Борисов оцеля, правителството няма да подава оставка

Народното събрание прие закона за отнемане на незаконно придобитото имущество
Обновена: 4 май 2012 07:24 | 4 май 2012 07:00, Елка Василева
331
Борисов оцеля, правителството няма да подава оставка
Бойко Борисов благодари на депутатите за приемане на закона за незаконно придобитото имущество. Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов благодари на депутатите от ГЕРБ, че с приемането на закона за незаконно придобитото имущество са оставили правителството на власт.

Неотдавна самият той обяви, че ще подаде оставка, ако законът не бъде приет.

Искам да благодаря на депутатите от ГЕРБ, че оставиха правителството на власт, защото ние си бяхме донесли оставката,  ако не гласувате закона. Това заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна веднага след окончателното приемане на Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.

Депутатите приеха на второ четене Закона за отнемане на незаконно придобито имущество в 22,30 часа снощи. Това стана след разгорещени обсъждания в парламента на пет пленарни заседания и след трикратно удължаване на работното време.

Борисов благодари на всички, които подкрепиха текстовете от закона, като изрично посочи РЗС, Синята коалиция и независимите депутати. Премиерът благодари и на опозицията. Видяхте, че по много от текстовете конструктивно бяха приети забележките ви, обърна се той към народните представители от опозицията.

По думите му смисълът на парламента е да има дебати и различни  мнения и накрая да се приеме това, което е важно за народа и за евроатлантическите партньори. Според него реакциите на евроатлантическите посланици ще бъдат изключително положителни.

Още по темата

По-късно пред журналисти в парламента Борисов заяви, че това е един много добър закон. Ако има нещо, което да се уточнява по него, има бъдещи поколения, нека да го правят, каза премиерът.

Борисов определи закона като много лош за незаконно забогателите. „Да, тежък, много лош закон за незаконно забогателите. От 22 години хората гледат палатите в подножието на Витоша, по морето, по язовирите и казват: „В края на краищата откъде тези пари?” Този закон се надявам да урегулира този процес ”, каза Борисов.

По думите на премиера твърденията на опозицията, че законът ще засегне обикновените хора, са абсолютна инсинуация. „Тройната коалиция си прие закон, който да амнистира всички техни престъпления и Брюксел им каза, че това е голяма глупост, което са направили. Но те си го приеха и той важеше до идването на нашето правителство на власт. Ние приемаме закон, който важи за нас”, заяви премиерът Борисов.

Всеки български гражданин, който е придобил по някакъв начин незаконен имот, ще му бъде отнет – това иска народът и това сме приели, подчерта той. „Днес ние сме на власт, утре ще дойдат други след това трети – всички сме подвластни на този закон”, допълни той.

Законът за конфискация на незаконно придобитото имущество предвижда без влязла в сила присъда държавата да има право да отнема имущество на лице, което е привлечено като обвиняем по наказателно производство.

На практика обаче процедурата ще се задейства, след като едно лице е привлечено като обвиняем за някое от изброените в законопроекта престъпления. Сред тях са: тероризъм, участие в организирана престъпна група, отвличане, склоняване към проституция, трафик на хора, укриване на данъци.

Проверката за несъответствие между имуществото и доходите на лицето пък ще започва само при повдигане на обвинение. Самата проверка ще се прави за 10 години назад при разлика от минимум 250 000 лв. между притежаваното и доходите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
7
 
17
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Каква оставка бе ? Смешен популизъм. С това напазарувано мнозинство и децата са наясно , че би минал закон дори и за защита на педофилите, примерно.
132
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на ГЕРБ БРАВО БОРИСОВ още един мандат народа е с вас
131
0
 
3
 
! Отговори
ахахаха преди 12 години
лицето на Бойко: me gusta
130
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
щом ционистката змия уорлик е доволен от този закон ,значи е във вреда на българите и в полза на чифутските банкери
129
2
 
8
 
! Отговори
до 180 преди 12 години
Не тестостерон се иска за да си добър управник, а пипе...
128
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
спомняте ли си какво беше казал Ричард Ран ,че не можело българите да притежават толкова недвижими имоти ,човек който е собственик ,е доста по трудно да бъде контролиран от алчните банкери и техния обслужващ слугинаж правителството
127
15
 
7
 
! Отговори
до Марто преди 12 години
да но поне е мъж не като оня хомосъсел .... то това дразни комплексарите тук , Бойко има топки ... а тея тук са мишоци...
126
6
 
21
 
! Отговори
Коко Д преди 12 години
Борисов и оставка? За да подадеш оставка се изисква отговорност, достойство и смелост да поемеш отговорност. Такива качества у Борисов не се наблюдават. За глупостите му са виновни: предишните, кризата, Брюксел и извънземните, но той - никога! Позициите му се менят до 3 пъти на ден, а подписът му или се оказва "подправен" или се "оттегля"... ***!
125
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
до 169..А на бас,че нито един митничар няма да стане клиент на комисията!!! Нима им бутнага палатите...Нима забравихте за "нашето момче, дето ритаме заедно мачле"!?!?!?!?
124
5
 
