Борисов и сие газят за блатни кокичета... под дъжда

Трима министри преместват днес 2605 защитени растения
28 май 2012 07:38,
80
Борисов и сие газят за блатни кокичета... под дъжда
В очакване да бъдат преместени. Снимка: National Geographic

Премиерът Бойко Борисов ще провери днес хода на строителството на Лот 1 на автомагистрала "Марица", съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Още по темата
Заедно със строителната министърка Лиляна Павлова и колегата й от транспортното ведомство Ивайло Московски, министър-председателят ще присъства и на преместването на популацията от 2605 блатни кокичета от трасето на магистралата.

Веднъж вече пресаждането им бе отменено, след като непрестанните дъждове отказаха преди пет дни Бойко Борисов и министрите му да ги местят от трасето на аутобана.

Блатното кокиче е включено в Червената книга на България с категория рядък вид. С цел да се избегнат критичните 50 м от магистралата, където замърсяването е по-голямо, редкият вид ще бъде преместен днес на безопасно отстояние.

"Марица" е проектирана по най-добрите европейски практики за опазване на околната среда, като са предвидени биокоридори и проходи за дребни бозайници, влечуги и сухоземни, прозрачни съоръжения за птици, както и шумозащитни прегради, похвали се преди време премиерът Бойко Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
7
 
4
 
! Отговори
pfuu преди 11 години
Аман от безделници и *** коментатори. Само лузъри ли сте се събрали тук?
50
5
 
1
 
! Отговори
do agronoma преди 11 години
Ако ти наистина беше загрижен за тях щеше да отидеш да ги преместиш рано напролет вместо да мрънкаш тука. То за строителството на тази магистрала се знае от поне 2 г.
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В този момент съжалявам, че не съм се пръкнала блатно кокиче.И оооооо щастие щеше да ме осени, щото министър-председателя загрижен за мене щеше да ме премести на безопасно от магистралата място. Да ама не, родила съм се човек от който никой от държавните мъже не се интересува освен по време на избори ме броят за такъв. Жалка ирония на човешка съдба.
48
5
 
20
 
! Отговори
агромом преди 11 години
Кокичетата, включителни и блатните се пресаждат на есен или рано напролет, сега вече имат листа и ще загинат. Тази ПР акция е абсолютна лудост. Вижте какво ще е останало от кокичетата след един месец. Ама какво се чудим то на управлението всичката работа му е такава.
47
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОК, че Борисов не е наясно с екологията е така, но какво ви пречи фактът, че са помислили за този аспект при строителството на магистралата. Това е хубаво нещо, не знам как може всички да плюете и роптаете. Българите сме били много зле, не знам си какво. Въобще не сме зле, според мен живеем добър живот. Имаме си хладилници, климатици, коли. Като гледам хората по улицата и от глад не умират, въпреки че го твърдят.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
36, или си голям злобар или не четеш редовно новини!
45
7
 
14
 
! Отговори
Кука преди 11 години
Как ги прочетохте 2 000 и повече, вчера едно стадо кози мина оттам,онзи ден градушка ги ***,Ся Боко с джипа ке ги гази и то как няма да са в червената книга.Куха леика си гн Борисов
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Искам дебело да подчертая за всички които са пропуснали:Веднъж вече пресаждането им бе отменено, след като непрестанните дъждове отказаха преди пет дни Бойко Борисов и министрите му да ги местят от трасето на аутобана."
43
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След кучетата и ***, на трето място според бойко по важност явно са кокичетата.
42
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Безсмислен човек - държавата загива народът оскотява а на него му дай да реже ленти
41
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам дебело да подчертая за всички които са пропуснали: Бойко Борисов не премества кокичетата,защото му е скучно,а защото една дузина еколози един през друг обясняваха колко пагубна за кокичетата е магистралата!
40
5
 
25
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Има една поговорка - " Луд умора нема - само се поти "Само че в нашия случай ще бъде - *** умора нема.Тоя *** само кокичета не беше садил. Компетент по всичко.- Боже , слезни си прибери вересийте !!!
39
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей затова го уважавам тоя Човек! Защото вместо да демагогства, действа! Не се срамува да свърши нещо от което може да си изцапа костюма!
38
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАШИЯ УМНИК Б.Б. БЕШЕ СЕ ИЗКАЗАЛ,ЧЕ АЕЦ-БЕЛЕНЕ Е БИЛО"ЕДИН ГЬОЛ".ТАКОВА ИЗКАЗВАНЕ МОЖЕ ДА ДАДЕ САМО ЕДИН НЕКОМПЕТЕНТЕН ***!!!!!!!!!!!ТАКОВА ОПРЕДЕЛЕНИЕ "ГЬОЛ" ПОДХОЖДА НА МЯСТОТО КЪДЕТО ВИРЕЯТ БЛАТНИТЕ КОКИЧЕТА,А ИМЕННО В УЧАСТЪКА НА ЦИТИРАНАТА АВТОМАГИСТРАЛА!!!!!!СЪС СИГУРНОСТ НА ТОЗИ *** МУ ЛИПСВАТ ВСЯКАКЪВ ВИД ЕЛЕМЕНТАРНИ ПОЗНАНИЯ!!!!
37
6
 
18
 
! Отговори
35 преди 11 години
35, Магистралите са полезни само за Турция. По нея ще се движат турските ТИР-ове и гастербайтерите. За нас остават само мръсния въздух, многото катастрофи и парите за поддръжката.
36
9
 
14
 
! Отговори
:) преди 11 години
Футболче, чалгия, хвалби, ленти и местене на... кокичета - основна работа на всеки уважаван европейски Премиер :)
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не важното е туй, по-важни са магистралите, по няколко километъри на всяка година ги открива бойку, ас сам горт с асфалтирането на магистралите и с партията герп съм горт и вобще сам горт щот *** кефи стадеони да има нови да праят концерти здраво чалга тва е гот
34
1
 
22
 
! Отговори
osata преди 11 години
Няма лошо, че е проявена загриженост към блатните кокичета. Но ме напушва смях, когато си представя как са били преброявани и дали пък е толкова броят им? Да беше написано на толкова квадратни метра има туфи блатни кокичета, щеше да е по-приемливо, но да е цитиран броят им е смешно. Не е пояснено какво са преброявали - цъфнали цветове или корени? Смях!Много видове изчезват - както например лайката, която покриваше цели поляни и растеше по дворове и крайпътни градинки по селата, а вече я няма...
33
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TE ВСИЧКАТА РАБОТА СВЪРШИХА И ПРОБЛЕМИ НЕ ОСТНАХА ТА СИ ПРАВЯТ НЯКАКВИ СЕШНИ РЕКЛАМИ......БЛАТНИ КОКИЧЕТА!??!?!?!?!??!?!?!?
32
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След земетръсите и наводненията в Бисер, с триста зора отидоха да видят кво става с хората, сега целия МС ще помага на кокичетата !!!Преоритетите на герб- да унищожим българите, че да има място за наши хора, който да се наслаждават на блатни кокичета !!!