Нямам нищо общо с Хохегер, отсече Кунева

Готвех се за еврокомисар, не съм разговаряла с правителството, обясни тя
6 юни 2012 20:00,
126
Нямам нищо общо с Хохегер, отсече Кунева
Кунева нямала нищо общо със скандала. Снимка: Impact press group

Не съм участвала в Консултативен съвет по договора за утвърждаване на положителен образ на България в Европа с австрийския лобист Петер Хохегер, заяви Меглена Кунева.

Тя беше изслушана днес от  депутатите от временната анкетна комисия за изясняване на изнесените в медийното пространство факти и обстоятелства за лобисткия скандал, свързан с предоставените 1,5 милиона евро на австрийския лобист Петер Хохегер по време на управлението на тройната коалиция.

Хохегер е разследван в Австрия за подкупване на политици и покрай разследването стана ясно, че правителството на Сергей Станишев е платило на Хохегер 1,5 млн. евро., за да лъсне имиджа на България.

Кунева беше извикана, за да изясни участвала ли е в консултативния съвет по проекта за изграждане на позитивен имидж на България в Европа, в който са били поканени независими експерти и държавници от различни страни.

Още по темата

Тя припомни, че от 2006 година тя не е министър и е започнала да се готви за изслушване в Европейския парламент за поста еврокомисар.

Тя обясни, че оттогава не е участвала в подобни кампании и не е водила разговори по въпроса с българското правителство, защото е положила клетва да не влиза в национални отношения със страната, от която идва.

Според Кунева е нормално да се направи всичко възможно, за да се създаде подходяща среда за оценка на България. Тя отбеляза, че трябва да има обективни критерии, по които да се оценява успехът на кампанията, за да не се гадае за ефективността на дадените пари от българските данъкоплатци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
"трябва да има обективни критерии, по които да се оценява успехът на кампанията, за да не се гадае за ефективността на дадените пари от българските данъкоплатци." Кампанията се увенча с успех, като България беше представена на стената в ЕС чрез една селска тоалетна с клекало. Какво да гадаем, какви обективни критерии да търсим? То беше ясно и очевадно.
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева-Пръмова, снаха на комунистическото величие Иван Пръмов, пак е отворила огромна паст за власт.Гадна, продажна, корумпирана ***!Проучете биографията й, преди да захапете поредната въдица.
111
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ти нямаш нищо общо с реалността, блуднице вавилонска. Оженила се е за виден масон, правеше поклони до земята като комисарка, нищо свестно не направи за България, заради тая кифла си затворихме работещи и надеждни реактори, а сега тръгнала да се прави на демократ и да залъгва баламите с кухи (гражданско-демократични) фрази
110
3
 
6
 
! Отговори
мима преди 11 години
Ех,че снимка сте й избацали :)))Надявам се да се чувства точно,както изглежда тази гадина
109
2
 
3
 
! Отговори
Do 101 преди 11 години
Така и заповяда равинът
108
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
GERB, GERB I SAMO GERB.
107
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прав е Бай *** тая ако не беше пълна, червена кукувичка, а нормален човек, след като прочете коментарите за себе си поне в един сайт, щеше да Фане пътя за Петолъчката и да се гръмне на спокойствие. Да ама кукла е тя, а не човек, така разпраЯ Янето.
106
1
 
4
 
! Отговори
dedi преди 11 години
a s politi4eskite prostitutki ?
105
3
 
7
 
! Отговори
jivko_koledarov преди 11 години
Има си хас да си признае при това преди изборите, за които нейните кукловоди са броили тлъсти пачки. Как така името й цъфна от документите, описващи мистериозен борд, предлаган от Петър Хохегер, в който тя трябвало да влезе като едно от лицата, градящо позитивен образ на страната ни? Тази история вони отвсякъде.
104
2
 
8
 
! Отговори
костас преди 11 години
За кой път путараната се изпика на метеното...?!
103
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Станишев няма нищо общо с Доган . Да бе да ! :)
102
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Безпартиен ли е човек, който е бил във всички партии? И забележете, винаги с тия, коит са били силни и на власт.
101
5
 
8
 
! Отговори
plug_n_play преди 11 години
Ти ли бе, Кунева, нямаш нищо общо? То ти ако нямаш нищо общо - не знам кой ще има. Ти си най-големия предател на родината - трябва да го знаеш! И трябва още да знаеш, че аз за тебе никога няма да гласувам.
100
3
 
15
 
! Отговори
Българската позиция? преди 11 години
1 Защо излъга че не е взимала участие при подготвянето на АКТА?2 Как ще обясни политическото си номадство? В коя партия още не е била че сега се прави на безпартийна?3 Защо беше в управителният съвет на банка свързана с финансирането на АЕЦ"Белене" докато беше в ЕК и съпруга и е финансист?4 На кому са нужни циркове от шоуто на слави да се превръщат в политическа програма?5 Не е ли повече от наивно да се счита, и направо вредно да се натрапва, че винаги политика на ЕС е най-правилна?
99
1
 
9
 
! Отговори
$$$ преди 11 години
Самата невинност.Така се прави"прозрачна честна и независима"предизборна кампания с 1.5 мл. eвро!!!
98
3
 
10
 
! Отговори
дани преди 11 години
Тя може да си отрича , колкото и душа иска , но всички знаем що за продажница е
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1.5 милиона са били да лъснат имиджа на Пръмова.
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди бяха първи дружки а сега не се познават да ама парите не лъжат те минават от една сметка в друга!
95
2
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Ти нямаш нищо общо със себе си, Мегленче!Я се огледай назад по пътя който си извървяла....Айде у лево....Къш, *** !!!!... Къш....
94
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая лъже, та пърли !