Не се поддавайте на провокациите на Октопода, зове Борисов

Няма да ме обвиняват снахи на политбюро, ядоса се премиерът
Обновена: 16 юни 2012 19:41 | 16 юни 2012 19:40,
859
Не се поддавайте на провокациите на Октопода, зове Борисов
снимка: БТА

Ветото е още един шанс да се постигне най-доброто в горския сектор за България и нейните граждани, заяви министър-председателят Бойко Борисов.
Днес президентът Росен Плевнелиев върна целия Закон за горите за преразглеждане в Народното събрание.

Действията му дойдоха, след като три дни екоактивисти блокираха движението около Орлов мост в София заради спорния закон. На извънредна пресконференция министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заяви, че законът е останал неразбран от част от хората. Той заяви, че по неясна причина кметовете на общините, на които е щял да помогне, не са подкрепили промените в законодателството.

”Философията на промените в този закон беше да се даде шанс за икономическо развитие на малките планински общини, да се гарантира развитието на ски туризма и утвърждаването на България като привлекателен зимен център”, обяснява Борисов

Премиерът призовава народните представители да разгледат и проведат по всеки член от Закона за горите задълбочено обществено обсъждане и да гласуват, като вземат предвид становищата на общините, екологичните организации и всички заинтересовани страни в този процес.

Министър-председателят не пропусна да спомене, че гражданите не трябва да се поддават на провокациите криминалните групи на Октопода, Кокаиновите крале, на олигарси и партии с користни политически цели. Борисов обявява, че не приема опитите на опозицията или на деца, снахи и политкомисари на бившето политбюро на БКП да го обвинят в антидемократичност.

Тезата за намеса в протестите на представители на организираната престъпност беше лансирана и от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той заяви, че зад протестите прозират интереси на престъпността. Като доказателство за това той посочи, че мъжът, който нападна вчера оператор на bTV, е криминално проявен за гребжи.

Инициативен граждански комитет "Да спрем екологичния рекет" излиза на протест срещу спирането на Закона за горите. Граждани от Разлог и Банско ще протестират в неделя от 13.00 часа в Симитли, на разклона на Банско.

"С тези си действия настояваме правителството да не се поддава на рекета на екоактивистите от жълтите павета. Действията ни са предупредителни, но заявяваме, че ако в понеделник правителството се поддаде на натиска на екоактивисти и отново спре инвестиционните проекти в планинските общини, от наша страна ще последва поетапна блокада на път E-79", се казва в изявлението на гражданите до медиите.

Междувременно малко след изказването на Мирослав Найденов, че общините не са го подкрепили, членовете на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България излязоха с декларация, че подкрепят промените в Закона за горите.

Подобряването на туристическата инфраструктура и изграждането на нови съоръжения ще доведе до "отварянето" на горите за всички. В противен случай продължаваме да прилагаме на практика старата поговорка "Вода гази - жаден ходи", се посочва в декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


859
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
664
0
 
1
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
807NE SE KAHARI ZA BELENSKATA KO4INA.TAM SA OGOQVANI TLASTI 4ERVENISVINE S NA6ITE TRUPOVE I PAK 6TESE OGOQVAT.PRI TOLKOVA SABA6KIWERNI MODERNI LEVI LILIPUTKI...
663
0
 
0
 
! Отговори
До 767 преди 11 години
На тебе как ти се струва Дъблин, аз там завърших бакалавър и после една магистратура в Лондон и се върнах в БГ с идеята да направя нещо...... ти много смело лаеш от там, ама я кажи как е тихата дискриминация във въздуха дето се носи и "силната" икономическа обстановка?
662
2
 
1
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
Философията на промените в този закон беше да се даде шанс за икономическо развитие на малките планински общини, да се гарантира развитието на ски туризма и утвърждаването на България като привлекателен зимен центърА проект като АЕЦ ''Белене'', който щеше да осигури енергийната ни зависимост в следващите 50 години, нямаше ли да направи същото нещо, само че десетократно. Просто, тогава обслужвахте интереса на американците, както се обслужвате интереса на хотелиерите-магнати.
661
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Ех,защо не мога да чуя поне веднъж такива амбициозни изказваниа на някой митинг на открито,така пред микрофона,със свит и вдигнат юмрук.Ама не......СТРАХ брате стра.....х.Атука всичко може,дълбай народе забивай надълбоко, ама сакън да не ми се чуе името.ЧЕ,НАЛИ НАЙШ.
660
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не плюйте милата тиква тя мисли за нас как да ни одере 10 кожи от гърба колкото до плявата тойси е обикновена играчка от ония с ключе на гърба навиваш ги и ги пускаш където си искаш
659
3
 
