Депутатите си спретнаха парламентарна група на пушачите

Народните представители на прибежки палиха цигари пред сградата
Обновена: 1 юни 2012 15:01 | 1 юни 2012 11:43,
93
Депутатите си спретнаха парламентарна група на пушачите
Мястото за пушене на депутатите - на жълтите павета. Снимка: архив, Булфото

В първия ден от влизането на забраната за пушене на обществени места депутатите, които са пушачи, използваха парламентарната почивка, за да попушат на воля пред сградата на парламента.

Дори беше създадена парламентарна група на пушачите, в която влизат представители на всички политически сили. По инициатива на депутата от „Атака” Венцислав Лаков върху едно от кошчетата за пушене, които стоят до северния вход на парламента беше залепен надпис „Парламентарна група на пушачите”.

Лаков залепи надписа върху кошчето под погледа на заместник-председателя на парламента Анастас Анастасов от ГЕРБ, който също използва парламентарната почивка, за да се отдаде на никотиновия си глад.

Още по темата
Запитани дали зависимостта на депутатите пушачи няма да свали кворума в пленарната зала и двамата обясниха, че ще пушат по време на почивките.

По-срамежливите от медиите депутати използваха градинката на Художествената академия, за да пушат по-далеч от телевизионните камери.

Главният секретар на парламента Иван Славчов също попари надеждите на тези, които предложиха да се опъне една тента в градинката зад парламента, за да може да се пуши и при лошо време.

Самият Славчов, който също е пушач, обясни че няма как тентата да се опъне, защото този терен е общинска територия.

Венцислав Лаков на шега подхвърли, че ако трябва парламентът да плаща общинско право, за да ползва прилежащата територия около Народното събрание, но Славчов остане непреклонен. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: пушачидепутати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
3
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
пушил съм , пуша и до 120 години пак ще пуша - ЕЛАТЕ И МЕ ВИЖТЕ !
89
0
 
3
 
! Отговори
osata преди 11 години
Браво! Матр'яла захапа въдицата "за и против тютюнопушенето" и новината за повишението на цената на тока мина м/у капките! Колко лесно и удобно се оставя да бъде манипулиран българинът!Господа, от това дали ще се пуши или не на обществените места изобщо няма да повиши стандарта на живот!
88
0
 
2
 
! Отговори
Еlektra преди 11 години
Стига с тези циркове! Защо ни смятате на ***. Знаем колко спазвате законите,господа депутати. Законите са за нас простосмъртните, за да ни дерете с какво ли не кожите ни.Да вземете и малкото което получаваме. Дали някой от върховете е наказан ? До сега не помня .То корупция ,то бонуси ,то комисионни и какво? Едно голямо нищо. Сега излизат пред парламента уж спазват закона. Това е подигравка с избирателите. Такова дебелоочие го няма никаде.Само в България. Жална ни майка! Пак ще гласуваме?
87
2
 
5
 
! Отговори
КОНЦЛАГЕР БЪЛГАРИЯ преди 11 години
ДОБРЕ ДОШЛИ В КОНЦЛАГЕР БЪЛГАРИЯ-държавата в която хората умират от недохранване!
86
0
 
5
 
! Отговори
пепо преди 11 години
По-просташки закон няма!Какво целят и кому е нужна тази забраа.Всичко ли друго решиха?Може би някъде се крие отговорът-я някакав скандал се замазва , ясе навеждаме по-добре на някой от ЕС , я сме много прости или гяволи -мачкаме народа да пробваме докъде може.Я кажете какво мислите.
85
0
 
3
 
! Отговори
ля ля преди 11 години
доста глупаво разграничение..... подвлияно отгоре разбира се ....:)
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много точно. Поздравявам 84.
83
6
 
5
 
! Отговори
аутсайдер преди 11 години
тъй като само пушачите са мотивирани да пишат по темата, не се учудвам на преобладаващото мнение. Разбира се, че всеки сам прави своя избор и живота е твърде кратък за да се лишаваме от удоволствията. Въпросът обаче е докъде да се разпростират тези удоволствия и цивилизования свят е дал отговор на този въпрос: дотам докъдето удоволствието за един не се превръща в проблем за друг,който също е направил своя избор. Поздравявам 42.
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Друс, друс, ще се друсам и всичко ще о.к.
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв кеф.Вече няма да пушим, ще се друсяму това не е забранено
80
4
 
4
 
! Отговори
до 77 преди 11 години
Ти си Мара Подробната, най- вероятно. Да изкажеш мнение, а дали има смисъл или не, не те интересува. Барабар Петко с мъжете и той да става мъж; подкованата жаба. А не е ли безочие да ядеш, пиеш и дидаш синтетика. Пушачите в *** ти бъркаме сигурно, затова ще си хейтър.
79
1
 
1
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
78 , че кой не търси мекото на баницата?! Ти какъв искаш да станеш?! Приличаш ми на поредното мамино синче, което учи "право" или "бизнес администрация". Чул в рейса две деца как искали да станат депутат и министър...много очудващо.
78
0
 
2
 
! Отговори
STEFAN преди 11 години
Хахаха, да си спретнат и парламентарна група и на ебачите ако искат!!
77
0
 
10
 
! Отговори
БЕз коментар преди 11 години
Вчера като се возих в автобуса чух следният разговор между 2-*** ученици. - Искам да съм депутат ***. Така ще мога да крада колкото си искам и ще имам имунитет; -Аз пък мисля да стана министър ***, така ще си хвана мои фирми които ще ми снасят редовно!Оставям го без коментар. Виждате накъде се движи младото поколение и ясно е на кой искат да подражават.
76
2
 
1
 
! Отговори
до 67 преди 11 години
В момента коментираме вредата от тютюна и безочието на пушачите. За ТЕЦ, хлор , газове и др. не е ставало дума. Когато коментираме и тях ще те информирам официално за мнението си-само се представи....
75
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По всичко станахме отличници в Европа, само където народа едва връзва двата края.Пушачите субсидираме бюджета с 1.7 млрд. на година, до като от горива се внасят под формата на акцизи около 2 млрд.
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А зимата?
73
3
 
7
 
! Отговори
22g. преди 11 години
ама радвайте се ... особено хората от черноморието умират от кеф. румънците също умират от кеф за тях това е голям приток на туристи от България към Румъния те са много доволни от това. тази зима заведения дискотеки кафенета ще фалират много не 4,5 а от там вие си смятайте как ще се промени живота и къде ще отиват тези пари и как ще се забавлявате.
72
0
 
4
 
! Отговори
22г. преди 11 години
България и българският манталитет защо стоите тук и се оплаквате и мечтаете за Европа? ние сме си такива обичаме картофи и цаца и кюфтета и бара с тях.
71
3
 
4
 
! Отговори
22г. преди 11 години
до 68 те европа също си мърдат *** да направят 1 крачка да си хвърлят *** в кошчето.а Германия вече се отказа от този закон щото са по зле от нас? в Европа хората не те гледат като *** като им кажеш добро утро! и в Европа се напиват от 2 каменици тъй че не ми сравнявай Европа с България. ще ти хареса ли да махнат дреболиите като опасни както в Европа? никакви дробчета никаква шкембе чорба?за да бъдем европейци като тях какво се сравнявате с тях ... като не ви харесва