Станишев: Цели 60 лобистки закони. Знаете кой командва ГЕРБ!

"Три години управление на Бойко Борисов – празно говорене"
23 юни 2012 15:00,
393
Станишев: Цели 60 лобистки закони. Знаете кой командва ГЕРБ!
Станишев иска да отсвири ГЕРБ. Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев преброи 60 лобистки корупционни закони, приети от мнозинството на ГЕРБ по поръчка на правителството.

Сред тях и скандалните промени в Закона за горите, които предизвикаха вълна от недоволство в столицата, арести на екоактивисти и ветото на президента Росен Плевнелиев.

"По Закона за горите имаме много ясна позиция и я поддържаме, т.е. този безобразен лобистки закон, който защитава корпоративни интереси и представлява държавна помощ, не бива да минава по този начин", обяви червеният лидер.

"Законът е илюстрация на цялостното управление на ГЕРБ - с лъжи, с хвърляне на обещания, с неизпълнението им", каза той преди началото на пленума на Националния съвет на партията.

По думите му част от лобистките закони са вкарани от правителството, част - от депутати от ГЕРБ, "но знаете кой командва там. Един човек поръчва музиката, един човек решава всичко", отсече Станишев.

"Три години управление на ГЕРБ – празно говорене. Всичко е със знак минус. Да не говорим за постоянните лъжи, на които се основава това управление. На всичкото отгоре преди няколко дни се похвалиха колко са велики за пореден път и са готови за еврозоната, само че, тяхната лъжа беше опровергана от ЕЦБ и във връзка с това, тъй като г-н Борисов ми прати много поздрави по повод тези данни, които те обявиха, аз също му връщам поздрави", заигра се лидерът на БСП.

Според Станишев, управляващите са пропиляли твърде много време и вместо да се занимават с реалните реформи в съдебната система, с реалната борба с организираната престъпност, си правят PR.

"Няма как тези факти, които са публични в България, да не бъдат забелязани от европейските институции", напомни лидерът на БСП. В това число той посочи и изчезването на Братя Галеви.

"Искам да ви припомня, че разследването срещу тях започна в нашия мандат, и изведнъж тези хора изчезнаха, десетки милиони левове, които се харчат за прослушване, проследяване и как точно тях са ги изпуснали", попита Сергей Станишев управляващите и МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
0
 
0
 
! Отговори
REDvayler преди 11 години
Време е, не само да броим лобистките закони, а и да потърсим отговорност от Борисов
292
0
 
1
 
! Отговори
космос преди 11 години
Най-некадърното управление в цялата история на България е по времето на ГЕРБ.
291
0
 
1
 
! Отговори
Мира преди 11 години
САМО БСП!САМО БСП!САМО БСП! УСПЕХ НА ИЗБОРИТЕ БСП.
290
0
 
2
 
! Отговори
Ваня преди 11 години
Тези *** от ГЕРБ ни вкараха в трета глуха и ни е..... мамата,пълни безсрамници и сега в служебния кабинет пак техни хора.
289
0
 
2
 
! Отговори
малката преди 11 години
Те ГЕРБ освен лобистки закони и медийни изяви друго не направиха за почти 4 години,забравих най-важното направиха докараха държавата до финансова криза.
288
0
 
0
 
! Отговори
SJ преди 11 години
Искам да спомена за поредния лобистки закон или по скоро промяна на наредба 36,касаеща шофьорите превозващи пътници .Удостоверение за психическа годност,което от безсрочно става три годишно.Странно съвпадение е че няколко месеца преди това в цялата страна изникват стотици пунктове за психо тест,като дори тръгват по пиаци и автогари с рекламни брошури в ръце.От първа ръка са знаели че промяната ще излезе...В случая законът не за гражданите а облагодетелстване на дадено лице. Къде са органите.
287
1
 
3
 
! Отговори
пореден № преди 11 години
Първо *** като тебе да изчезнат ,да го ***, че усмърдявате света със злавонието си.
286
2
 
