умникът Дянков този реален растеж да цялото правителство да работи на тази заплата(290) и да си спрат всички бонуси и тогава да ни се усмихва така ехидно
81
15
 
4
 
! Отговори
добра идея ... преди 11 години
Това с преместването на чиновници в провинцията е добра идея ... Досега всичко се правеше в името на удобството за чиновниците и неудобството за гражданите, ама на комунистите никога не им е пукало за гражданите, нито за селяните.
80
2
 
5
 
! Отговори
Муци преди 11 години
Ааааааа, не... аз съм коренячка софиянка. Мене мама ме е родила у столицата да живея, а не в прованса.Ше кажа на тате още утре да се задейства и да ме уреди на работа в някое посолство в чужбина.
79
2
 
5
 
! Отговори
gtf преди 11 години
до КК, няма лошо бе човек, ама това ли е най-важното ..ами реформите в здравеопазване, образование, соц. сфера, кой ще ги прави ? По-скоро прозира вече изтъркания номер, "някой хора да усвоят едни пари". Минималната с 20лв. нагоре ...а майките как да я карат с 240 а?кой ще работи след 5-10-15г., като 1/4 от излезлите на пазара на труда (м.г) са *** - необразовани, след няколко години ще са двойно-тройно. Ама тогава герб няма да управлява ...
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не е важно с колко процента се е увеличила заплатата, а с колко лева.
77
1
 
12
 
! Отговори
какво прави тоя тикв преди 11 години
Тиквеника почти изхарчи фиксалния резерв и сега налита на сребърния и само ведомствата му останаха но и тях ще ги излапа.
76
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
местят креватите само, иначе к... едни и същи, така бизнеса няма как да потръгне
75
4
 
4
 
! Отговори
KK преди 11 години
Идеята по-принцип е добра, но трябва да се види изпълнението. Компаниите аутсорсват в чужбина, защо ние да не го правим в провинцията. Дейности които не са свързани с клиенти, а с обработка спокойно може да се прехвърлят в друг град.То е ясно, че винаги ще има противници, българина иска промени, ама да не го закачат него.