Станишев: ГЕРБ иска хората и бизнеса „на къса каишка”

Законът за конфискацията не дава гаранции за безпристрасност
Обновена: 5 май 2012 17:50 | 5 май 2012 17:50,
191
Станишев: ГЕРБ иска хората и бизнеса „на къса каишка”
Снимка: БТА

Законът за конфискацията, приет от ГЕРБ, не дава гаранции, че няма да бъде използван като предизборен рекет спрямо бизнеса и да държи гражданите „на къса каишка”. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в Пловдив, където се проведе градската конференция на партията.

Според него скоростното приемане на закона е демонстрация пред Европейската комисия, но той няма да реши проблемите, които се трупат в България - показните убийства, масовата престъпност и това, че гражданите се чувстват несигурни.

Станишев заяви, че БСП ще обмисли възможността да бъде сезиран Конституционният съд, като социалистите са за европейската директива, свързана с конфискацията на имуществото, която е много по-балансирана.

Председателят на БСП обяви под тепетата основната задача в момента - партията да спечели доверието на избирателите и да се подготви добре за предстоящите парламентарни избори. Това може да стане с ясни послания пред хората и нова визия за управление.

Според Станишев още един мандат управление на ГЕРБ ще съсипе държавата. По негови думи досега България никога не е имала такова антисоциално управление, а управляващите създават изкуствени монополи за близки до партията бизнесмени.

Той предупреди, че до изборите остава една година, но не се изключват изненади и партията трябва да бъде в готовност. Хората обедняват, напрежението расте, затова БСП не трябва да бъде спокойна и да се разкъсва от вътрешни кавги и спорове, обяви социалистът.

Според Сергей Станишев спекулативният капиталистически модел през последните две десетилетия се е провалил и вече се вижда промяната в Европа. За пример той посочи факта, че през последните 5 месеца са избрани четирима премиери-социалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Според Сергей Станишев спекулативният капиталистически модел през последните две десетилетия се е провалил и вече се вижда промяната в Европа."И в същото време Г.ея защищава едрият бизнес в България от конфискации.За кого работиме?За комунизЪма?Или за капитализма.
7
3
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
абе Станишев да не са го наели за глашатай в ГЕРБ? всеки ден Станишев излиза и ГЕРБ искат това, ГЕРБ правят това, ГЕРБ това са направили. Аз вече го забравих от коя партия е
6
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА ТОЯ МУ Е КОНФИСКУВАН ЕЛЕКТОРАТА ОЩЕ ПРЕДИ ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОНА ЗА КОНФИСКАЦИЯТА.ОСТАВЕНИ СА МУ САМО НЯКОЯ И ДРУГА БРАКУВАНА БАБА.
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сергейчо май не знае една българска приказка,,доверие трудно се печели но бързо се губи",и идея си нямам след последния си мандат на управление как ще си върне доверието на хората!!!!
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По принцип "Бай ***" е добре да бъде на къса каишка, иначе се *** до ушите! Проблема е че винаги има "наши" и "ваши" и ГЕРБ не прави изключение
3
17
 
29
 
! Отговори
jigsaw преди 11 години
"Станишев: ГЕРБ иска хората и бизнеса на къса каишка" - Ами другарю Станишев, това е правилния подход за да има ред, а не да се краде безугледно и нагло.
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже,боже ела си прибери вересиите ама всичките 240 плюс правителството!
1
18
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВИЖТЕ ЕЛЕКТОРАТА НА ХАМСТЕРА! ИЗКУКАЛИ БАБИЧКИ