"Галеви, Брендо и Ганчев - трите провала на МВР"

Румен Петков: Акциите на Цветанов са с цел да се впечатли Брюксел
3 юни 2012 20:17, Елка Василева
271
"Галеви, Брендо и Ганчев - трите провала на МВР"
Румен Петков. Снимка: архив, Булфото

Случаите с Братя Галеви, Брендо и Гриша Ганчев не са успехи, а провали за правителството. Това са псевдоакции, които целят единствено да впечатлим Брюксел в стил „няма недосегаеми хора” заради доклада за напредъка на България в борбата с организираната престъпност и корупцията. Това категорично мнение изказа пред bTV Румен Петков, министър на вътрешните работи в перода 2005-2008 година.

По думите му тезата, изразена по-рано от вътрешния министър Цветан Цветанов, че правителството на тройната коалиция е прикривало сочения за крупен наркотрафикант Евелин Банев-Брендо, е цинична лъжа. Според Петков точно по времето на кабинета „Станишев” България е станала пълноправен член на Интерпол и е действала активно по случая „Брендо”.

„От поведението на Цветанов лъха гузност. Той знае, че до 2005 г. по дейността на Брендо не е работено, а тогава секретар на МВР беше Бойко Борисов. Освен това точно по мое време през 2006-2007 година е арестуван Брендо, намирал се е под домашен арест няколко месеца и едва през 2008 г. е бил пуснат зад граница. Какво е свършило ведомството на Цветанов за 3-те години след нас, защо не е арестуван Брендо през това време”, попита предшественикът на Цветан Цветанов, намеквайки, че с действията си МВР е имало за цел не да хване наркобоса, а да го предупреди за планирани акции срещу него.

„Имам информация, че е правен е опит да се задържи лицето на летище София, но нещата са били неуспешни и така той е предупреден да прикрие дейността си, а по мое време беше арестуван и му бе повдигнато обвинение. Това ясно говори, че тогава той не е бил толериран, както казва Цветанов”, подчерта Румен Петков.

Евелин Банев е в ареста, като срещу него се водят едновременно две дела - за пране на пари и за екстрадирането му в Италия заради трафик на наркотици. Според съда има данни, че Брендо е обмислял да премине границата незаконно и да се укрие. До седмица се очаква съдът да реши дали наркотрафикантът ще бъде предаден на властите в Италия.

Румен Петков посочи бягството на дупнишките бизнесмени, известни като Братя Галеви, като „позор за МВР” и „подигравка с цяла България”. „Това е дело с голям обществен интерес, не може подсъдимите с осъдителни присъди да бъдат оставени без контрол”, възмути се бившият вътрешен министър и твърдо отрече някога да е „пил кафе с двамата престъпници – клевета, която има за цел МВР да прикрие собствените си неудачи”.

Пламен Галев и Ангел Христов бяха обявени за международно издирване, след като изчезнаха непосредствено след обявяването на осъдителните им присъди за ръководене на организирана престъпна група.

Румен Петков ясно посочи и третия голям провал на МВР – акцията срещу бизнесмена Гриша Ганчев. Според политика от БСП обвиненията срещу собственика на „Литекс” са безпочвени.

„ Има такава агресия и същевременно липса на доказателства срещу него. Не мисля, че нормален човек ще прати детето си в чужбина и ще го върне тук, за да го накара да краде ДДС. Освен това полицията не действа последователно - един път обвиняват сина му, че е лидер на престъпна група, а после казват, че самият Ганчев е лидер... Тези обвинения ще се провалят с гръм и трясък, сигурен съм”, прогнозира Петков.

Наскоро Гриша Ганчев беше обвинен, че ръководи престъпна група за данъчни измами, в която участва и синът му Данаил. Ловешкият бизнесмен бе обвинен и за закана за убийство чрез трето лице по телефона срещу шефа на НАП Красимир Стефанов. Ганчев бе задържан за 24 часа, но плати рекордна парична гаранция от половин милион лева и излезе от ареста. Преди дни той обяви, че ще разпродаде целия си бизнес и ще се оттегли от досегашната си дейност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
4
 
15
 
! Отговори
тото преди 11 години
Статията е в грешен раздел, пак! Стегнете се! Тоя е за сектор "Вицове"!
153
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нагло и грозно изчадие...... Цветанов се провалил, а ти не, така ли?? Значи ли това, че Цветанов трябва да си пие кафито и да пълни касата на ГЕРБ с кървави мафиотски пари, за да бъде успешен министър на вътр. работи???? По нагли твари от алчни *** няма, а този е един от най-наглите, също като шефа му - Гоце.
152
5
 
21
 
! Отговори
Ментор преди 11 години
А кой седя на сладка раздумка с Галеви под предтекст че са сътрудници... ? ? ? А за Бредно че е официален съветник на Гоце ??? Ех тез комунисти грам срам нямат !!!
151
4
 
10
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Опааааа,на хоризонта се появи,по голям бандит от комунопитеците и започна да ги притиска,започна да им щипе от паричките.И се започна рев,кански рев,но не знаят на кого да се оплачат и следвашия ход е да деистват подло,по партизански.Това го умеят,псетата безродни.
150
3
 
