Партията на Кунева става факт на 1 юли

"България на гражданите" ще е дясна демократична партия, обявиха инициатори
Обновена: 10 юни 2012 14:01 | 10 юни 2012 14:00, Красимир Ангелов
694
Партията на Кунева става факт на 1 юли
Партията на Кунева ще бъде учредена на 1 юли. Снимка: Impact Press Group

На 1 юли ще бъде свикан учредителен конгрес на който ще се създаде партията "България на гражданите", обяви Меглена Кунева по време на среща със свои симпатизанти в София.

Тя уточни, че гражданското сдружение ще продължи да съществува, но бившият ни еврокомисар няма да му бъде председател.

"В нощта на изборите ние бяхме истинските победители, защото половин милион души гласуваха за себе си", заяви Кунева, визирайки вота за президент.

Тя отбеляза, че с избора си българите са доказали, че не искат да са част "от схемата на политическия картел и неговите монополи".

Кунева определи проекта "България на гражданите" като проект на хората, които не искат да живеят в две България - на олигарсите и на излъганите, а искат да живеят в една България - на хората с права.

Според бившия еврокомисар българите са загубили окончателно доверието си в институциите, а в България се води студена гражданска война.

Като основни приоритети пред новата партия Кунева посочи здравеопазването и образованието. Освен това според нея България спешно се нуждае от икономически растеж.

"Устойчив икономически растеж не може да бъде постигнат с репресии, с непочтеност, с държавна помощ за монополите и полицейщина", отбеляза още Кунева и продължи:

"Част сме от мнозинството на промяната и участието ни в политиката е въпрос на кауза, а не на привилегии и мания за величие".

Още по темата

На днешната среща беше представена и учредителната декларация на бъдещата партия, приета от инициативен комитет. Сред  участниците в комитета, освен самата Кунева, са Даниел Вълчев, Йонко Грозев, актьорите Мая Бежанска и Малин Кръстев, Прошко Прошков, волейболистът Пламен Константинов, композиторът Стефан
Димитров, журналистът Тома Биков, преподаватели, икономисти,  юристи.

Според декларацията "България на гражданите" ще е нова дясна демократична партия, която да бъде алтернатива на политическото статукво.

В декларацията се констатира, че пет години след приемането ни в ЕС България прилича все по-малко на европейска страна и все по-малко граждани чувстват държавата си като безопасен дом.

Бившият кандидат за кмет на София Прошко Прошков, който напусна ДСБ и се присъедини към сдружението заяви, че партиите в България играят театър, в който ние сме зрители и в същото време заложници.

"Това е нова десница отвъд прехода, базирана на изстрадани ценности, а не на клишета, етикети и заклинания", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


694
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
470
0
 
2
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
622KUN4O,TOVA SA6TOTO MI GO KAZVA6E ZAKGB AGENTA KOSTOVZA DRUGARQ CARZA POJARNIKARSKIQ MARKU4...ZA EVROPEISKITE 6AMPIONIPO KRADENE NA EVROFONDOVEI NI6TOPRAVENE SE ZNAEZNAE SE I ZA ......ZA PRIMER NI SO4EHA SAVETSKO OLIGOFREN4E--GEROI,4E E PREDALO RODITELITE SI NA KGB ZA RAZTREL...POOGLEDAI SE ZA WRAZKA S 4ERVENATA TI FAVORITKA...ZNAEH SI 4E WMESTO WRAZKATA,6TE WIDI64ALGA BUKVITE I 6TE TI OTIVA,AKO GO STORI6.PRIQTEN DEN I USPEH.
469
2
 
9
 
! Отговори
интуиция или не преди 11 години
Първото усещане което имам като я погледна е - фалш
468
4
 
4
 
! Отговори
мнение преди 11 години
Надявам се , че никой не си мисли , че България някога е управлявано от правителства извън редиците на БКП. така почнахме, така ни управляват и така ще продължи.Предпочитам по доброто от некадърното от тази партия.Кой по ред М-р на здравеопазването? И юристконсул в Поликлиника.Шеф на АЕЦ Козлодуй- счетоводител в детска градина?Примиер-пожарникар?И нещо ново за Кунева , което да ни е неизвестно ?От радио ГЕРБ.
467
1
 