9
 
! Отговори
за червените драскач преди 12 години
МОЖЕТЕ ДА СЕ ПРОДАДЕТЕ ЗА 200 ЛЕВА И ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ КОЛКОТО ИСКАТЕ , НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ СТЕ ОЩЕ ПО -МАЛКО , ПАРТИЯТА ВЕЧЕ НЯМА ОТ КУДЕ ДА ПРОБИРА ПАРИ И ЩЕ ОСТАНЕТЕ НА СУХО , А ПРЕДАТЕЛСТВОТО СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВИ ТЕЖИ ЦЯЛ ЖИВОТ.
123
6
 
6
 
! Отговори
сволачЪТ преди 12 години
*** и артиста е бойко .. създава впечатление че бил под натиск а още от самото начало беше ясно че този закон ще мине... поставя си ултиматуми или .. или но всъщност е ясно че това е една добра актьорска игра .. да му дадат аскеер..иначе браво за закона
122
0
 
1
 
! Отговори
leketo преди 12 години
В същност къде го има този закон да го прочетем Къде в интернет Това са 200 точки Имали го а
121
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Борисов оцеля, правителството няма да подава оставка"Някой да е очаквал друго? Този оставка няма да подаде. Осрал се е до уши, но все друг му е виновен.
120
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредното доказателство, че цялата ни политика е нагласена. Всички депутати са отрочета на една партия - БКП и всички са бивши знаини или незнаини членове на ДС.Вотът на недоверие беше изсценировка за да млъкне недоволния български народ. Нито Гоце, нито Станишев, нито Костов, нито Доган или който и друг да било иска да сваля Борисов от власт. Направили са си врътката всички. Сменят се на 4 години и продължават да крадат. Докато народа не въстане срещу това робство все ще е така.
119
2
 
4
 
! Отговори
до 166 преди 12 години
Точно така. И нищо няма да бъде отнето, просто ще се рекетират хора от политиката да не скачат срещу правителството, понеже скоро се очаква ГОЛЯМОТО осиране!!!
118
5
 
8
 
! Отговори
до неразбиращите преди 12 години
НЕ ВСИЧКИ С ИМОТ НАД ДВЕСТА И ПЕДЕСЕТ , А ВСИЧКИ КОИТО СА КРАЛИ И ТТРУПАЛИ И НЕ МОГАТ ДА ДОКАЖАТ ЗАКОНЕН ПРИХОД И ДА ПОКРИЯТ СТАНДАРТА СИ НА ЖИВОТ. КАТО МИТНИЧАРИТЕ СЪС ШЕСТОТИН ЛЕВА ИМАТ ПАЛАТИ И НОВИ СКЪПИ АВТОМОБИЛИ, НЕ СЕ ПОДЛЪГВАЙТЕ НА ПЛАТЕНИТЕ ЧЕРВЕНИ ГЪЗОБЛИЗЦИ, ТЕ ЗА СТОТИНКИ ЛИЖАТ.... И ЛЪЖАТ НО ТОВА СИ Е НОРМАЛНО ЗА *** КАТО ИЯХ ...
117
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Бих искал да поздравя правителството на България за приемането на новия Закон за отнемане на незаконно придобито имущество миналата вечер".Това се казва в изявление на посланика на САЩ Джеймс УорликЕТО ТОВА Е ПРИТЕСНИТЕЛНО...ЗАЩО ТЪРПИМ ЕДИН АМЕРИКАНСКИ ЧИНОВНИК ДА СЕ СЪРЖИ КАТО ГУБЕРНАТОР????
116
1
 
6
 
! Отговори
до 156 преди 12 години
НЕ КОЙТО ПРИТЕЖАВА ИМУЩЕСТВО НАД 250 000 ЛВ.А РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ПРИТЕЖАВАНОТО И ДОХОДИТЕ МУ.НАДЯВАМ СЕ ЧЕ НЕ СИ ОТ ТЯХ, КАКТО И 80% ОТ НАРОДА.
115
3
 
15
 
! Отговори
Марто преди 12 години
Адски *** и *** сте всички дето мислите Бойко за някакъв антикомунист! Та те всички са от една люпилня. Бивши ***, настоящи либерали, завинаги ***!
114
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз не знам такъв българин, който да не иска незаконно придобитото имущество да се върне от там, откъдето е взето. Ами пичове, само ония ден за една смяна 30 митничара на един пункт си разделиха 15000 лв. при заплата някаква мижава сума. Като не могат да докажат, откъде имат парите е нормално да им бъдат отнети. И не само на тях.Къв рекет, кво чудо. Всеки знае, че в тая държава се краде безобразно.*** държавата!