Станишев качи още 2%, прегази Кадиев за лидер на БСП

46 делегати на конгреса не са гласували, 34 са бойкотирали вота
Обновена: 20 май 2012 11:56 | 20 май 2012 11:55,
146
Станишев качи още 2%, прегази Кадиев за лидер на БСП
Сергей Станишев. Снимка: Impact Press Group

Сергей Станишев е преизбран за председател на Националния съвет на БСП, сочат окончателните резултати от преброяването на бюлетините от червения конгрес в НДК.

Новият стар лидер на столетницата запазва поста си, след като за него гласа си са дали 77,42% от делегатите на конгреса. Общият брой бюлетини, пуснати за него, е 593.

Станишев остави далеч зад себе си останалият единствен претендент за поста му - Георги Кадиев, който получава 22,58% или 173 гласа.

От 846 делегати по списък, 800 са гласували, от които 34 гласа са недействителни.

Още по темата

За председател на Общопартийната контролна комисия на БСП бе избрана Мая Манолова с 394 гласа, на второ място е Валентина Богданова – 301 гласа.

До битката Станишев-Кадиев се стигна, след като снощи експрезидентът Георги Първанов си направи самоотвод, същото стори и соченият за негов приближен – Драгомир Стойнев.

48-ият конгрес на левицата не мина без яростни нападки между двата оснавни лагера – този на настоящият лидер на БСП и този на бившия лидер на столетницата.

Все пак Първанов остава в БСП, но като член на Националния съвет на левицата. За него са гласували 536 делегата. Най-много гласове при тайното гласуване за членове на съвета обаче получава Янаки Стоилов - 552.

Сред остналите членове са и Дора Янкова, Ангел Найденов, Велислава Дърева, Антон Кутев, Милко Багдасаров, Илияна Йотова, Борислав Гуцанов, Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин, Георги Божинов, Димчо Михалевски, Младен Червеняков.

Това са 14-те членове на НС, избрани при тайния вот. Предлага се останалите до 111 да бъдат попълнени по висшегласие.

Всеки момент се очаква новоизбраният лидер Сергей Станишев да произнесе слово на конгреса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От едната страна е Станишев от другата страна са руските олигарси със своите деца Първанов и Борисов.Кой да избереш?
62
1
 
0
 
! Отговори
kali преди 11 години
Bravo na Parvanov, tova e dostoino koeto naparavi.Toi e istevski socialist.htehe da ima ohte po goliamo dostinstvo ako ne behe se kandidatiral voobhte.
61
2
 
6
 
! Отговори
до 73 преди 11 години
... както винаги, ще се намери някой да вярва и на най-плитко скроените лъжи.Да те открехна, партията Столетница няма никакво право да се кичи със стогодишна история -1во, защото сами се отрекоха да имат нещо общо с зверствата извършени в миналото; 2ро, защото сегашното управление на партията е от капиталисти, нямащи никакви социалистически цели; 3то, защото режимът след 9ти е съставен от самозвани "борци" и агенти, а истинските комунисти са ликвидирани.Виж, на тези агенти ГЕРБ е насленик
60
0
 
4
 
! Отговори
до 70 преди 11 години
Пич,след 10 Ноември 2 000 000 българи изчезнаха яко дим-това не е ли ГЕНОЦИД СРЕЩУ НАРОДА НИ.....ГОВОРЯ ЗА БЪЛГАРИ....!?!!! И КОЙ ГО ИЗВЪРШИ....ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ЛИ!?
59
2
 
2
 
! Отговори
до 78 преди 11 години
Важното е, че наследник на това военно крило са милиционерите и ДС агентите от ГЕРБ. Какво има да си приказваме?
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За ръководене на Военната организация на БКП организирала атентата в "Св. Неделя" през 1925 от Съветския съюз в България е изпратен военният специалист офицер от "Разведупра" на Червената Армия Михаил Малхазович Чхеидзе. По непълни данни през Черно море от 1922 г. до януари 1925 г. за нелегалната военна организация на БКП СССР прехвърля: 800 винтовки, 500 револвера, 500 ръчни гранати, 150 килограма взрив, а в тайни складове още други 1600 винтовки, 200 револвера, 25 картечниц
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама, на кой му пука за това *** Станишев, беее!!! Оставете тези психопати да се забавляват и не ми ги навирайте постоянно в очите! ***!!!
56
2
 
