Партията на Кунева става факт на 1 юли

"България на гражданите" ще е дясна демократична партия, обявиха инициатори
Обновена: 10 юни 2012 14:01 | 10 юни 2012 14:00, Красимир Ангелов
694
Партията на Кунева става факт на 1 юли
Партията на Кунева ще бъде учредена на 1 юли. Снимка: Impact Press Group

На 1 юли ще бъде свикан учредителен конгрес на който ще се създаде партията "България на гражданите", обяви Меглена Кунева по време на среща със свои симпатизанти в София.

Тя уточни, че гражданското сдружение ще продължи да съществува, но бившият ни еврокомисар няма да му бъде председател.

"В нощта на изборите ние бяхме истинските победители, защото половин милион души гласуваха за себе си", заяви Кунева, визирайки вота за президент.

Тя отбеляза, че с избора си българите са доказали, че не искат да са част "от схемата на политическия картел и неговите монополи".

Кунева определи проекта "България на гражданите" като проект на хората, които не искат да живеят в две България - на олигарсите и на излъганите, а искат да живеят в една България - на хората с права.

Според бившия еврокомисар българите са загубили окончателно доверието си в институциите, а в България се води студена гражданска война.

Като основни приоритети пред новата партия Кунева посочи здравеопазването и образованието. Освен това според нея България спешно се нуждае от икономически растеж.

"Устойчив икономически растеж не може да бъде постигнат с репресии, с непочтеност, с държавна помощ за монополите и полицейщина", отбеляза още Кунева и продължи:

"Част сме от мнозинството на промяната и участието ни в политиката е въпрос на кауза, а не на привилегии и мания за величие".

Още по темата

На днешната среща беше представена и учредителната декларация на бъдещата партия, приета от инициативен комитет. Сред  участниците в комитета, освен самата Кунева, са Даниел Вълчев, Йонко Грозев, актьорите Мая Бежанска и Малин Кръстев, Прошко Прошков, волейболистът Пламен Константинов, композиторът Стефан
Димитров, журналистът Тома Биков, преподаватели, икономисти,  юристи.

Според декларацията "България на гражданите" ще е нова дясна демократична партия, която да бъде алтернатива на политическото статукво.

В декларацията се констатира, че пет години след приемането ни в ЕС България прилича все по-малко на европейска страна и все по-малко граждани чувстват държавата си като безопасен дом.

Бившият кандидат за кмет на София Прошко Прошков, който напусна ДСБ и се присъедини към сдружението заяви, че партиите в България играят театър, в който ние сме зрители и в същото време заложници.

"Това е нова десница отвъд прехода, базирана на изстрадани ценности, а не на клишета, етикети и заклинания", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


694
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
430
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някай почитател на др. ПРЪМОВА може ли да кажe има ли област, в която да е специалист тази особа?
429
1
 
2
 
! Отговори
do 578 преди 11 години
dobre 4e gramotni mafioti na DS 22 godini ni opravqha,umni i nepovtorimi,kradzi 4erbeni skapani
428
2
 
2
 
! Отговори
kuneviza e rezil преди 11 години
Vijte horata okolo mesiikata-kradzi,***,***. Tq s krivi ustni,zlobna i samovlubena,ujas,deza,bdete
427
3
 
2
 
! Отговори
do lilqna преди 11 години
Da,samo praznoglavi i nezadovoleni ste glasuvat za neq,tq e takava
426
2
 
12
 
! Отговори
ХИТЛЕР преди 11 години
"Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват""Човек вярва на това, което му се иска"НА ТОВА РАЗЧИТА др. ПРЪМОВА НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТОВА КОЕТО ВИ СЕ ИСКА ДА ЧУЕТЕ И ГО ЧУВАТЕ ОТ КРИВАТА УСТА НА ТАЗИ ***. Тя ви лъже най отвратително, говорейки ви за морал и почтенност каквито не притежава. ТЯ Е ЧАСТ ОТ ПЪЗЕЛА КОЙТО КОБУРГА ВИ РЕДИ С ОХРАНИТЕЛЯ СИ БОРИСОВ И С НАЙ ДОБРИЯТ СИ УЧЕНИК СТАНИШЕВ. Не забравяйте кой бе председателят на Тройната коалиция и на кого бе охранител Борисов
425
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DO 568 LILIPUTIO PUKARIOTKAJI NA DRUGARKATA KUREVA DA WNIMAVA S MA4KANETO,DA NE SMA4KA QICATA,4E TQ WSE OKOLO TQH MA4KA...I WIE SIMTAPIZANTITE I POMAGAITE I PAK WNIMAVAITE S QICATA.WIE MODERNITE LEVI,NE6TO NE OTBIRATE OT 4LENOVE I QICA...PRIQTNA WE4ER.
424
2
 
