Новият шеф на АЕЦ "Козлодуй" обеща повече прозрачност

Няма да има съмненията за харченето на големия паричен поток
10 май 2012 11:18,
13
Новият шеф на АЕЦ "Козлодуй" обеща повече прозрачност
Снимка: АЕЦ "Козлодуй"

Новият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов обещава да осигури по-голяма прозрачност при търговете, провеждани от атомната електроцентрала. Той направи това обещание в първото си интервю, дадено за националната телевизия в качеството му на изпълнителен директор на централата.

Бившият заместник-министър на икономиката смята, че това е необходимо, за да се разсеят съмненията около разходването на големия паричен поток, който минава през централата.

"Винаги са съществували съмнения около АЕЦ "Козлодуй", защото там протичат много пари и прозрачността трябва да е на ниво. Смятам да повиша тази прозрачност. Моят престой в "Козлодуй" ще бъде с определен срок и отивам там с увереността, че мога да се справя", коментира Николов. 

Новият директор на АЕЦ „Козлодуй“даде заявка и за успешното продължаване на живота на пети и шести блок на атомната електроцентрала. Той обяви, че ще работи за по-добро управление на процесите по ускоряване на работата на тези два блока на централата.

Николов разясни, че до четири години централата трябва да представи в Агенцията за ядрено регулиране програмата за удължаване живота на двата реактора, за да не се изспуснат сроковете за издаване на лиценз.
На въпрос за реактора, поръчан за АЕЦ "Белене", Николов заяви, че той е готов на 80%.

Новият изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй" обеща да не взима еднолично управленски решения и да работи в екип. Той съобщи, че досегашният изпълнителен директор Александър Николов ще бъде предложен за поста заместник-директор на централата.

Рокадата на върха в енергетиката беше обявена в понеделник. Александър  Николов изкара на постановление по-малко от година, след като миналата есен смени Костадин Димитров, който подаде молба за освобождаване по здравословни причини.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: АЕЦ Козлодуй
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛА преди 12 години
ПОРЕДНАТА КАЛИНКА.ТОЗИ СЧЕТОВОДИТЕЛ НА ДЕТСКА ГРАДИНА,КОЙТО Е ОПРЕДЕЛЯЛ ЦЕНАТА НА ПОРЦИЯ ГРИС,ЩЕ РЪКОВОДИ АТОМНАТА НИ ЕНЕРГЕТИКА.ТОВА Е ВЪРХЪТ НА ГЕРБЕРСКАТА ПРОСТОТИЯ,ТЪПАНАРЩИНА И КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ.АЕЦ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ И КАТО ТАКЪВ,ЩЕ ПЛАЩА ЗА ИЗБОРНАТА "ПОБЕДА"НА ГЕРБ.СПЕЦИАЛИСТИТЕ ПО АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА СА МЕКО КАЗАНО В ПОТРЕС ОТ ПОРЕДНАТА НАГЛОСТ НА МУТРАТА.НЕ МУ СТИГАШЕ КУЛТУРТРЕГЕР ЗА МИНИСТЪР НА ИКОНОМИКАТА И ЕНЕРГЕТИКАТА,ФИЗКУЛТУРНИК ЗА МВР ШЕФ,"ТУЙ"ЗА ШЕФ НА МИТНИЦИТЕ.ИЗОБЩО
12
0
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
Бравос! Никога не сме имали толкова прости хора на толкова високи позиции! Бравос! Бравос!
11
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 12 години
E те тава е! Само приказки! Щели били да "оптимизират" разходите... А с'а ква станА? ***'ана'а тоя дет разбира, ша го напра'ат зам. по сичките въпроси, щот новия абер си найн (със щат поне 5 бинги), а на новия, кат изпълнителен един ДОПЪЛНИТЕЛЕН щат (поне 5,5 бинги)....
10
0
 
8
 
! Отговори
щом баничар в АЕЦ преди 12 години
Искам да стана изпълнителен директор на Български морски флот. Гледала съм "Титаник" преди новият изпълнителен директор на АЕЦ-а да гледа трагедията във Фокушима по телевизора. Освен това, като ходя на море всяка година съм виждала още много кораби.И съм се возила. А Вал. Ник. и да е ходил на екскурзия до Атомната - тя си е една.А и вътре не пускат да се влиза. Също така и от ПР понаразбирвам и обещавам да направя корабите ни "звезди". А "новият" СЕО - ако реши да прави централата "звезда" - мисля,че всички ще греем от небето :) Който ме подкрепя,моля да лайк-не статуса ми!
9
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Prozracnost,ama pri prodazbata na Banicki
8
0
 
2
 
! Отговори
Smurf преди 12 години
Повече прозрачност в в дмисъл че срещу такса всеки ще може да влиза и да щрака копчетата :))))
7
0
 
3
 
! Отговори
pepy преди 12 години
НЯМАМ ДУМИ КАК СИ СЛАГАТ ТЕХНИ ХОРА НА ХУБАВИ И АПЕТИТНИ ПОСТОВЕСАМО ЗА СРАВНЕНИЕ АКО НЯКОЙ ОБИКНОВЕН ЧОВЕК КАНДИДАТСТВА ЗА РАБОТА КОЯТО НИКОГА НЕ Е РАБОТИЛ ДАЛИ МОЖЕ ДА СИ ИМА КОНСУЛТАНТ??????????????????????????????ЩО ЗА ИДИОТИЯ КОГАТО НИЕ ОТИВАМЕ НА ИНТЕРВЮ ЗА РАБОТА САМО ОСТАНА ДА ИСКАТ БАЛЕТ ДА ИГРАЕМ ИСКАМ ДА КАЖА ЧЕ ИСКАТ МИНИМУМ ЕДНО ВИСШЕ ДВА ЧУЖДИ ЕЗИКА И Т.Н. НО БОЙКО ОЩЕ УЧИ АНГЛИЙСКИ ДУМИЧКИ..................................НЯМАМ АМА НЯМАМ ДУМИ ДО КОГА
6
0
 
3
 
! Отговори
бг преди 12 години
Надявам се досегашния директор да остане като заместник, новия само да менажира и координира по-бързите действия на институциите и оня от намайната си дето щял да консултира да не се меси и да не му се плаща !
5
0
 
7
 
! Отговори
Хасму преди 12 години
Я, каракачанката на Бойко я вързаха да пази златната кокошчица. Зер много пор и лисунгер се навърта тъдява. Ама дали ще я опази от себе си? Съмнявам се, май точно това е целта. Избори идват, все пак, а *** не мо`еш ги мина с по две кебапчета само.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как може счетоводител в детска градина да стане шеф на АЕЦ? Това го няма никъде. Но нали е герберастче. Сега ще фалират и АЕЦ-а.
3
0
 
7
 
! Отговори
qwor преди 12 години
И за кво беше цялото упражение, след като "стария" Николов реално ще управлява защото само той има ценз, а новия "Николов" къв ше го чини там
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Махни хората на БСП от търговете искам да гледам как Манолова защитава гражданите
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То и до "Чернобил" се стигна от добри намерения, но с липсата на професионализъм...