Станишев: Цели 60 лобистки закони. Знаете кой командва ГЕРБ!

"Три години управление на Бойко Борисов – празно говорене"
23 юни 2012 15:00,
393
Станишев: Цели 60 лобистки закони. Знаете кой командва ГЕРБ!
Станишев иска да отсвири ГЕРБ. Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев преброи 60 лобистки корупционни закони, приети от мнозинството на ГЕРБ по поръчка на правителството.

Сред тях и скандалните промени в Закона за горите, които предизвикаха вълна от недоволство в столицата, арести на екоактивисти и ветото на президента Росен Плевнелиев.

"По Закона за горите имаме много ясна позиция и я поддържаме, т.е. този безобразен лобистки закон, който защитава корпоративни интереси и представлява държавна помощ, не бива да минава по този начин", обяви червеният лидер.

"Законът е илюстрация на цялостното управление на ГЕРБ - с лъжи, с хвърляне на обещания, с неизпълнението им", каза той преди началото на пленума на Националния съвет на партията.

По думите му част от лобистките закони са вкарани от правителството, част - от депутати от ГЕРБ, "но знаете кой командва там. Един човек поръчва музиката, един човек решава всичко", отсече Станишев.

"Три години управление на ГЕРБ – празно говорене. Всичко е със знак минус. Да не говорим за постоянните лъжи, на които се основава това управление. На всичкото отгоре преди няколко дни се похвалиха колко са велики за пореден път и са готови за еврозоната, само че, тяхната лъжа беше опровергана от ЕЦБ и във връзка с това, тъй като г-н Борисов ми прати много поздрави по повод тези данни, които те обявиха, аз също му връщам поздрави", заигра се лидерът на БСП.

Според Станишев, управляващите са пропиляли твърде много време и вместо да се занимават с реалните реформи в съдебната система, с реалната борба с организираната престъпност, си правят PR.

"Няма как тези факти, които са публични в България, да не бъдат забелязани от европейските институции", напомни лидерът на БСП. В това число той посочи и изчезването на Братя Галеви.

"Искам да ви припомня, че разследването срещу тях започна в нашия мандат, и изведнъж тези хора изчезнаха, десетки милиони левове, които се харчат за прослушване, проследяване и как точно тях са ги изпуснали", попита Сергей Станишев управляващите и МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАЧКАЙ СЕРЖ !!!ДОЛУ ГЕРБ !!!СТАНИШЕВ - ПРЕМИЕР !!!
232
3
 
9
 
! Отговори
ДЯДО ГРОЗ преди 11 години
Абе този 313 често препоръчва хапчета.Сигурно редовно разчита на тях,но видно е,че не му помагат.
231
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KOITO KOMANDVAT I BSP I TE KOMANDVAT I GROB ILI GERB
230
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как се получава албанско гражданство?
229
10
 
9
 
! Отговори
ДО 313 преди 11 години
ХАПЧЕТАТА НЕ МИ СА СКЪПИ / НО ТИ НЯМАШ МОЗЪК В ТЪПАТА СИ ГЛАВА / КОГАТО ДОЙДЕШ НА МОЙТИ ПАРИ / ТОГАВА ДАВАЙ ОЦЕНКИ / ***/
228
14
 
5
 
! Отговори
коко преди 11 години
С този паткан начело червените имат шанс близък до нула да управляват.Ако сложат някоя засукана и устата булка начело нещата може да станат по-добри за тях.коко-гербист и бойковист,с герб на едно място. Да живее нашата власт!Долу враговете на властта ,които духат ***!!!Да живее Партията!!!С Вождовете-напред към светлото Утре ,когато благодарение на Вожда Слънцето ще изгрее в 6 часа05!!!!!
227
12
 
6
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 11 години
За съжаление хамстера е прав, но защо ли не се очудвам? А, сетих се, ми те с Рапоня са от едно котило :)
226
13
 
17
 
! Отговори
ХАХАХА преди 11 години
Духай Съсел, ДУХАААААААААААААААААЙ!!!!!!!
225
7
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Снимката е провокация на социолозите от нциом да установят броя на психясалите от нищоправене българи.
224
13
 
15
 
! Отговори
АЛО преди 11 години
не слагайте минуси / пардон това са герберистите/ *** народ / това еееееееееееее/ служете си го отзад / честито ви тоталетарен режим / да попитам къде са хаамериканците дето се боря за спаведливост/ пардон за интересите си / един въпрос защо крастелина / тоест ши*ания европейси съюз не даде и 1 цент за БГ /
223
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как я лапнал само тая ***!
222
6
 
16
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
АБЕ СТАНИЩЕВ ЗАЩО СИ МИСЛИТЕ-ВИЕ ОТ БСП ЗАЩО СИ МИСЛИТЕ,ЧЕ НАРОДА Е ***,КЬОРАВ И ГЛУПАВ! А!
221
9
 
9
 
! Отговори
АЛО преди 11 години
е с тия оплювания по адрес / станишев / уверих най сетне 1е българина иска живее в лай*ата /на герб/ няма какво да кажа / освен *** НАРОД СМЕ/ затова живейте в мизерия и големи
220
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свирката на другаря Станишев цензурирана ли е ?
219
4
 
16
 
! Отговори
Системата Кинемерк преди 11 години
Майната им и на политици и на всички гадове дето само се чудят как да ни използват! Ние можем да изведем сами България от кризата! Правили сме го преди, ще го направим и сега! Напред Братя БЪЛГАРИ! Нека го докажем! БЪЛГАРИЯ ТОВА СМЕ ВСИЧКИ НИЕ!!!!
218
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тепърва ще управлява БСП.Досега е управлявала БКП.Специалисти по униформи в армията ще се преквалифицират в специалисти по нови облекла в местата за лишаване от свобода.Така ще натрупат необходимия стаж.
217
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никога повече управление на БСП!НИКОГА ПОВЕЧЕ СПЕЦИАЛИСТИ ПО УНИФОРМИТЕ НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ КАТО ПРЕМИЕРИ!никога повече *** във властта!До тук бяхте!нИКОГА ХОРА БЕЗ НИТО ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА!
216
7
 
16
 
! Отговори
Някой си преди 11 години
А заменките в последните минути на властна СерГея?А Карадере!Празен и нагъл чужденец!
215
3
 
1
 
! Отговори
marks преди 11 години
DO 260 . NE KAZVAM CHE B S P SA NADEJDATA NA BG , A SAMO KONSTATIRAM FAKTA ZA SOCIALNATA DARJAVA , I TEZI MINUSI -HAIDE HOLAN, NIMA NEISKATE DA JIVEETE V SPRAVEDLIVO OBSHTESTVO, A SEGA IZ trEPAITE SE DA MI SLAGATE MINUS
214
3
 
18
 
! Отговори
dan преди 11 години
Меркел гледа футбол Борисов играе футбол СТАНИШЕВ ти какво правиш бе