Партията на Кунева става факт на 1 юли

"България на гражданите" ще е дясна демократична партия, обявиха инициатори
Обновена: 10 юни 2012 14:01 | 10 юни 2012 14:00, Красимир Ангелов
694
Партията на Кунева става факт на 1 юли
Партията на Кунева ще бъде учредена на 1 юли. Снимка: Impact Press Group

На 1 юли ще бъде свикан учредителен конгрес на който ще се създаде партията "България на гражданите", обяви Меглена Кунева по време на среща със свои симпатизанти в София.

Тя уточни, че гражданското сдружение ще продължи да съществува, но бившият ни еврокомисар няма да му бъде председател.

"В нощта на изборите ние бяхме истинските победители, защото половин милион души гласуваха за себе си", заяви Кунева, визирайки вота за президент.

Тя отбеляза, че с избора си българите са доказали, че не искат да са част "от схемата на политическия картел и неговите монополи".

Кунева определи проекта "България на гражданите" като проект на хората, които не искат да живеят в две България - на олигарсите и на излъганите, а искат да живеят в една България - на хората с права.

Според бившия еврокомисар българите са загубили окончателно доверието си в институциите, а в България се води студена гражданска война.

Като основни приоритети пред новата партия Кунева посочи здравеопазването и образованието. Освен това според нея България спешно се нуждае от икономически растеж.

"Устойчив икономически растеж не може да бъде постигнат с репресии, с непочтеност, с държавна помощ за монополите и полицейщина", отбеляза още Кунева и продължи:

"Част сме от мнозинството на промяната и участието ни в политиката е въпрос на кауза, а не на привилегии и мания за величие".

Още по темата

На днешната среща беше представена и учредителната декларация на бъдещата партия, приета от инициативен комитет. Сред  участниците в комитета, освен самата Кунева, са Даниел Вълчев, Йонко Грозев, актьорите Мая Бежанска и Малин Кръстев, Прошко Прошков, волейболистът Пламен Константинов, композиторът Стефан
Димитров, журналистът Тома Биков, преподаватели, икономисти,  юристи.

Според декларацията "България на гражданите" ще е нова дясна демократична партия, която да бъде алтернатива на политическото статукво.

В декларацията се констатира, че пет години след приемането ни в ЕС България прилича все по-малко на европейска страна и все по-малко граждани чувстват държавата си като безопасен дом.

Бившият кандидат за кмет на София Прошко Прошков, който напусна ДСБ и се присъедини към сдружението заяви, че партиите в България играят театър, в който ние сме зрители и в същото време заложници.

"Това е нова десница отвъд прехода, базирана на изстрадани ценности, а не на клишета, етикети и заклинания", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


694
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
450
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пръмовската сбирщина - партийка на гражданите е "Нещо като нож, нещо като магарешки трън,или като нищо на света"-Уйлиям Сароян
449
2
 
19
 
! Отговори
Ъ преди 11 години
Цялата и партиика е пропита с бивши агенти - дори пикльото, който идва в града ми да търси "млади и неопетнети" хора си призна, че татето е бил нещо в бившата служба и още думата му се чувала. Същите хубавци бяха в партията на Ковачки и след като не направиха нищо се напеха в нова роля - с милионите от службите естествено - мижава работа, типична за комунисти...
448
5
 
19
 
! Отговори
сигурно преди 11 години
Мисля че като млада е била хубава , лошото е че сега прилича на червена изплющяна и оръфана крадла
447
2
 
10
 
! Отговори
за 597 преди 11 години
И кое и е хубавото?! Ти си неква пенсия ,дето и с крик не могат му вдигнат оназ работа...........
446
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нямала си червена бабичка(меги) работа - купила си прасенце...)))
445
2
 
22
 
! Отговори
Нина преди 11 години
Всички управляващи през последните 23 г. са бивши комунисти.А всички ние, сме настоящи ***, защото ги избираме.
444
2
 
17
 
! Отговори
За ДепуКради преди 11 години
След снахъта да се готвят баздъзата, стринката, учинайката, зълвата и пр. рода на политбюро....
443
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната патерица на ДС, ще напазарува гласове и ще си направи коалиция с БСП и Доган. Сценария е *** дори и за българския народ
442
1
 
