Проверяват депутат от ГЕРБ за конфликт на интереси

Ако се установи вина, Емил Димитров може да бъде глобен с до 7000 лв.
Обновена: 25 юни 2012 20:07 | 25 юни 2012 19:53, Елка Василева
46
Проверяват депутат от ГЕРБ за конфликт на интереси
Плакат от протест на екозащитници. Снимка: Булфото

Комисията за конфликт на интереси проверява депутата от ГЕРБ и заместник-председател на парламентарната комисия по земеделие и гори Емил Димитров.

Сигналът срещу Димитров e свързан с предлаганите промени в Закона за горите, които провокираха серия от протести през последните седмици. Димитров отрече всички обвинения.

Сигналът срещу депутата от ГЕРБ Емил Димитров постъпва в комисията за конфликт на интереси преди месец. Подава го Тома Белев от природозащитната организация "Зелени Балкани", който потвърди за това пред БНТ.

Самият Димитров отрече твърденията в сигнала. "Нямам пряк интерес никъде, повтарям го и държа на това нещо и не съм в конфликт на интереси", каза той.

Още по темата

Димитров казва, че е изненадан от проверката, бил научил за нея от медиите. Все още не бил потърсен от комисията за конфликт на интереси.

"Гори имах, лични, и съм ги продал много отдавна, още преди да вляза в парламента, съм излязал от всички фирми. Преди два месеца заявих, че ще вкарам в парламента Закон за публичност на средствата на организации с нестопанска цел в обществена полза, подчертавам. Това могат да бъдат здравни, културни, спортни, екологични организации. Ако са се припознали в този закон и това е ответна реакция – благодаря“, каза Димитров.

От комисията за конфликт на интереси обясниха, че сигналът до тях съдържал само общи твърдения и затова им предстои дълго проучване. Написаното срещу депутата е свързано с предложените промени в Закона за горите, които през последните седмици предизвикаха серия от протести.

"Твърди се, че с тези промени се цели оказване на подкрепа в частен интерес на самия народен представител и на свързани с него лица. Няма конкретика с някакви конкретни дружества, нито със свързани лица. Трябва да се проучи този текст, който е внесен. Трябва да сме сигурни, че е внесен точно от него. Така че фактите са много", каза Филип Златанов, председател на Комисията за конфликт на интереси.

Ако се установи вина в случая на Димитров, той може да бъде наказан с глоба от 5 000 до 7 000 лева. Очаква се проверката да приключи до месец и половина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
емчо преди 11 години
Какви са тия шегички - глобичка - 5 бона, това за тоя е = на 5лв.! Защо не го изхвърлят тоя наглец! Никога няма да се оправим! Докато престъпниците са в Народното събрание....
32
2
 
8
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
Taзи новина не е изненада за никой. Цялата група на ГЕРБ са точно такива хора, които гледат да преебат държавата, но те ще са добре. Как не ви писна да крадедете бе? Оставете малко и за народа, и ние сме хора и ние заслужавааме малко да се порадваме на един нов АЕЦ Белене, на един нормален закон за горите, без шистов газ, без огромни бонуси за мед. сестри в Пирогов и членове на ВСС...Ще ни оставите ли малко и на нас някой ден? Лобистко правителство с лобистки вожд.
31
0
 
16
 
! Отговори
Дедо поп преди 11 години
Отидете в Етрополе и научете какви ужасни неща се говорят за Е Димитров а и си задайте въпроса защо точно той провали приемането на занона за конфиснация на имущество което не може да се докаже как е придобито или е придобито престъпно при първото му внасяне
30
0
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Емил Димитров ---Моя страна ,моя България------откриите разликата с ментето
29
0
 
24
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Оставете го човека да сече --вижте какво става-МБМД и Цветелина Бориславова направиха проучване в което горският фонд се е увеличил 4 пъти--вече никнат и дървета по магистралите--това е безобразие-скиорите се блъскат в гори и поради това се чувстват нещастни,,,,,,
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е поредният театър. А ние докога ще бъдем тъпите овчедушни зрители?
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все едно мен да ме глобят със стотинка. Дали ще обеднея
26
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ е ГРОБ за българите.
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой по ред е мошеника от ГЕРБ Емил Димитров ?
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хотелчо, откъде това инфо?!?!?!?! Това е страшно!
23
0
 
