Борисов оцеля, правителството няма да подава оставка

Народното събрание прие закона за отнемане на незаконно придобитото имущество
Обновена: 4 май 2012 07:24 | 4 май 2012 07:00, Елка Василева
331
Борисов оцеля, правителството няма да подава оставка
Бойко Борисов благодари на депутатите за приемане на закона за незаконно придобитото имущество. Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов благодари на депутатите от ГЕРБ, че с приемането на закона за незаконно придобитото имущество са оставили правителството на власт.

Неотдавна самият той обяви, че ще подаде оставка, ако законът не бъде приет.

Искам да благодаря на депутатите от ГЕРБ, че оставиха правителството на власт, защото ние си бяхме донесли оставката,  ако не гласувате закона. Това заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна веднага след окончателното приемане на Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.

Депутатите приеха на второ четене Закона за отнемане на незаконно придобито имущество в 22,30 часа снощи. Това стана след разгорещени обсъждания в парламента на пет пленарни заседания и след трикратно удължаване на работното време.

Борисов благодари на всички, които подкрепиха текстовете от закона, като изрично посочи РЗС, Синята коалиция и независимите депутати. Премиерът благодари и на опозицията. Видяхте, че по много от текстовете конструктивно бяха приети забележките ви, обърна се той към народните представители от опозицията.

По думите му смисълът на парламента е да има дебати и различни  мнения и накрая да се приеме това, което е важно за народа и за евроатлантическите партньори. Според него реакциите на евроатлантическите посланици ще бъдат изключително положителни.

Още по темата

По-късно пред журналисти в парламента Борисов заяви, че това е един много добър закон. Ако има нещо, което да се уточнява по него, има бъдещи поколения, нека да го правят, каза премиерът.

Борисов определи закона като много лош за незаконно забогателите. „Да, тежък, много лош закон за незаконно забогателите. От 22 години хората гледат палатите в подножието на Витоша, по морето, по язовирите и казват: „В края на краищата откъде тези пари?” Този закон се надявам да урегулира този процес ”, каза Борисов.

По думите на премиера твърденията на опозицията, че законът ще засегне обикновените хора, са абсолютна инсинуация. „Тройната коалиция си прие закон, който да амнистира всички техни престъпления и Брюксел им каза, че това е голяма глупост, което са направили. Но те си го приеха и той важеше до идването на нашето правителство на власт. Ние приемаме закон, който важи за нас”, заяви премиерът Борисов.

Всеки български гражданин, който е придобил по някакъв начин незаконен имот, ще му бъде отнет – това иска народът и това сме приели, подчерта той. „Днес ние сме на власт, утре ще дойдат други след това трети – всички сме подвластни на този закон”, допълни той.

Законът за конфискация на незаконно придобитото имущество предвижда без влязла в сила присъда държавата да има право да отнема имущество на лице, което е привлечено като обвиняем по наказателно производство.

На практика обаче процедурата ще се задейства, след като едно лице е привлечено като обвиняем за някое от изброените в законопроекта престъпления. Сред тях са: тероризъм, участие в организирана престъпна група, отвличане, склоняване към проституция, трафик на хора, укриване на данъци.

Проверката за несъответствие между имуществото и доходите на лицето пък ще започва само при повдигане на обвинение. Самата проверка ще се прави за 10 години назад при разлика от минимум 250 000 лв. между притежаваното и доходите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
1
 
2
 
! Отговори
До Василев преди 12 години
Ти не си нормален:)))))
152
8
 
13
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 12 години
ГЕРБ-АНТИБЪЛГАРИ.
151
1
 
10
 
! Отговори
Боби преди 12 години
ОК, приеха го, да ни докажат че работи и ако искат наистина да спечелят и следващите избори. Дори имат и прекрасен пример върху който могат да го поупражняват...Кирил Рашков..осъдиха го и то за данъци...покажете че работи. Наложете го ефективно върху него и после питайте комунистите "Взехме имуществото на Рашков...лошо ли е това?" запушете им устите.
150
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега всички реститути да се простят с апартаментите в центъра.Там цена по 250 000 май няма.
149
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С две думи... браво на ГЕРБ
148
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЧЕРВНИТЕ ДЯВОЛИ И БРАТЯТА ИМ С ФЕСОВЕТЕ СА НАСТЪПЕНИ ЯКО ПО МАЗОЛА. ПИЩЯТ И ПОДСКАЧАТ.
147
7
 
10
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 12 години
Този закон лишава Българите от собствен имот (което искат всички антибългари) нали такава е идеята да нямаш нищо собсвено.Последните устои на Българите ги разрушиха с този закон.От утре по оценки на държавата едностаен панелен апартамент ще струва 500 000 евро.Съвета ми към по-младите хора е БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ ТУК.
146
1
 
