Плевнелиев мислел за "Шкода", затова възродил Чехословакия

Не ме е страх да правя грешки, обяви държавният глава
Обновена: 7 май 2012 15:44 | 7 май 2012 15:43,
206
Плевнелиев мислел за "Шкода", затова възродил Чехословакия
Плевнелиев отчете 100 дни като президент. Снимка: БТА

Който не работи, не прави грешки, обяви президентът Росен Плевнелиев в равносметката си за първите си 100 дни на "Дондуков" 2.

Държавният глава определи като един от основните си приоритети изграждането на единна външна политика на страната.

По думите на Плевнелиев тя не трябва да се провежда формално, защото тогава и на страната ни ще се гледа формално.

Президентът допълни още, че не се притеснява да греши, а се притеснява да не върши формално работата си.

Плевнелиев направи отчет, че за стоте си дни на "Дондуков" 2 е провел повече от 60 срещи с представители на над 20 държави.

"Трябва да бъдем естествени и комуникативни", обобщи държавният глава и определи като изключително ползотворна срещата си с чешкия си колега Вацлав Клаус.

Въпросната визита на чешката делегация у нас се превърна в нарицателно за гаф - тогава президентът първо обяви делегацията за полска, а после я обяви за чехословашка, като възроди вече несъществуващата соцдържава.

До правилният отговор – Чехия, достигна чак на третия опит.

Днес Плевнелиев обясни откъде дошъл лапсусът. Преди пленарните разговори между двете делегации Клаус и Плевнелиев си говорели на "перфектен немски" и обсъждали шофьорския опит на чешкия президент с шкодите, произведени в Чехословакия.

Секунди по-късно, при влизане в залата за официалните разговори, Плевнелиев просто се объркал.

"Въпреки грешката дни по-късно подписахме много успешна културна спогодба", обобщи резултата държавният ни глава.

По думите на Плевнелиев България трябва да бъде активна във външната си политика, а политиците не бива да си пишат заучени изречения, които после преводачите да превеждат.

Държавният глава повтори, че основен приоритет на президентството тази година ще бъде разработването на стратегията за развитие "България 2020".

По неговите думи тази стратегия ще се реализира от около 4 правителства и президентът трябва да следи за приемствеността.

Росен Плевнелиев определи като много важна стъпка за страната ни и създаването на електронно правителство. Той обясни, че не трябва да се работи на парче, а да се действа като при магистралите – да се отчита работа не на всеки километър, но квартал по квартал.

Държавният глава предложи да бъде направена специална агенция, която да отговаря за проекта.

По думите му електронното правителство ще намали корупцията и ще е доказателство за гражданите, че се работи за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
18
 
! Отговори
До 115 преди 12 години
Абе шматарок, не че съм от "другарите" де, даже и аз гласувах за тоя "цирк ГЕРБ", но казваш че не можем да му открием "грешните дела", а? Ами ние и верните не му откриваме - единствено лапсусите, празните приказки и дивотиите, които сътворява неестествено глупавият му интелект! ... но то това както се убеждават все повече хора ... си е хронична мозъчна недостатъчност в ГЕРБ!
116
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dali ste zajiveiat na semeini na4ela Prezident i GeiNerral, A?prestaam si kak Roskata gotvi, pere i meta a Geinerala rani psetata i razcykva futbol4e s Doktor Stoi4kov
115
1
 
5
 
! Отговори
129 преди 12 години
опасявам се, че на прословутата снимка оценката е прекалено красноречива
114
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Премиерът оцени работата на президента с отличен.Но нямам информация как първата дама е оценила 100 дни на Плевнелиев?
113
1
 
11
 
! Отговори
цензурата преди 12 години
А бе пали"Шкодата"и бегаи у Полша да се извиняваш,и там ще видиш какви фиатчета произвеждаха,аре стига с тия шкоди и оня пикасото с пейзажа за БГ_кенефа на европа,и спри да се оправдаваш като женски полов орган,бъди мъж и си признай грешката,а не се гордей като паун...
112
9
 
3
 
! Отговори
бай Ганьо преди 12 години
Ей, Кутев, писачо на постинги, айде почини си малко, че си измори китката , сили няма да ти останат да си фраснеш една злобарка след работния ден :))))
111
2
 
15
 
! Отговори
Абе...нема лошо..... преди 12 години
Нема лошо ...бат Бойко не му е казал какво да говори за делегацията и е нормално да налучква......той си слушка и си папка всичко...не му се сърдете.....па и убава усмивка има......все ухилен...чак ми става неудобно .....на мен ли се смее....на държавата ли.....
110
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бистър Бийн пак се изявява.Този човек наистина не е добре.Говори без да мисли.Мистър Бийн - приоритетчо, региончо
109
10
 
2
 
! Отговори
А . Кутев преди 12 години
Коментари 71,73, 75, 84, 86, 87 и 88 няма да бъдат заплатени ,понеже другари сто пъти ви казвaм не толкова явно, но Вие не та не. Е сега като почна да ви режа от надниците ще се научите !
108
5
 
7
 
! Отговори
АнтиГЕРБ преди 12 години
Давай Кутев, айде, изоставаш с кълването на букви, ще отървеш надницата :)))Егати ***, от два часа си тук! И не сте били платени....
107
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кой гласува за тоя ***?
106
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мда... представям си колко се концентира по време на делови срещи и разговоритоя човек е опасен, не може да говори без да му е написана речта, срича докато я чете и се оправдава като ученичка
105
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tva na snimkata, izglejda kato apokrifen kadr ot typungerskia film Djurasik ParkGudzilata Boce i Dinozavra Cecko zaedno s praseto Fedoska sha go apnat za ve4eriabegai Plevnio ke te ru4at na tikvenik be tutmanik sas putkanik bemnogo mil 4ovek- pusta jena si na razodka so pi4ovete
104
12
 
5
 
! Отговори
Кутев преди 12 години
А така другари ...плюите го за грешни думи ...че не можем да намери грешните му дела! Давайте ,плюйте ....хонорарчето на Позитано 20 СърГЕЙ ще ви бъде бонус!
103
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съвсем честно ви казвам , че този човек няма никакъв авторитет в моите очи Как може да не може да се оправи с жена си ...направо ужас Ако се беше развел щях да го възприема по-като мъжкар ....Сега какво стана - тои иска цялата нация да го слуша.....е как бе човек ...тя жена ти не те слуша
102
3
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Tova nedorazumenie sto ne si podade ostavkata
101
2
 
13
 
! Отговори
Bob преди 12 години
Росен момата, като си мисли за Шкода, да му купят там една от бюджета, ама от тия, 105/120 модел, много ще е вървелен :) Може, като идва Путин, да си мисли за ЗАЗ 968, и да им каже "Добре дошли, скъпи украински гости :) " Не знам тогава дали ще му се размине... :p
100
6
 
4
 
! Отговори
Безабрадка преди 12 години
Здравейте всички! Аз съм Безабрадка, можете да ми викате Бези. Обичам да ям мазните зелници на моята майка - Станкоид. :) А, да. Обичам много да пъшкам. :)
99
2
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
To toia stava samo za CIRKA bez da obizdam cirka
98
2
 
13
 
! Отговори
1116166541641614114 преди 12 години
*** ***