15
 
! Отговори
Hotel Samokov преди 11 години
Славян Теофилов и Емил Делчев Димитров са протежета на Арменската мафия в България. В момента шефове на тази мафия са Едуард Кероп Арсенян от Пловдив и Агоп Торосян Торосян също от Пловдив. Едуард има брат на име Рафи, който живее в САЩ, е голям акционер в General Motors, притежава магазини за търговия с авто части и пр. ... . Г-н Агоп Торосян пък е приятел с Аслан Усоян - Дед Хасан - най-големият мафиот в Русия. Г-н Торосян също така, докарва в България собственика на Арменската Мултигруп - Гагик Царукян и му помага да закупи предприятието за минерална вода "Горна Баня". Г-н Агоп Торосян управлява, чрез протежета веригите от казина Ел Дорадо и Палмс Меркюр, а също и много други големи фирми.А, Алексей Петров са го арестували, не защото е мутра на ЛевИнс (респ на клановете Овадия и Шнайдер), а защото е момче за мръсни поръчки на Арменската мафия в България. И арменците го използват като мутра-***, който да върши убийства за тях и да разчиства пътя им към нови икономически завоевания.
22
0
 
14
 
! Отговори
За пример момче преди 11 години
Конгресмен Димитров го кара по американски тертип - първо става милионер, а след това се хвърля в политиката на ползу роду, т.е. да стане мултимилионер... Ама защо си е продал горите? Какви са тези балкански аджамийски номера...
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека да открадна 10милиона пък после нямам нищо против да ме глобят 7хил лева.ПАРОДИЯ made in Bulgaristan
20
13
 
1
 
! Отговори
dan преди 11 години
днес една журналистка ло Хоризонт попита Димитров ако комисията каже че има конфликт на интереси ще се откаже ли от депутатството аз ще напиша до СЕМ че въпросната журналистка е *** и като такава може ли да бъде журналистка а нея питам ако наистина се окаже *** ще се откаже ли да говори по Хоризонт
19
0
 
9
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
да проверят и други закони, например закона за тютюна и тютюневите изделия. какви забрани спретна там Емил Димитров за продажба на заготовки, явно за да пласира свои продукти. дано ЕК да не се усети, че ще ни треснат една глоба за нарушаване на свободното двивение на стоки в ЕС!
18
0
 
6
 
! Отговори
aibou преди 11 години
САЩ не ми харесва,ама трябва за такива дела,да бъде като в техния съд,хора от народа го съди а съдията само чете присъдата,тогава всички дела ще завършват с присъда.
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
7 000 лв. = 14 цигари на закрито . Увеличете ги тия глоби бе !
16
0
 
24
 
! Отговори
КЪДЕ БЯХА преди 11 години
Къде бяха Борисов и Цветанов по време на бандитската приватизация на Слънчев бряг?Лицата, които завладяха Слънчев бряг тогава, през смутните 90, сега са в първите редици на ГЕРБ и са основни лобисти на новия закон за горите.Цеко Минев, собственика на Първа инвестиционна банка е един от най-тлъстите хотелиери в Слънчев бряг. Негова фирма изкупи хотелите на първа линия - "Глобус", "Космос", "Поморие", "Феникс".Депутатът ЕМИЛ ДИМИТРОВ заедно със СИК-аджията Славян Теофилов изкупиха парцели и хотели и сега имат "Фиеста" и "Гранд хотел", както и 14 ет. сграда на почивна станция "Динамик" в Несебър. Освен това са концесионери на половината плаж. Освен хотели в Слънчев бряг, по времето на НДСВ ЕМИЛ ДИМИТРОВ взе и огромни концесии върху горите.Младен Мутафчийски и сикаджията Младен Михалев - Маджо също изкупиха парцели и построиха "Хелена бийч" и "Хелена ризорт". Маджо не присъства официално като собственик, но е публична тайна, че хотелите са негови. Тази така наречена "приватизация" бе започната при кабинета Костов, но основно бе довършена при Симеон Сакскобургготски, докато Борисов беше гл. секретар на МВР, а Цветан Цветанов му носеше папките. Именно тогава влязоха големите мутри в Слънчев бряг. Защото "царската" приватизация в Слънчев браг ставаше с кордон мутри, които допускаха в залата за търгове само тези които трябва.Протестите на природозащитниците все пак успяха да спрат един лобистки проект на Мутафчийски за застрояването на 500 декара дюни. "Папкаджията" Цветанов обаче удобно пропуска тази победа на гражданското общество, както и победата за парк Странджа.Слънчев Бряг днес е арена на безчинствата на мутри от по-ново време, които са се ориентирали към ГЕРБ. Комплексът на Чочо Александров, за когото има сигнали за купуване на гласове в полза на ГЕРБ, редовно излива фекалии в морето. Друг "правилен" олигарх близък до ГЕРБ е Ветко Арабаджиев, приватизатор на "Елените", Миналата година близкият до властта журналист Николай Бареков бе заснет да купонясва в курорт за мултимилионери в компанията на Арабаджиев младши и Чочо Александров, докато се къпеше в шампанско. Курортът е на метри от семейното имение на Ветко Арабаджиев.
15
0
 
16
 
! Отговори
Вожда преди 11 години
Прехвърлил фирмата на Мама, горкия с толкова фирми, защо ли е станал депутат?
14
0
 
9
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Синът на кой високопоставен политик намушква в гръб пред НДК футболният младежки национал Божидар Васев,някой знае ли ?