9
 
! Отговори
до 194 преди 12 години
ако и едновремешните хора бяха п*тки като теб сега още да сме в Средновековието. Да излезел да протестира ама да ти гарантирали защитата. Ми п*тьо, нищо гарантирано няма - свободата се извоюва с кръв, нашата просто беше следствие на външни геополитически процеси, ако не беше паднала стената кой от нашите *** щеше да се вдигне? Това е трагедията на (днешния) българин - мангаля да танцуват по гроба на дедите му, той да се вайка, ама нищо да не прави - ми хвани сопата, не се дръж като роб...
145
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦЕЛТА НА ТОЗИ ЗАКОН Е ДА ВСЯВА СТРАХ ВЪВ ВСЕКИ ПО ПРЕДПРИЕМЧИВ И ЗАМОЖЕН ЧОВЕК ,ДАЖЕ ВЪВ ВСЕКИ БЪЛГАРИН КОЙТО ИМА НЕДВИЖИМА СОБСТВЕНОСТ,,ЦИОНИСТИТЕ ГУБЯТ ПОЗИЦИИ ПО СВЕТА И ЗАТОВА СА ПОБЕСНЕЛИ И СИ ГО ИЗКАРВАТ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КЪМ КОГОТО ИЗПИТВАТ НЕИСТОВА ОМРАЗА ,ТЕХНИТЕ ОРЪЖИЯ СА СТРАХЪТ И МЕДИИТЕ КОИТО ВИ ЗОМБИРАТ,И РАЗБИРА СЕ ПРОДАЖНИТЕ УПРАВНИЦИ ПОДБРАНИ И ПРОУЧЕНИ ОТ ЮДЕО-МАСОНЧЕТАТА МНОГО ДОБРЕ
144
11
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Браво Бойко! Бой по мутрата на новобогаташите, крадците, олигарсите и техните защитници - социалистите! Да живее България, да живее обединена Европа!
143
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държавата я окрадоха между 1989 и 2000 година , така че този закон не върши никаква работа!Купуваха се заводи за един лев , приватизираха се предприятия , фалираха банки , тогава беше времето на пирамидите , България се разграби!Всички окрадени пари и имоти отдавна са изпрани и редовни.Народа казва:"След дъжд - качулка"!Може и "И Агнето - цяло , и Вълка - сит"!За мен това си е чиста PR акция за пред ЕС!Народа го е казал:"*** народ - слаба държава"!
142
2
 
7
 
! Отговори
Ахмед Доган преди 12 години
Ще ме хванете за ***. Аз нямам нищо на мое име.Муахахахахаххаха.
141
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредният анти нареоден закон се прие под натиска на американците. Явно яко държът Борисов с факти за престъпното му минало. Сега наред е шистовият газ там и пари са взети от власта. Оставка и съд за националните предатели!
140
5
 
21
 
! Отговори
Марто преди 12 години
Ако Бойко имаше топки щеше да се опълчи на американските колонизатори. Той е мъж на вид с характер на мекотело.
139
4
 
24
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 12 години
Трудно ми е да си обясня,как без намесата на съда ще бъде отнемано имущество.По тази логика всеки чиновник може да запорира имущество.Нещо странно има тук,щом американския посланник е доволен.Нещо антибългарско пак се случи.Е нормално е нали на власт са ГЕРБ.Бог да ни е на помощ.
138
8
 
23
 
! Отговори
Супер анонимен преди 12 години
Е....Жалко!Хората от кога чакат оставката на това правителство! Не са никак малко хората,които искрено желаят това да се случи!Резонният въпрос е: Като хората ненавиждат това управление, защо не протестират по улиците и площадите?Отговора е лесен!Всеки в това число и аз разсъждаваме така:Ако ида да протестирам на протест организиран от случайни амбициозни хора, търсещи популярност, аз съм застрашен от зловещата репресивна машина на МВР, да бъда арестуван и да ми се скалъпи толкова по-ужасяващо обвинение, колкото по-беден съм аз! И няма отърване! Кой ще ме защити тогава??? В България няма и не се създават добре организирани граждански движения, които да имат екипи в т.ч. и юридически, които да поемат защитата на арестуваните демостранти безплатно!У нас Полицейската машина разбива в зародиш създаването на организирано гражданско движение(нямало политическа полиция. да, бе да)!Това правителство излязло от полицейски среди, няма да допусне никога да бъдат създадени Граждански движения, които като организират протест, участниците в него да бъдат сигурни, че ще бъдат защитени надеждно юридически!Ако има поне едно такова движение и то гарантира защитата на демонстрантите при арест и правителствен произвол и това се оповести и всеки го знае, улиците ще се залеят с протестни акции, организирани от него!
137
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оцелял?Оставка?Хахахахахаахха!!!!Ей голям виц ей!Така ли се пуска кокала бе?Шменти капели за матеряла са това.А закона е пунта и той е само за пред Европа и Америка.Нито бедния ще забогатее,нито богатия ще обеднее.Циркаджийска работа!
136
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tochno sashtoto e stanalo sled 9 septemvri-----------------------------a naroda prodalzhava da e proSSSSSS
135
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО, БОЙКО!ТАКЪВ НОМЕР ИМ ВРЪТНА НА БИЗНЕСМЕНЧЕТА, МИТНИЧАРЧЕТА, *** ЦАРЧЕТА, МАФИОТЧЕТА, ДЕПУТАТЧЕТА И ...ВСИЧКИ ДРУГИ КЪРЛЕЖИ.НЕКА СИ ВИЯТ.
134
4
 
11
 
! Отговори
до 181 преди 12 години
Да, така..Наистина това възмущава света, особено американците! НО, нуждата да си имаш собствен дом, чувството,че си защитен притежавайки покрив е част от самобитността на българина! Благодарение на тези си качества сме оцеляли след какво ли не! Няма закон, които може да промени това -генетично ни е заложено! Рано или късно Бойко и неговите невестулки ще си платят скъпо!