3
 
! Отговори
Обикновен преди 11 години
Цитат:"Според декларацията "България на гражданите" ще е нова дясна демократична партия, която да бъде алтернатива на политическото статукво."ДЯСНАААААА ИИИИИИИИИИИИ ДЕМОКРАТИЧНАААААААААААА !!!!!!!!!!!!!!!!!ТОВА ОЗНАЧАВАААААААА ДЕМОКРАЦИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ЗА БОГАТИТЕЕЕЕЕЕЕ !!!!!БЛАГОДАРЯ ЗА ПРЕДЛОЖЕНИТО.ТВЪРДО НЬЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ :-) :-) :-)
466
9
 
6
 
! Отговори
българин преди 11 години
Симпатизирамй и ше гласуваме за нея.Общо взето страшно много мнения ,които повтарят едни и същи глупости.Вместо да си ги пишете и да избивате комплексите си или не си признаете , че това вече е реална алтренатива и право на много граждани да имат и друго мнение, който разполага с "уличаващите" материали и право при Гл.Прукурор.А иначе *** практика на Женския пазар е не само досадна , но ома о обратен ефект.Харесва ми , че се ползва с довереи всред хората от ЕС и знае добре чужди езици
465
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единственият ,който ми харесва в някаква степен е Даниел Вълчев.
464
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това ,че е била комунистка или снаха изобщо не ме интересува, защото познавам хора всякакви. Но това ,че в съзнателна възраст е избрала католицизма за своя религия, значи че тя не се е чувствала като част от българския народ. Всъщност моите лични впечатления са ,че тя даже презира българския народ, нужна и е само властта. Като на губернатор на туземско население.
463
4
 
7
 
! Отговори
Vittorio преди 11 години
Някой от вас запита ли се случайно някога "Какво правя аз за България"? Престанете да църкате и да питате "Какво България ще ми направи на мен", егоисти. Някой много лошо бъркат свободата със свободия!И ползвайте КИРИЛИЦА никой не е длъжен да ви чете неграмотните писаници!
462
3
 
17
 
! Отговори
homo faber преди 11 години
Затварачката на АЕЦ-ове да не си въобразява, че някой ще и повярва на опашатите лъжи! Около нея са само кариеристи, лапачи и декласирани персонажи...
461
2
 
12
 
! Отговори
НДМК(П) преди 11 години
Национално движение Меглена Кунева (Пръмова)
460
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е новата 'спасителка', която ще псувате година след изборите.
459
2
 
8
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
ZA6TO TAKA,TOVA NA SNIMKATA MI PRILI4A NA EDNOSAVETSKO OLIGOFREN4E PREDALO RODITELITE SI NA KGBZA RAZTREL,A NAS NI U4EHA DA WZEMEM PRIMER OTSAVETSKOTO OLIGOFREN4E.E AZ NESAM WZEL, PRIMER,NO TOVA KRADLIVO NE6TO E WZELO I E S SATRAPITE NA BA6TA SI.
458
3
 
7
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
PARTIQTA NA KUNEVA STAVA FARS NA PARVI IUNI.
457
2
 
13
 
! Отговори
Буфосинронизъм преди 11 години
Застаряла политическа буфосинхронистка (като баща си - артиста) и правоверна комунистка като свекър си - др. Иван Пръмов.....
456
1
 
7
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
PRAMOVATA BANKERKA PRODALJAVA G%CEVATA A B W G ZGRAJDANI ZA /KREMAL/
455
0
 
4
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
do 601NINA,NINA,KAK MOJA DA GO NAPI6E6 TOVA ! ? . . .PROSTO KAM NEGO NQMA KAKVO DA SE DOBAVI,NITO NE6TO DA SE MAHNE.TO4NO,TA TO4NO !BRAVO I PRIQTNA WE4ER.
454
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
къде си пъха трътката тая?
453
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
докъде стигнаха ком.величията - да пропандират ДЯСНА-ГРАЖДАНСКА партия. мимикрията им няма граници. чудно ми е каква е базата на подобно творение - разочаровани бабаити от атака и др. маргинали, за които улицата е всичко.
452
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Елате, хиляди ДС-та, другарката Пръмова - Кунева, тая същата, която закри комисията по досиетата, за да се попречи на оповестяването на цялата истина за кредитните милионери, ви очаква с широко зейнали ЧЕРВЕНИ порти...*))))))))
451
2
 
12
 
! Отговори
загадка преди 11 години
Що е това Патица?