6
 
! Отговори
До 236 преди 11 години
Ей, ***, аз не живея в друга държава, живея тук и съзнателния ми живот е минал тук. Също знам, чувам, гледам и мога да си правя изводи. Не ми трябва някой, с пяна на уста да ми казва истината, видиш ли големи разкрити направи. Познавам част от хората, които пишат, имате нужда да се измиете, да махнете мръсното, а след това да пишете. Че е измислица и че си гневен не е лошо, лошото е ти кой си, да не мислиш, че не ви познаваме, не знаем какво сте правили или кои сте.
149
1
 
2
 
! Отговори
TOQ преди 11 години
Ne beshe li onq deto pikae po shadravanite MUHAHAHAHAHA
148
4
 
18
 
! Отговори
ССС преди 11 години
Тоя още ли има наглостта да дава съвети! Забрави ли, че не му дадоха US виза. И правилно. А сестрите Белнейски? За братята - да не говорим. Тоя е един от най-опасните.
147
20
 
5
 
! Отговори
Минчева преди 11 години
Този мъж, трябваше да е начело на държавата!
146
2
 
11
 
! Отговори
dedi преди 11 години
v zatvora
145
4
 
6
 
! Отговори
Dimiter USA преди 11 години
HAHAHA,drugaria Petkov nai-arogantno obviniava segashnoto pravitelstvo:) A spored mene triabva samiat Drugaria Petkov da bude pitan ot tribunata na parlamenta dali ne e pomognal na doskoroshnite si priatelcheta ot Dupnica - bratiata Galevi, koito taka yarostno zashtitavashe ot sudebno presledvane!A Drugariu Petkov, kakvo shte kajesh za Galevite? Kade sa sega ? Mai ti si im pomognal komunistichesko izchadie na ada! Belene za tebe alouuu! Mafiot mrusen!
144
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отслабнал ми се вижда. Дотам ни докараха, че да ми се иска да е от лоша болест
143
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NA LITRI OGNENA VODA
142
2
 
3
 
! Отговори
RUMEN GO EBEM VECHE преди 11 години
G-N PETKOV SILA BIAHTE I SE NA AKAHTE BATE TI BOIO TT KOLA TI GO NA HAKA KATO IGUMEN NA MANASTIRSTRA DESNA STRIAHA ??OPA ULEVO SA DEVOIKI TE VELO SHTEIM SLOJI ME/?./¨VSICHKI TE PEDE MOMCHETA DA SE ZAIGRAEM I NA BAT BOIKO DA OSTAVIM FC VITOSHA MIRA ZA DA IMA PEPO ZA SMETOVIKTOR GOTINOTO
141
4
 
23
 
! Отговори
УУУУУУУУУУУУУ преди 11 години
Тоя му е домъчняло за Гоцевата чета.Браво на Цветанов!Но съда все още е подвластен на Гоцю,те и за това съдиите се направиха на луди и четниците избягаха.
140
2
 
6
 
! Отговори
Вагнер до 217 преди 11 години
Пич 217!Вземи се образовай малко преди да пишеш глупости!1- Бкп т.е бсп е създадена от евреи,и до ден днешен поддържана от тях,то и затова съселоТ, отказа Гоцю от надпреварата за председател на Бкп.2-Тиквата пич,ако беше се фанал със евреите,сега Шеврон щеше да вади шистов газ,и нямаше да сменят гейа Ворлик със еврейката,която ще го наследи.Тиквата пич,е игла в окото на евреите от USrael.За сега Тиквата пич се съобразява само с евреите от ЕС,защото по закон е така.Нали сме у ЕС все пак!!!
139
3
 
19
 
! Отговори
дрога за Вашите деца преди 11 години
Тоз беше засечен от чуждо разузнаване как дава указания на Галевите как да прекарват дрогата. Дадоха записа на хамстера ,но онзи *** не се реши да го уволни, докато натиска от ЕС стана непоносим. БСП продава наркотици на децата ни...........провал е че този и другите червени кожодери и търговци на дрога от посерано са на свобода
138
2
 
9
 
! Отговори
Вий жертва паднахте. преди 11 години
Много свидни жертви дадоха черверастите - Гриша, тракторо, Галевите ,Брендо все техни хора дето им плащаша за да тероризират народа и да го държат в страх.............
137
1
 
14
 
! Отговори
Плевен преди 11 години
Голям ***, как може да му се дава думата....? Не могат да разберат,че са вече в небитието ... Гнусна мутра
136
0
 
2
 
! Отговори
toi e преди 11 години
CMALCHANIE TO E VECHNO G-n Policai i moite i tvoite sa vatreshliakatarnikG-N R.Petkov DA NE NI ZABRAVISH VIKO
135
8
 
7
 
! Отговори
добър вечер преди 11 години
Тиквата се е хванал с еврейте от Брюксел и ще разчистят тукшните червени *** като пикаещия у фонтани. Те това е истината по въпроса. България е в добри ръце, но все пак не може да се има пълно доверие на една Тиква. Тиквата си е проста мутра и може да сбърка от глупост нещо. Дано ония правилно му дърпат конците и не му позволяват да кривне от правия път. Гражданско общество нямаме, тъканта му е изградена от страхливци и мухлювци. Лека вечер на всички и всичко хубаво !!!...