3
 
! Отговори
boza преди 11 години
Partiq mente, hora zabludeni,lapa4i i mafioti ,poraednata gavra,uuuuu
423
4
 
11
 
! Отговори
Хаджията преди 11 години
Нова дясна комунистическа партия,с подкрепата на кебапчета,педесетолевки,безплатен алкохол и празни обещания влиза в парламента ,прави коалиция с лявата комунистическа партия(БСП) ,турците и *** и ето отново 8 години светло бъдеще и хващане за палците ! Кунева гарант за източване на европейските фондове ! Задава се поредният политически *** на политическия небосклон в България .
422
2
 
1
 
! Отговори
DO KOMUNIST преди 11 години
MODEREN LQV PE6TEREN KOMUNIST,BARKA6 EVROSOCIALIZMA,KADETOIMA NEKOMUNISTI4ESKA DEMAGOGIKRACIQ,ISOCIALIZAMA IMA ALTERNATIVA S PE6TERNIQ BANDITOPARTIZANSKI KOMUNIZAM,A OT TEHNITE IZ4ADIQ PREIMENUVAN NAMODEREN LQV SOCIALIZAM--KANIBALIZAM.WIDQHME WI MODERNIQ LQV IDEOLOG LQLIOVI MODERNIQ WI LQV GLAVATAR SEREGEI4O...
421
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма по-страшно нещо от незадоволена жена и "честен" комунист, особенно пребоядисал се като социалист. А в България ситуацията е още по-ужасяваща защото нашите социалисти-комунисти са русофили, ДС и КГБ агенти и мафиоти/газова, енергийна, съдебна и т.н. мафии/. И въпреки всичко очевидно много българи са луди, или ***, след като вече 22 г. продължават да гласуват за БСП и сателитните и партии, каквата е новата партия на старата комунистическа снаха-Кунева Пръмова.
420
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички луди - на борба за мир и световен комунизъм!
419
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Странно,... Познавам много хора и нито един, който да е член на партия, освен една баба, дето била дъщеря на активни борци... Странно - извънземни ли са електората на партиите, или просто такъв няма, а някакви хорица си правят партийки и си се нагласяват да ни управляват. Ама като сме такива кухи ***...
418
2
 
3
 
! Отговори
До 563 преди 11 години
Човекът ти го е казал много точно. Единственото от което имат нужда червени тикви като теб е лечение. По възможност в рецептата да има неокастрена тояга.
417
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То хубаво, ама как снахата на ляв недемократичен комунистически функционер на БКП прави дясна демократична партия? В БГ всичко е възможно, ама до кога така?
416
3
 
7
 
! Отговори
до комунист преди 11 години
А бе ти си комунист , по-голяма обида в моя речник нямам !
415
2
 
12
 
! Отговори
десен преди 11 години
Страшни *** са се събрали в този пореден коминтерновски проект !!! Ще повърна , честно !!!
414
2
 
5
 
! Отговори
Коректор преди 11 години
по беда, по беда, по беда...
413
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
по бе да ,по бе да ,по бе да .
412
2
 
17
 
! Отговори
Прости истини преди 11 години
Комунистическа снаха, царска комисионерка, закопала с милиарди България по предприсъединитените преговори с ЕС. Повече от сигурно е, че ще се грижи за интересите на българските граждани. Има ли някой който да не се сеща откъде са парите за новата партия.
411
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DO 547TI BE OVEN PRAVI6 LI RAZLIKA MEJDU EVROPEISKI LEVI SOCIALISTI4ESKI POLITIKI IMODERNITE LEVI PE6TERNI KOMUNISTI--PODLOGINA KREMAL?BARKA6 .TOVA SA DVE PROTIVOPOLOJNOSTI.BANDITOPARTIZANITE NI DADOHA ROBSKITE GARBOVENA SVOITE IZ4ADIQ PAK TE DA NI DERAT KOJITE WKREMALSKI INTERES,ZA6TOTO BEZ KREMAL TE SAMODERNI LEVI NULI.A I KREMAL GI PAZI BEZOGLEDNODA NI KRADAT I DA SA TROQNSKI KON W ES.PRIQTNA WE4ER.