Проверяват депутат от ГЕРБ за конфликт на интереси

Ако се установи вина, Емил Димитров може да бъде глобен с до 7000 лв.
Обновена: 25 юни 2012 20:07 | 25 юни 2012 19:53, Елка Василева
46
Проверяват депутат от ГЕРБ за конфликт на интереси
Плакат от протест на екозащитници. Снимка: Булфото

Комисията за конфликт на интереси проверява депутата от ГЕРБ и заместник-председател на парламентарната комисия по земеделие и гори Емил Димитров.

Сигналът срещу Димитров e свързан с предлаганите промени в Закона за горите, които провокираха серия от протести през последните седмици. Димитров отрече всички обвинения.

Сигналът срещу депутата от ГЕРБ Емил Димитров постъпва в комисията за конфликт на интереси преди месец. Подава го Тома Белев от природозащитната организация "Зелени Балкани", който потвърди за това пред БНТ.

Самият Димитров отрече твърденията в сигнала. "Нямам пряк интерес никъде, повтарям го и държа на това нещо и не съм в конфликт на интереси", каза той.

Още по темата

Димитров казва, че е изненадан от проверката, бил научил за нея от медиите. Все още не бил потърсен от комисията за конфликт на интереси.

"Гори имах, лични, и съм ги продал много отдавна, още преди да вляза в парламента, съм излязал от всички фирми. Преди два месеца заявих, че ще вкарам в парламента Закон за публичност на средствата на организации с нестопанска цел в обществена полза, подчертавам. Това могат да бъдат здравни, културни, спортни, екологични организации. Ако са се припознали в този закон и това е ответна реакция – благодаря“, каза Димитров.

От комисията за конфликт на интереси обясниха, че сигналът до тях съдържал само общи твърдения и затова им предстои дълго проучване. Написаното срещу депутата е свързано с предложените промени в Закона за горите, които през последните седмици предизвикаха серия от протести.

"Твърди се, че с тези промени се цели оказване на подкрепа в частен интерес на самия народен представител и на свързани с него лица. Няма конкретика с някакви конкретни дружества, нито със свързани лица. Трябва да се проучи този текст, който е внесен. Трябва да сме сигурни, че е внесен точно от него. Така че фактите са много", каза Филип Златанов, председател на Комисията за конфликт на интереси.

Ако се установи вина в случая на Димитров, той може да бъде наказан с глоба от 5 000 до 7 000 лева. Очаква се проверката да приключи до месец и половина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
11
 
! Отговори
112 преди 11 години
НЯМА ЛИ НЯКОЯ КИРИЯ НА ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯ АВИООТРЯД ДА НАТОВАРИ ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ И ПРАВИТЕЛСТВОТО НА САМОЛЕТ И НИКОЙ ДА НЕ СЕ ВЪРНЕ?
12
0
 
19
 
! Отговори
Дивачка преди 11 години
А този е дупе и *** с Мирослав Найденов - трябва и двамата да ги докарат на жълтите павета и хората де ги замерят с камъни - нова е най-демократичния начин за това което направиха....
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха на бас, че и този ще е чист като момина сълза:)))
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този *** е собстеник на много гори, даже е заграбил и река ,като праща биячи ако някой се осмели да лови риба. Ненаяли се герберски ***!
9
21
 
5
 
! Отговори
читател преди 11 години
Къде е Станишефф? Цял ден не е избръщолевил някоя глупост, трябва да чуем от великите му мисли като например "не ядем асфалт"!!!!!
8
21
 
4
 
! Отговори
optimist преди 11 години
В ГЕРБ един, в БСП - всички!
7
6
 
2
 
! Отговори
123 преди 11 години
ПАРЧЕТО НА МЕГАДЕТ Е ВЕЛИКО И АЗ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА НЕ МОГА ДА ПОНАСЯМ ***.
6
0
 
28
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕЛ преди 11 години
МРЪСНАТА, КРАДЛИВА, ПОЛИТИЧЕСКА ПАСМИНА НЯМА ЦВЯТ.ВСИЧКИ СА ОПЛЕТЕНИ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА.ДОЛНА *** ..........
5
0
 
11
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
"Преди два месеца заявих, че ще вкарам в парламента Закон за публичност на средствата на организации с нестопанска цел в обществена полза, подчертавам."Като си такъв тарикат вкарай закон за публичност на средствата и спонсорите на партиите. Ама няма да го направиш, защото ще се наакате и ще изгърмите всички.
4
16
 
4
 
! Отговори
123 преди 11 години
САМО ПИТАМ,АМА САМО ПИТАМ:ПРИ СЕРГЕЙЧО КОГА ЩЯХА ДА ПРОВЕРЯВАТ ЧЕРВЕНО ДЕПУТАТЧЕ?МОЖЕ БИ МАСЛАРОВА,ИЛИ Р.ОВЧ,ИЛИ ПИКЛЬОТО?КАЖЕТЕ БЕ ЧЕРВЕНИ ПАЧАВРИ.
3
1
 
15
 
! Отговори
! преди 11 години
"Герб" и конфликт на интереси?! Абсурд! Като стъкълца са- нищо чуждо не им е чуждо!
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този ни гледа в очите и ни лъже. Само като му видиш търгашката физиономия и ти е ясен.Те в герб са все "честни".
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Депутата от ГЕРБ Емил Димитров - поредният ГЕРБ *** и авантаджия.