21
 
! Отговори
спрете им музиката! преди 11 години
ТАНГО ЗА ТРИМА: КУНЕВА, СТАНИШЕВ, ДОГАН!
441
15
 
4
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Хубаво момиче, но се занимава с глупости...
440
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха, поредната нова партия на старата комунистическа снаха......
439
5
 
8
 
! Отговори
моето мнение преди 11 години
тази Кунева става само за порно филм за извратеняци , бих я скъсал на задна в дупарата със език пръсти и други пособия
438
1
 
16
 
! Отговори
До 586 преди 11 години
Като си толкова осведомен относно специализациите на таз особа, би ли ни светнал ако имаш информация, каква точно е специализацията на тъста на въпросната личност- др.Пръмов? Ако не знаеш аз ще те светна. Този *** е специалист по разгонването на мирни демонстрации на работници и заповеди за стрелба по тях.На сметката му има и убити демонстранти. Справка- стачката в тютюневият комбинат Ю.Гагарин в Пловдив по време на така нареченият социализъм.
437
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали знаете, че Кунева е всъщност Пръмова, снаха на червеното величие Иван Пръмов.Може би сте чували и за добре потулената Габонска афера, в която мухлата е участвала. И други добре покрити машинации.Много внимавайте, хора. Лековерни сте. Избирате всичко, що ви се чини ново и неопетнено, но и в тоя случай не е така.Елементарна аритметика: Избори 2013: ако вкарате Пръмова, червените мутри на Серго и Гоце ведно с ортаците си-башибозуци и горната ще сформират нова Тройна коалиция. Мислете.
436
2
 
12
 
! Отговори
до 586 преди 11 години
специалист е точно толкова, колкото Гоце е историк
435
1
 
4
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
587TOVA,KOET GO PI6E6 WAJI W PALNA MQRA ZA ABSOLIUTNO WSI4KITAKANARE4ENI POLITICI W ZADUNAIKATA--200PARTII METASTAZINA 120 GODI6NATA MODERNA LQVA KOMUNISTI4ESKA 4UMA.KREMAL NAREDI NA G%CETO I MARA LUDATA,DA SPRATPOHODA SRE6TU NATO I ES I DA SE NAMAKNAT,KATOTROQNSKI KON,KOITO NA RABOTI ZA KREMALSKITEINTERESI.DO SEGA MODERNITE LEVI I TEHNITEEKSTREMENTI SAMO TOVA PRAVQT--SLUJAT NA KREMAL.
434
0
 
6
 
! Отговори
до 587 преди 11 години
Виждам, че България (светът да си върви накъдето си ще) не върви. Какво да гледам политиците. Така само губим почва под краката си, разсъждавайки на партийно ниво.
433
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DO 583SPECIALIZIRALA SE E W "MA4KANETO"...I MNOGO WNIMAVA S MODERNITE LEVI QICA--GALI GI.
432
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева (тя е ясна) да си говори к'вото ще, лошото е че веднага се записаха нагаждачи към нейната партия. Проблема на България винаги са били сеирджиите (*** нещастни, които ги нямаше при Цар Борис I) около нещастието на изстрадалата ни родина.
431
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
571...PIQNA,PIQNAAA...LEGNI SI I...6TE DI DOIDE UTRETO PA 6TE IZTREZNEE6.JIVA I ZDRAVA DA SI,NO ZALAGA6 NA KRADLIVA KOMUNISTI4ESKA 120 GODI6NA "KREHKA"4UMA...ERRARTE HUMANO...AZ TAKA SBARKA ZA KGBAGENTA KOSTOV.SEGA NEWQRVAM WAV WSI4KITE ZAEDNO.PRI TOZI POJARNIKARSKI MARKU4,PONE NE6TO NAQVE,E I MIZERIQ.PRI DRUGITE KOMUNISTI ...DVE 4E6MI4KI KREMALSKI PODLOGII EVROPEISKI 6AMPIONI PO KRAJBI NA EVROFONDOVE.KUNEVA 1 KAM 1.IZVINENIQ I BLAGOPOJELANIQ UVAJAEMA LILQNA.PRIQTNA WE4ER.