8
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Честито на Станишев !Гоце се е отказал в последния момент ? Сега остана Гоце да ни обяснява, че се бил отказал от надпреварата в името на доброто бъдеще на БГ ?Представяте ли си, ако Гоце беше финалист в Шампионската лига и в последния момент, когато двата отбора трябва да излязат на зеления терен, той се откаже от двубоя ? Да се откаже в 12 без 5 , след като вече всички билети са продадени , залозите са направени, зрителите са заели местата си на трибуната пред арената, за да наблюдават двубоя ? Той щеше да понесе огромни финансови санкции и наказания ...Гоце доста време надуваше вувузелата как щял да спечели мача с 55 : 45 ... А се оказа, че Станишев печели при съкрушителен резултат с 8 : 2 ...Това, което се вижда , е, че Гоце ни е лъгал за пореден път и е един слаб играч, който от страх дори и не излезе на арената, за да загуби достойно . С такъв слаб играч като Гоце, които не може да спечели дори и вътрешни избори, как тогава ще бъдем силна държава, която ще печели международен авторитет ?Сега Гоце ще трябва да целува ръка на Бойко и да Му се моли да го вземе в неговата партия ! Може пък там неговата звезда да изгрее ?Казах му аз на Гоце още преди 2 г., че ще загуби , но той не пожела да ме чуе ...Преди време Гоце казваше, че архарът бил митичен, после каза, че бил прословут ... Какво ли ще каже сега Гоце за архара ? Наздраве за победата ! Вече ще се черпи с бира и луканка ...
55
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
шеф*
54
9
 
2
 
! Отговори
до 70 преди 11 години
Атентатът е осъществен от военното крило, което по-късно е наследено от народната милиция, а днес от ГЕРБ.
53
2
 
8
 
! Отговори
do 66 преди 11 години
ахахах е като има кандидати, защо все Останишеф остава шев? ГЕРБ може и да имат един вожд, ама лакейчето станишко който го е набедил за вожд, голяма дума е казалтой и мартин димитров беше такъв "вожд", само не се ориентира на кого да лакейства и го изритаха
52
2
 
9
 
! Отговори
до 66 преди 11 години
Как може да спиш спокойно,като твоите кандидат лидери до вчера се плюха като *** по медиите,а сега пак са първи приятели.Такова лицемерие за кокала е непростимо,жалко е че се повтаря многократно,нищо че от БСП ни убеждават колко са променили мисленето си.Трънки на глогинки,другарю.
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атентатът в църквата Света Неделя е най-тежкият терористичен акт в историята на България, а по това време и в света.Извършен е на 16 април 1925 г., Велики четвъртък, когато група крайнолеви дейци на Военната организация (ВО) на Българската комунистическа партия (БКП) взривява покрива на църквата Света Неделя в София . При атентата в Света Неделя загиват 134 души[3], други умират по-късно от раните си, и така общият брой на жертвите е 213. Ранените са 500 . - ,,вчера беше моментът"
50
3
 
8
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Държавата трябва да осъди на смърт задочно,майките на всички тези комуни (задочно ,защото на тази си възраст те отдавна са останали без родители) зз създаването на същества които не са в състояние да придобият човешки добродетели,носители са на злото и всичко порочно.
49
3
 
11
 
! Отговори
Браво преди 11 години
Браво на Станишко, отдавна не беше печелил милия, ама това както се вижда е последната му победа и на него и на пропадналата му партия.
48
1
 
6
 
! Отговори
xamstra преди 11 години
xamstera e domashno lubim4e no e rodnina na plashoka
47
12
 
2
 
! Отговори
До 61 преди 11 години
При тези пак има кандидати, някаква алтернатива. Герберонските сбирки приличат на комунистическите конгреси - един вожд, един господар.
46
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червеното знаме се вее отзад. Да живее комунизма. Всички истински комунисти да гласуваме за Станишев.
45
0
 
5
 
! Отговори
смисълът на вота преди 11 години
Мисията на политиците е да ни сберат на един килим, та да могат да го дърпат от всички посоки и да ни подкосяват краката, а ние да си бием шамари един друг по тая причина и да се псуваме, мислейки си че злосторниците са измежду нас.
44
2
 
2
 
! Отговори
Хамстердам преди 11 години
ТОП 10 на миниатюрни градове:)- умрях от смях-''Мадуродам - НидерландияМадуродам е отворен за посетители през цялата година-намира се в Хамстердам.''