Станишев: Цели 60 лобистки закони. Знаете кой командва ГЕРБ!

"Три години управление на Бойко Борисов – празно говорене"
23 юни 2012 15:00,
393
Станишев: Цели 60 лобистки закони. Знаете кой командва ГЕРБ!
Станишев иска да отсвири ГЕРБ. Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев преброи 60 лобистки корупционни закони, приети от мнозинството на ГЕРБ по поръчка на правителството.

Сред тях и скандалните промени в Закона за горите, които предизвикаха вълна от недоволство в столицата, арести на екоактивисти и ветото на президента Росен Плевнелиев.

"По Закона за горите имаме много ясна позиция и я поддържаме, т.е. този безобразен лобистки закон, който защитава корпоративни интереси и представлява държавна помощ, не бива да минава по този начин", обяви червеният лидер.

"Законът е илюстрация на цялостното управление на ГЕРБ - с лъжи, с хвърляне на обещания, с неизпълнението им", каза той преди началото на пленума на Националния съвет на партията.

По думите му част от лобистките закони са вкарани от правителството, част - от депутати от ГЕРБ, "но знаете кой командва там. Един човек поръчва музиката, един човек решава всичко", отсече Станишев.

"Три години управление на ГЕРБ – празно говорене. Всичко е със знак минус. Да не говорим за постоянните лъжи, на които се основава това управление. На всичкото отгоре преди няколко дни се похвалиха колко са велики за пореден път и са готови за еврозоната, само че, тяхната лъжа беше опровергана от ЕЦБ и във връзка с това, тъй като г-н Борисов ми прати много поздрави по повод тези данни, които те обявиха, аз също му връщам поздрави", заигра се лидерът на БСП.

Според Станишев, управляващите са пропиляли твърде много време и вместо да се занимават с реалните реформи в съдебната система, с реалната борба с организираната престъпност, си правят PR.

"Няма как тези факти, които са публични в България, да не бъдат забелязани от европейските институции", напомни лидерът на БСП. В това число той посочи и изчезването на Братя Галеви.

"Искам да ви припомня, че разследването срещу тях започна в нашия мандат, и изведнъж тези хора изчезнаха, десетки милиони левове, които се харчат за прослушване, проследяване и как точно тях са ги изпуснали", попита Сергей Станишев управляващите и МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
5
 
10
 
! Отговори
Бат Баян преди 11 години
о е ясно, че ГЕРБ са протежета на СИК и другите мутри и сега управляват както им изнася но е гадно, че докато мутри командват парада, няма да има нищо добро за българския народ. Всички са крали, но поне пускаха и по малко аванта на хората да могат да живеят, а тези са по-гадни и от турците едно време...
272
0
 
2
 
! Отговори
уж незаинтересован преди 11 години
Който търси, рови се и намира.
271
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Toя руски "мужик" до кога ще го гледаме ...?! Махайте го,че ми се гади...
270
2
 
6
 
! Отговори
по Омир преди 11 години
Това го чухме. Дай нещо ново.Някоя дитирамба за слънцето.
269
0
 
4
 
! Отговори
До к.362 преди 11 години
Предполагам, че изводът го правиш въз основа на своята мисловна натура. Не е необходимо да го оповестяваш. Друг път не бързай да коментираш.
268
0
 
11
 
! Отговори
Габи преди 11 години
Станишев: Цели 60 лобистки закони. Знаете кой командва ГЕРБ! Същите тези, които командваха и командват БСП, сетне НДСВ и после Тройната коалиция: олигарсите. А те пък произхождат от бивши БКП известни фамилии: на В.Златев баща му беше дълги години кмет на Татовото село-Правец; на Н.Банев бащата беше окръжно ДС-величие в Хасково; на Емил Димитров -Ротманса чичото беше дълги години шеф на Етрополски бук, а майка му купуваше хотели с по няколко звезди в Боровец и по Черноморието; Г.Гергов-Свинара преди 10-и ноември беше номенклатурен кадър във Филибето. Така че ако питате сериозно Б.Б. , вие сте по- в течение на нещата.
267
11
 
5
 
! Отговори
Матриал преди 11 години
Под снимката: *** до ***,мила моя майно льо,*** до простака.
266
6
 
7
 
! Отговори
Тримата преди 11 години
"***" Станишев,Кутев и Миков ще доведат столетницата до *** й.Герб може само да се радва на това изпълнително бюро на БКП.Мероприятия като в пионерската организация
265
7
 
11
 
! Отговори
дон балон преди 11 години
Тоя на снимката вече не е на власт.А какво прави оня,който вече четвърта година и повече е на власт?Отговорът е риторичен-едно голямо нищо! Освен да насъсква верните му кучета, срещу подхвърлени трохи да му служат,защото са безмозъчни .
264
7
 
9
 
! Отговори
коко преди 11 години
Този на снимката,дето няма един работен ден и останалите крадливи шмекери-негови съпартийци трябва да се качат на кораб и той да бъде потопен на средата на морето.Тогава България ще се отърве от тези кърлежи.Комунист да не краде и не лъже-такова животно няма!!!В Чили преди години събраха подобните на тях на един стадион...и страната си оправи проблемите.
263
7
 
4
 
! Отговори
второ пришествие преди 11 години
За сетен път се убеждавам,че хората в BG са безнадежден случай.
262
2
 
2
 
! Отговори
на раздумка преди 11 години
Други пък изобщо нямат мисъл,защото приятелката мисли вместо тях.
261
0
 
4
 
! Отговори
мечтател преди 11 години
Мечтата ми еда не ме управляват луди жаби,а относително нормални хора
260
3
 
5
 
! Отговори
Може би преди 11 години
Свири срещу лудата система,която се радва на унижението, на което подлага хората.
259
4
 
15
 
! Отговори
тъжен факт за БСП преди 11 години
БСП отдавна е изпразнена от идейно съдържание. Герговци, Овчаровци , Кадиевци и ред още милиардери не могат да бъдат лице на лява партия.
258
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знаете кой командва ГЕРБ!Ние знаем, ами ти защо си се заблудил, че някой те слуша, та се пънеш постоянно да ги командваш и ти? Ти в собствената си партия не командваш, дето е в опозиция, тръгнал управляващата да поучава ...
257
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
... ако по негово време не бяйа направени сума заменки с горски фонд, можеше да му се вържа на загрижеността за гората и анти-лобизмано както винаги, не е важно дали си се оцапал до ушите, важно е да изтъкнеш какд ругия са му кални обувките
256
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Три години управление на ГЕРБ празно говорене. Всичко е със знак минус."По-добра характеристика на собственото сиповедение в опозиция Станишев не можеше да даде ...
255
9
 
3
 
! Отговори
края на герб преди 11 години
На свирката на *** - баба Травеститка.
254
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като сте имали ясни политики по вси4ко да сте ги прилагали а не да крадете и лъжете народа късно е дано хората не се заблуждаваат