5
 
! Отговори
КРАДЛИВИТЕ ЗАДНИЦИ преди 11 години
ТОЧНО ТАКА!НЕ СЕ ПОДАВАЙТЕ НА ПРОВОКАЦИИТЕ НА ОКТОПОДА!И ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА, ЗА ДА РАЗБЕРЕ ЕВРОПА,ЧЕ НЕ СМЕ "***", А НАРОД.ДА ЗАЩИТИМ ПОСЕГАТЕЛСТВОТО НАД ПРИРОДАТА ОТ МУТРЕНСКАТА ГРУПИРОВКА ГЕРБ,ОТ ВСЯКАКВИ КРАДЦИ ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ,ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ КАТО ИЗХВЪРЛИМ ОКТОПОДА ГЕРБ И МУТРИТЕ МУ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА И СЛУГИНАЖА ИМ-ЧЕХЛЬОТО ПЛЕВНЕЛИЕВ.РАЗИГРАВА СЕ ПОРЕДЕН ФАРС."СМЕЛЧАГАТА"ПРЕЗИДЕНТ НАЛАГА ВЕТО,ЗАЩОТО СА СЕ УГОВОРИЛИ.И НА БАЛАМИТЕ Е ЯСНО,ЧЕ НЯМА ДА МИНЕ.ЗАТОВА ДА ИМ СРИТАМЕ
658
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еееех, ***, облечен във власт! Кой е Октопода, че не се сещаме? Не сте ли вие всичките лъжци от мафиотското сдружение, което опорочи политическата система в България? Нима не сте вие най-гнусната прослойка лапачи, които господарите ви от БСП (БКП) пуснаха във властта? Или пък е имало по-некомпетентни хора на властови позиции от власт (То какво ли да очакваш от слуги и дребни мафиоти)? Тояга ви трябва на вас, мерзавци, за да спрете да се правите на съдници на другите!
657
0
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ТЕНДЖЕРАТА С НАДПИС БУЛГАРИЯ ПОЛИТИЧЕСКА МАНДЖА БАВНО ЗАВИРА...!
656
2
 
5
 
! Отговори
za gerb преди 11 години
za gerb sum,zastoto sa hora,a ne komunisti4eski svine,Kuneviza e podloga na mafiqta,yyy. 4estito na gruzkiq Gerb za pobedata
655
6
 
11
 
! Отговори
Тояга преди 11 години
ИЗЧЕЗВАЙ БЕ ТИКВО АМЕРИКАНСКА ***
654
0
 
2
 
! Отговори
Texas преди 11 години
Защо не обичате родината си ,защо не обичате Ентовете :(
653
0
 
9
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ТО И САЩ територия на САЩ...НЕ Е НА АМЕРИКАНЦИТЕ...А НА ЧАСТНА БАНКА... ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ...!...ДОЛАРА НЕ Е НА САЩ А НА ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ...!...НА САЩ СА ХАМБУРГЕРИТЕ И СЕЛЯЦИТЕ С БИИР У ЕДНАТА РЪКА И ДИСТАНЦИОНО У ДРУГАТА...!
652
0
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...Хаити НЕ Е територия на САЩ," ...!Хаити Е НА ЧАСТЕН КОНЦЕРН ... НЕ Е ..."...територия на САЩ,"...ТОИ И ДОЛАРА НЕ Е НА... САЩ... А Е НА ЧАСТЕН КОНЦЕРН...!
651
0
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...Хаити НЕ Е територия на САЩ,а и никога не е било...."....ГВАТЕМАЛА НЕ Е територия на САЩ,...ТЯ Е НА ИУНАИТЕД ФРУТ...ИТТ... АТТ... ХИХИХИ...ИМАТ ДРУГИ ГВАТЕМАЛИ Хаити ЛИБИИ БУЛГАРИИ...ХАХАХА...!
650
0
 
1
 
! Отговори
до Сам провери преди 11 години
:)) ти си единствения нинджа ,който не го е гнус от Босфора твбате,нема вече мазохисти които да се подлагат доброволно на мозъчна промивка от бтв
649
1
 
0
 
! Отговори
Сам проверих преди 11 години
Хаити НЕ Е територия на САЩ, а и никога не е било. Стига си писал глупости. Ясно е, че си пропаднал комунист.
648
1
 
5
 
! Отговори
Сам провери преди 11 години
17 Юни 2012 ---- 21.15Гледано по БТВ-ЕКШЪНХАИТИ: Беднотия, глад, работен ден по 10 часа, заплата кутия с ориз.ХАИТИ Е ТЕРИТОРИЯ НА САЩ.Господа управляващи, в това ли искате да ни превърнете роби.До там ли паднахте. Сигурно.А сега извадете робските вериги и ги пригответе. Стадото блее и възхвалява.ПОЗОР. ПОЗОР. ПОЗОР.
647
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
oktopoda sa stanishev i kompania ,parvanov i kompania dogan i kompania ,kazvam kompania a tva sa ostanalite oligarsi biznesmeni i prestapnici koito im slyjat i pomagat po vsiakakav nachin da ne varvi darjavata napred da kradat lajat i mamiat .tva sa izmenicite predatelite na naroda i rodinata lesno ne moje da se saboriat zashtoto osven da kradat 23 god nishto drygo ne sa pravili edinstvenia nachi za tezi xora e nakazatelen otriad i izpalnenie na nakazalna prisada.
646
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиквите - в Банкя!
645
2
 
15
 
! Отговори
Ж преди 11 години
Не разбрах, кого зове Борисов и кой е Октопода? "провокациите на Октопода" е крайно мъглив, завоалиран, не разбираем израз!