Местим ли, местим ведомства

Първите 20 агенции отпътуват за големите ни градове
Обновена: 2 май 2012 14:54 | 2 май 2012 11:40,
239
Местим ли, местим ведомства
Симеон Дянков. Снимка: БТА

Около 20 държавни агенции ще бъдат преместени от София в други големи градове, съобщи вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Още по темата

По думите на министъра преместването ще става на вълни – едната ще бъде през септември-октомври, другата около април догодина.

Дянков допълни, че първите 20-ина ще бъдат преместени до следващото лято.

Той обясни, че преместването ще съживи големи градове, които имат добри университети като Благоевград, Русе, Варна, Велико Търново, Бургас.

Вицепремиерът допълни, че няма притеснения за кадрите, които ще се назначават. По думите му голямата част от работещите в тези организации са изразили готовност да се преместят.

"Ако висшите администратори се пръснат из страната ще имаме много по-добър поглед за това какво е нужно за икономиката", отбеляза Дянков.

Финансовият министър заяви още, че е оптимист за повишаването на пенсиите и вдигането на заплатите в държавните организации.

Той обаче уточни, че за да се случи това, трябва по-активна политика в продажбата на ненужни държавни активи.

Министърът посочи, че минималната работна заплата се е увеличила с 22% от началото на кризата, докато инфлацията се е повишила с едва 8 на сто, което е реален растеж, похвали се финансист №1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз го местя...
73
1
 
20
 
! Отговори
KARTINATA преди 12 години
Затварям очи и си представям:Местене, Командировъчни виждам, както и дневни и пътни. Ремонти. Освобождаване на сгради в София и приватизация. Пътешествия служебни до морето. Софиянци отиват да работят в Търговище. Куриери насам-натам. Софийска Община се мести в Сеславци.Почвам да сънувам и посолство на Бургаска област в Монтана. Пътна Полиция и Магистрална Полиция. Алкохолна Полиция.
72
0
 
9
 
! Отговори
Джумалия преди 12 години
Ние у Джумаята сакаме агенцията по хазарта и ке напраим Кулата като Макао и Лас Вегас зети заедно.
71
0
 
15
 
! Отговори
данъкоплатец преди 12 години
Ако може сега морето да преместите в София,защото колата ми е стара за новата магистрала.
70
1
 
3
 
! Отговори
gtf преди 12 години
...различни показателя. Министъра с големата си уста показва за пореден път колко е далеч от българската реалност ..и такива хора ни управляват. Толкова ли няма къде да се похарчат "едни пари", че за тва се хванахте сега, когато бюджета е с огромна дупка, без изгледи за закърпване и в следващите няколко години.
69
3
 
5
 
! Отговори
До ГЕРБер преди 12 години
Аз съм за майка България, излъгаха ме веднъж, от тогава, гласувам така, както трябва да гласуват и депутатите - по съвест, а не по партийна линия. Ако всички гласуваме по съвест, може би, след 15-20 години ще сме на средното европейско ниво.
68
2
 
3
 
! Отговори
gtf преди 12 години
?! да се чудиш да се смееш ли, да плачеш ли ..1. "Ако висшите администратори се пръснат из страната ще имаме много по-добър поглед за това какво е нужно за икономиката" - излиза, че близо 4 години тези хора са правили нещо, безцелно едва ли не наизуст ?!2. "...минималната работна заплата се е увеличила с 22% от началото на кризата, докато инфлацията се е повишила с едва 8 на сто, което е реален растеж, похвали се финансист 1" - за пореден път недоумявам, как може да се сравняват две толкова .
67
2
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
анти-гейбаращината най-висшата форма на патриотизъм!
66
1
 
4
 
! Отговори
провинсиалис преди 12 години
НИЕ ОТ ПРОВИНСИЯТА СМЕ МНОГО ПРИТЕСНЕНИ - ЧИСТИМЕ, МЕТЕМЕ, БАДАНОСВАМЕ И СЕ ЧУДИМЕ КАКВИ ВРЪЗКИ ДА ХВАЩАМЕ, ТА И У НАШИЯ ГРАД ДА ИМА МИНИСТЕРСТВО. ТРЕБЕ ДА СЕ ЗАЕМЕМЕ И УЛИЦИТЕ ДА ЦИМЕНТИРАМЕ, ТА ДА НЕ ГАЗЯТ КАЛТА МИНИСТЕРСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ.
65
5
 
22
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Това е излишно харчене на милиони левове! Тези хора са за съд за умишлено водене на държавата към фалит; за престъпление по служба - некадърност, безхаберие и разхищение на държавните пари. Този Дянков трябва с камъни да се изгони от държавата!
64
1
 
3
 
! Отговори
Bob преди 12 години
Е ***, то местихме, местихме по крачолите онуй- то и не остана какво да премести човек :) :)
63
5
 
19
 
! Отговори
ss преди 12 години
ПАК ПРАХ В ОЧИТЕ! ЕЙ ТЕЗИ ДЕТО СЕ РАДВАТ НА ГЕРБЕРИТЕ ЗАБРАВИХА ЛИ ,ЧЕ ТОВА СА МАСКИРАНИ КОМУНИСТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!
62
3
 
27
 
! Отговори
Яко преди 12 години
Защо цялото правителство не се премести и да ощастливи някой друг народ?Ние вече сме достатъчно щастливи ... кокошки ...
61
1
 
28
 
! Отговори
до ГЕРБер преди 12 години
Герберче, престанете да наричате всички, които са против ГЕРБ, комунисти. За разлика от теб, някои, които пишем тук сме се борили да имате тази свобода, а сега най-долната *** от едно време ни управлява. Не за това се борих и не искам доносници и ченгета да управляват страната. Като не помниш тези времена, не ми преписвай на мен, че съм комунист! С уважение: Димитър Христов
60
6
 
12
 
! Отговори
t преди 12 години
Шопски *** ревете, че града ви се е напълнил със хора, а нищо не се прави за провинцията там да си останат хората. Никой не ви е примрял да ходи в мръсната и задръстена дупка но много хора са принудени заради мизерията. Ако не сте наясно това е точка залегната още преди 8 години за диверсификация на администрацията и съживяване на други центрове освен софийския. Ама оно знае само едно рупа ли рупа
59
2
 
11
 
! Отговори
aston villa преди 12 години
те ще си дойдат във Велико Търново с хора от София, и какво от това, връзкарска работа. Майка работи в данъчното и знам за какво става дума. И тя е с политическа връзка.
58
0
 
6
 
! Отговори
мунчо преди 12 години
И ние местим здраво ,от единия крачол в другия и обратно.
57
0
 
7
 
! Отговори
Bob преди 12 години
Е, щом ще ги преместват на вълни, малко се успокоих :) :)Но да почакат БТ да довърши магистралите, че като тръгнат да се местят от София по Цариградско МОРЕ, после по Лотовете, че да им се разбъркат червата от клатене..:) :D
56
1
 
6
 
! Отговори
Маскари преди 12 години
Всички са маскари.Ел. правителство още няма-въпреки предизборни обещания.Депутатите от 240 лапачи са прекалено много. Съдът е същият... Полицията и Войската са същите тунеядци.Реформа в Администрацията няма. Местенето са само нови разходи. Но това не значи че предишните *** са по-добри. Всички "партагеносе" са единни, когато става въпрос за броя на депутатите и привилегиите, за парите на партиите, за благинки като лични пенсии, постове и облаги. Бягайте от БГ.........
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И жилища ли ще се осигуряват на преместилите се служители?! Или ако се назначат нови, местни хора, какво тогава става със софийските служители, остават безработни ли?