3
 
! Отговори
фен преди 11 години
да е'а тия гадни комунисти,кога най-после ще изчезнат от тоя свят
285
2
 
1
 
! Отговори
Клара преди 11 години
Pimpalicious, жалкото наистина за АЕЦ "Белене", че проекта беше отхвърлен само, защото не е на правителството на ГЕРБ и така с лека ръка го зачеркнаха! ТРябваше да го разгледат като добър или лош за България, а не отново да обслужим чуждия интерес! Но както се видя през последните седмици, ако надигнем глас, когато не сме доволни от нещо, Бойко се плаши от народния гняв и прави отстъпки. Трябва да се преборим и за каузата "Белене", само така би бил защитен националния ни интерес!
284
2
 
4
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
Aбсолютно съм съгласен с мнението на Серго. През последните 3 години в България няма демокрация, а е чиста диктатура. Правителството взе толкова много спорни решения и прокара толкова много безумни закони, които ще се отразят адски негативно на Българската икономика и ние стоим и не правим нищо по въпроса. Една атомна централа като АЕЦ ''Белене'', която ще допринесе толкова много за нашата държава, беше спряна само заради обслужването на интереси на американците. И това беше решено от 5 души..ай
283
1
 
1
 
! Отговори
озлобен преди 11 години
шесдесет години стигат !!!крайно време е да се измете държавна сигурностот всички места във власта на следващите избори никой да не гласува чак тогава ще лъсне цялата измама на милицията ако това не се случи ще сме наведени още 60 години
282
1
 
7
 
! Отговори
Мечти преди 11 години
Трябва ни нова партия с: -колективно управление -разработена икономическа програма, -със закони в подкрепата на тази програма, -родолюбци, разпостраняващи по градове и села новите идеи, -в която да нямат право да членуват бившите управляващи, -да има абсолютна прозрачност за доходи и имоти, не само на управляващите, но и на техните роднини, дори, когато вече не бъдат на власт в продължение на 10 г да бъдат следени финансово, те и роднините имБихте ли гласували за такава партия?
281
3
 
4
 
! Отговори
Селяндур преди 11 години
363 / коко / , наистина наближава времето ,когато трябва да ви изхвърлим не на бунището /защото отдавна сте изхвърлени там /, а на сметището ,което наистина заслужавате! Става въпрос за десните крадци и разбивачи на България след 1989 г. /ТОЧКА , И ТЯ Е СЛОЖЕНА СПРЯМО СДС / ! ЧАО , *** !
280
3
 
1
 
! Отговори
Овчар преди 11 години
371 - я надуй дядо демагогията , от 1989 г. насам,след теб да вдигна двата пръстаи Българията да опропастя.След мен ,дядо , да се пръкнат, все нови мужици ,все нови мужици ,все нови разбойници.Писна ми , дядо , писна ми ,все юнаци да ме командват,все юнаци все калпаци , все от бели къщи /ДС/.
279
2
 
7
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Иде ли краят на омразното тикво-заптийе-"генерал"?
278
0
 
3
 
! Отговори
нса преди 11 години
Мозъкът мускул ли е и нараства ли с упражнения?
277
0
 
0
 
! Отговори
teflon преди 11 години
Ти мислиш за всичко
276
0
 
0
 
! Отговори
taflan преди 11 години
Добре но не каквото трябва.Иначе всички закони трябва да са лобиски, някои да е доволен от него.Ако от един закон всички са недоволни по добре да не се приема.
275
1
 
8
 
! Отговори
Зрител преди 11 години
Абе,по-добре се живееше.Сегашното не е живот.По-добре да се мре.Живот има само за олигарси,политици,управляващи и приближени.
274
6
 
3
 
! Отговори
Слушател преди 11 години
За три години управление на ГЕРБ има само едно празно говорене, а за БСП (БКП) празното говорене е за шестдесет години! Хайде сега малко по настрани от властта, за да може с ГЕРБ да си изравните годините, и чак тогава да видим кой е по добър в управлението...