Борисов и сие газят за блатни кокичета... под дъжда

Трима министри преместват днес 2605 защитени растения
28 май 2012 07:38,
80
Борисов и сие газят за блатни кокичета... под дъжда
В очакване да бъдат преместени. Снимка: National Geographic

Премиерът Бойко Борисов ще провери днес хода на строителството на Лот 1 на автомагистрала "Марица", съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Още по темата
Заедно със строителната министърка Лиляна Павлова и колегата й от транспортното ведомство Ивайло Московски, министър-председателят ще присъства и на преместването на популацията от 2605 блатни кокичета от трасето на магистралата.

Веднъж вече пресаждането им бе отменено, след като непрестанните дъждове отказаха преди пет дни Бойко Борисов и министрите му да ги местят от трасето на аутобана.

Блатното кокиче е включено в Червената книга на България с категория рядък вид. С цел да се избегнат критичните 50 м от магистралата, където замърсяването е по-голямо, редкият вид ще бъде преместен днес на безопасно отстояние.

"Марица" е проектирана по най-добрите европейски практики за опазване на околната среда, като са предвидени биокоридори и проходи за дребни бозайници, влечуги и сухоземни, прозрачни съоръжения за птици, както и шумозащитни прегради, похвали се преди време премиерът Бойко Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Магистралите на Борисов и ГЕРБ са изгодни само за богаташите и фирмаджиите. Аз си мога и без техните магистрали стига да имам хубава заплата.
30
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисооооов,ние сме по важни от кокичетата ти.обърни внимание и на хората
29
4
 
3
 
! Отговори
какво става бее? преди 11 години
Земетресението е регистрирано в 21.56 ч. вчера и е било с магнитуд 2,5
28
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега пък в Своге земетръс.... Герб са на карък на БГ!
27
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и кокичетата ще стават "щастливи". Само българите гнием в собствената си държава! Благодарим ти Тикво!
26
6
 
23
 
! Отговори
мравка преди 11 години
За пореден път управляващите ясно показват че ги е обзело пълно безумие.Всичко в държавата е наред,доходите на хората са наи-високи в ЕС,храните са с наи-високо качество,пътищата ни са наи-добрите в ЕС,иконониката и производството процъвтяват,само блатните кокичета не ни бяха наред и сега Батман ще ги постави където трябва.Ликувайте българи,благодарете на вожда за хубавия живот.
25
13
 
7
 
! Отговори
24 преди 11 години
Kakvo iska6 da napravi Boiko da ti dade pari li ?
24
5
 
26
 
! Отговори
Идиотизъм преди 11 години
Популизъм и идиотизъм !Поне на мен ми писна да ме правят на балама...Спасете горите на България от алчните си приятели Борисов, не се правете на еколог и без това представа си нямате от екология...или каквато и да било друга наука !
23
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Веднъж вече пресаждането им бе отменено, след като непрестанните дъждове отказаха преди пет дни Бойко Борисов"Хахахаха ... някоя банкянска *** се е уплашила, че няма да излязат хубави снимките на зурлата и при дъждовно време.
22
5
 
17
 
! Отговори
знам бе преди 11 години
Сега остава Мирчо Стандарта да им врътне едно БДС, Нона-Бетона и Лиляна Талпата да разпишат за "облагородяване" на средата и на блатните кокичета - лека им пръст, т.е. кал....За пусти "пиар" какво ли няма да направят....... Ама иде краяяяяят и те си го знаят ;)
21
7
 
17
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Всичко му е наред на Бойко в държавата тръгнал да мести блатните кокичета,народът му е беден и болен ,*** и *** от класа,типично мутренси живот:((((((Боже пази Бг
20
7
 
26
 
! Отговори
Кратун преди 11 години
За три години мандат на ГЕРБ не се намери кой да обясни на Борисов и министрите какви са служебните им задължения и какво се очаква от най-висшите представители на изпълнителната власт. Нагледахме се как ритат мачлета, ходят по магазини да проверяват цени, Цветанов как инспектира реколтата от череши в Кюстендил по време на местни избори (в Кюстендил), как се ходи по мандри, режат се ленти, обикаля се с хеликоптер и т.н. Само работа не видяхме да се върши. Голям купон било да си министър...
19
5
 
14
 
! Отговори
Роби преди 11 години
Киров,СТРАНДЖАТА,оптимиста и още 2-3ма платени ***,обиждат по цял ден хората по форумите.....така е защото не могат да измислят нищо в подкрепа на господарят си а трябва да си заслужат сребърниците!!!!!!!!
18
6
 
22
 
! Отговори
Дядо Петър преди 11 години
Не само ще газят, И ПО КОРЕМ ЩЕ ЛАЗЯТ, щом наоколо има камери на пикливи журналистки от продажни медии.ЗАЩОТО ТИЯ НЕКАДЪРНИ И КОРУМПИРАНИ РАЗБОЙНИЦИ НИЩО ДРУГО НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормално е след,като Расим оповести че българите живеем прекрасно!!!! Да се мисли само за блатните кокичета и ***!!!!!!
16
5
 
13
 
! Отговори
Киров преди 11 години
Едно време пенсионерите гласуваха масово за БСП ... мислейки че ще живеят както в комунизма ... сега младежите незнаейки историята в годините на прехода , плюят де що е на власт ... без грам идея за какво се бори ... АКО ГЕРБ са циркаджий ... Какви са БСП , ДПС , СДС , РЗС , АТАКА ... Май Българския цирк е възможен защото Българина обича Цирка ! НЕ е много трудно да се замислиш ... но Българина реагира първосигнално ... *** НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА !
15
7
 
15
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Борисов , Ставаш за "резил"с изпълненията си.Все пак си премиер на държавата ,а не "млад природо любител".Има хора ,които могат да извършат тази работа ,без твоята намеса.Бъди сигурен.
14
3
 
5
 
! Отговори
пешо преди 11 години
към 12ще те допълня: И ДА МРАЗИШ СЕБЕ СИ И ДЕЦАТА СИ!
13
6
 
14
 
! Отговори
дьглас адамс преди 11 години
Не мога да разбера цялото правителство правят ли се на ***? *** ли са?Или са само едни невинни хомосексуалисти които имат слабост кьм цветенцата и Османска Турция...
12
2
 
9
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Блатните кокиченца вече ще са магистралните кокичета от най-защитена порода