Борисов и сие газят за блатни кокичета... под дъжда

Трима министри преместват днес 2605 защитени растения
28 май 2012 07:38,
80
Борисов и сие газят за блатни кокичета... под дъжда
В очакване да бъдат преместени. Снимка: National Geographic

Премиерът Бойко Борисов ще провери днес хода на строителството на Лот 1 на автомагистрала "Марица", съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Още по темата
Заедно със строителната министърка Лиляна Павлова и колегата й от транспортното ведомство Ивайло Московски, министър-председателят ще присъства и на преместването на популацията от 2605 блатни кокичета от трасето на магистралата.

Веднъж вече пресаждането им бе отменено, след като непрестанните дъждове отказаха преди пет дни Бойко Борисов и министрите му да ги местят от трасето на аутобана.

Блатното кокиче е включено в Червената книга на България с категория рядък вид. С цел да се избегнат критичните 50 м от магистралата, където замърсяването е по-голямо, редкият вид ще бъде преместен днес на безопасно отстояние.

"Марица" е проектирана по най-добрите европейски практики за опазване на околната среда, като са предвидени биокоридори и проходи за дребни бозайници, влечуги и сухоземни, прозрачни съоръжения за птици, както и шумозащитни прегради, похвали се преди време премиерът Бойко Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди да гласувате си задайте въпроса,"Някога България,била ли е толкова зле????".
10
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб са абсолютни циркаджии!!!!!За да ги подкрепяш трябва да си ***,***,платен или да мразиш България!!!!!
9
4
 
19
 
! Отговори
мария преди 11 години
абе имам чувството че бат Бойко до де е на власт нито едно бедствие няма да ни подмине,и след Бойко потоп
8
5
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Станишев е садил тайно кокичета по трасето на магистралата...
7
5
 
10
 
! Отговори
Желев преди 11 години
Ами нека да свършат и нещо добро.
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов, в нашия двор трябва да прекопая лозето.Ела, ще те снимам!
5
5
 
24
 
! Отговори
74067 преди 11 години
Картофи , мас и блатно кокиче...Евала , др.Борисов...Това е висш популизъм...
4
6
 
30
 
! Отговори
gomor преди 11 години
Какво работи тоя Бойко? Това ли е работата на премиера, да обикаля като цветарка? Какво разбира едно ченге от екология, строителство, енергетика, квантова физика и тн. Все повече се убеждавам, че това е новия месия дошъл да спаси Земята и е решил да започне от България. Само дето колкото повече зор си дава, все по-зле става. Нещо му е збъркана математиката.
3
7
 
14
 
! Отговори
Киров преди 11 години
arhar След такива мъдри разсъждения , разбирам че не виждаш по далеч от носа си!Къде си тръгнал да коментираш неща за които нямаш идея ЗАЩО се случват !Олигарсите не плащат заплати само при управлението на ГЕРБ ли?Или всичко е заложено много по рано - създадени са условия за разграбването на държавата и е РАЗГРАБЕНА от ГЕРБ ли?ГЕРБ са млада пратия .. но затова пък БКП/БСП е столетница .. не .. те нямат нищо общо с тия олигарси .. освен че ги е създала .. КОН С КАПАЦи само с камшик се управлява!
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ли си мисля ,че това ще е края за въпросните блатни кокичета...? За да са толкова редки ,значи има причина ,поради която не виреят под път и над път. Като ги преместят ,защо си мислят ,че кокичетата ще се прихванат и заживеят щастливо? Какво да коментирам лицемерие ,пари на вятъра и бездушие...
1
6
 
25
 
! Отговори
arhar преди 11 години
След като неплащането на заплати от страна на т. нар. олигарси към честните и трудолюбиви български граждани не е престъпление, защо тогава пък неплащането на данъци от страна на честните и трудолюбиви български граждани към държавната хазна трябва да се третира като престъпление ? Може би, защото едните са Богоизбрани, а другите са роби ?След такива мъдри разсъждения на хора с рабфак , за пореден път стигам до извода, че ГЕРБ НЕ са правилният избор !