Борисов се възхищава на португалските магистрали

Лисабон ни хвали за финансовата дисциплина
4 юни 2012 21:15,
342
Борисов се възхищава на португалските магистрали
Бойко Борисов и Педру Пасуш Коелю. Снимка: БТА

"Когато видях магистралите, пречиствателните станции, цялата инфраструктура на Португалия,  се убедих, че тя е много добър пример за пътя, по който върви България", заяви министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с премиера на страната Педру Пасуш Коелю.

Основните теми на срещата на двамата премиери са били финансова стабилност в Европа и планирането на следващия програмен период в Европейския съюз.

По думите на Коелю българското правителство и българският народ полагат големи усилия да запазят икономическата си стабилност и не молят за международна помощ. Според него това повишава много доверието в страната ни.

"Нашите правителства следят с безпокойство финансовата ситуация в Европа. И двамата сме съгласни, че реформите, макар че са болезнени, трябва да продължат да се правят, за да постигнем финансово укрепване и да излезем стабилни от кризата", коментира Педру Пасуш Коелю.

Той подчерта, че исканият от Европа растеж и повишаване на производителността в крайна сметка е резултат от това, което всяка една отделна държава постига.

Борисов от своя страна подчерта, че  правителството съумява да изпълни ангажиментите си за поддържане на финансова стабилност въпреки тежката социална цена, която се плаща за това.

Като голяма подкрепа за по-безболезнения изход от кризата той определи еврофондовете. По думите на министър-председателят ни България и Португалия ще продължат да настояват за по-силна кохезионна политика и през следващия програмен период.

Премиерите Борисов и Коелю констатираха високото ниво на политически връзки между двете страни и съществуващия потенциал в търговско-икономическите отношения. Като перспективни за двустранното сътрудничество те определиха културния туризъм, инвестициите в селското стопанство и във високите технологии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Министърката от ГЕРБ - Лиляна Павлова е внучка на партизанин и член на ЦК на БКП. Повече няма какво да коментираме.
167
1
 
3
 
! Отговори
kapitana преди 11 години
ne6teme nii bogatstvo ne 6teme nii pari,nii iskame svoboda 4ove6ki pravdini
166
3
 
1
 
! Отговори
lumpen преди 11 години
strandjata ,stranjata gledayte..znae toi vsi4ko za kumanizite,znae im pinizite
165
3
 
9
 
! Отговори
ха преди 11 години
Бойче поддържа здрави връзки с другите клошари в ЕС.След БГ и Румъния нема по-зле от Гърция и Португалия.Те са равни на нас по *** и мизерия.
164
15
 
7
 
! Отговори
и ПАК преди 11 години
МАЧКАЙ БОЙКО,ЧЕРВЕНИТЕ КУМАНАЗИ!
163
7
 
4
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Вагнер,не се пише-"куманазите, които крадоха при съсела",а ето така- "куманазите, които крадоха СЪС съсела".Прощавай за уточнението!
162
8
 
6
 
! Отговори
Б.Борисов до 278 преди 11 години
Ами работете бе мързели червени..
161
11
 
7
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
Ей,найлонов чорап,майка ми е в съседната стая и спи спокойно,след като днес си получи заплатата от 892 лева чисто.А куманазите, които крадоха при съсела, им свършиха парите и сега вият кат чакали срещу ББ.
160
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Борисов, ние се възхищаваме на португалските заплати... Айде нещо и по тоя въпрос да измислиме
159
14
 
8
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
МАЧКАЙ БОЙКО,ЧЕРВЕНИТЕ КУМАНАЗИ!
158
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срамота е факта, че се отделя време да се коментира този.Това е меко казано срамно.Някой да е чул в човешката история висш служител да хули нацията с изказвания от рода: "който пуши, е ***!" ???Но всяка нация си е заслужила клоуните.
157
3
 
14
 
! Отговори
HST преди 11 години
Тоя, освен за магистрали, може ли за нещо друго да говори? И може ли нещо друго да го впечатли? Как не разбраха, че в тая държава трябва да има производство!! Всичко друго е "bull shit"!!!
156
0
 
3
 
! Отговори
хаха преди 11 години
221пич ако си мислиш, че точно благодарение на батко ти Бойко се е случило всичко жестоко се лъжеш! Такива проекти отнемат повече време от колкото създаването на твоя идол. Метрото примерно е почнато още по време на соца!
155
0
 
6
 
! Отговори
до 221 преди 11 години
Кога стигнеш от Перник до София за 20 минути ела да ми се поФалиш :))) 20 минути ще висиш само на входа в София при Люлин
154
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На снимката виждате - виден столичен рекетьор продава застрахователна полица на изумен чужденец
153
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 11 години
до 212за този завод се подочуваше, че ще е в 7 областни града където управляват ГЕРБ а строителите ще са на БСП също...... (задкулисно споразумение)
152
2
 
7
 
! Отговори
помиярска държава преди 11 години
Питам се кога ще му лъснат кирливите ризи на този мутрафон и кога ще стане ясно кой от червените кукловоди му дърпа конците?!?
151
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе вижте само погледа на португалеца: "тоя ***, балкански *** какво ми дрънка, нямам си други грижи, а некаква мутра, клоун ми се обяснява....ама трябва да спазвам протокола"...........
150
0
 
7
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Достатъчно е да се погледне внимателно снимката. От една страна строен човек който е представител на общността си, а от другата страна - абориген който жестикулира само с ръце все едно се обяснява в женския пазар. Само какъв представител на България си избрахме......
149
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я кажете к'во стан със завода за *** :) че 7 години го чакаме да го ..........