Айде Найденов, отивай, отивай, за да не свършат!

Борисов прати спешно земеделския министър в НС заради Закона за горите
Обновена: 27 юни 2012 20:51 | 27 юни 2012 12:45,
165
Айде Найденов, отивай, отивай, за да не свършат!
Борисов прати по спешност Найденов в парламента. Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов изпрати спешно министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов в парламента, за да проследи развитието на сагата със Закона за горите.

"Найденов, в парламента отиваш и декларираш, че докато няма 100% съгласие, този закон няма да върви! Приемат ветото и това е!", отсече министър-председателят.

Той изрично декларира, че съгласието трябва да се постигне с екоорганизациите, а не с опозиционните партии, които също бяха против приемането на въпросния закон.

"Те нямат нищо общо“, категоричен бе Борисов, който отново не се съгласи с твърденията, че в Закона за горите има лобистки текстове.

Още по темата

Както е известно, част от екоорганизациите и опозиционните сили твърдят, че промените в закона облагодетелстват определени корпоративни интереси.

"А тези, които казват, че законът е лобистки, да излязат и да кажат коя част е лобистка", ядоса се премиерът по време на заседанието на МС и изпрати Мирослав Найденов към парламента с призив:

"Айде Найденов, отивай, отивай, за да не свършат!"

Поправките в Закона за горите бяха окончателно приети от парламента в средата на месеца и предизвикаха мащабни неколкодневни протести.

Заради острата обществена реакция президентът Росен Плевнелиев наложи вето върху целия закон, което миналата седмица беше подкрепено с "въздържал се" от парламентарната комисия по земеделие.

Премиерът Бойко Борисов пък се закани, че няма да „пусне“ закона, докато не се постигне пълен консенсус по спорните текстове.

Все още  обаче не е постигнато съгласие между еколози, граждани и представители на инвеститорите в ски туризма по въпроса за променянето на предназначението на горските терени при строителство на нови ски съоръжения.

Ветото на президента в момента се обсъжда в пленарна зала.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Boiko e murhsava svinq i vsichki vie, v teq tupi pisaniq!
121
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОРИСОВ ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЕ ИЛИ ОПРОВЕРГАЕ СВЕДЕНИЯТА ЗА МИНАЛОТО СИИлиана Беновска
120
0
 
7
 
! Отговори
лъвица преди 11 години
Като човек работещ в горите вече доста време ще кажа следното: 1.Винаги са ни управлявали хора които се занимават само с лов и не разбират нищо от стопанисване на гори. 2.Винаги някой от първите мъже идва на лов и му плащаме масрафите години наред. 3. Винаги се намира начин да се назначават случайни хора в системата на горите на лесовъдски длъжности и без лесовъдски дипломи. 4. Винаги се намира начин да се източват горските стопанства и никой не милее за гората и устойчивото стопанисване. 5.Винаги бърка ли се във фекалии-мирише и т.н.
119
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никога повече червени на власт! Н И К О Г А !
118
4
 
1
 
! Отговори
самонадеян преди 11 години
Като ви чета коментарите и ми става лошо. 90% от вас са прости, неграмотни, агресивни и безполезни овце, които блеят една и съща песен във всяка тема. Нищо градивно, нищо позитивно и разумно няма във приказките ви - как искате да се случат хубави неща в живота ви, откъде да дойдат ? 45-те червени години си свършиха работата. Дори и това правителство не е толкова безумно колкото заслужавате. Ще се разболея ако остана още малко тук. Чао. отивам да свърша нещо добро.
117
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Иване, с какви буркани и касетки си ходил на море, че не разбрахме бре!? Ами в нали в картата ти за 40 лв. освен нощувките за две седмици ти беше включено хранене 3 пъти на ден, първо, второ, трето!? Е, ако ти се е свидело левче-две за да пийнеш, може и да си мъкнал дамаджана и торбите с доматито
116
1
 
4
 
! Отговори
osa преди 11 години
ГЕРБ и БСП са два равностройни отбора на престъпната болшевишка БКП. Те ще влязат в следващото коалиционно управление на страната, за да бъдат заметени следите от разграбването на България по време на болшевишката диктатура на Борисов. Най-голямата простотия днес е да се плаши народът, че ако не бъде избран отново Бойко ще дойде Станишев, защото никой не може да посочи каквато и да е разлика в управлението на ГЕРБ и това на тройната коалиция. Бойко Борисов и Гоце Първанов са двамата централни нападатели на олигархията и кадесарската мафия. Свързани са като сиамски близнаци и никога не са заставали един срещу друг. В този дух бе интервюто на Огнян Минчев и Огнян Стефанов пред Люба Кулезич, но хейтърите изглежда са гледали съвсем друго предаване на TV7 или са сънували.
115
0
 
2
 
! Отговори
Сенека преди 11 години
Поправките в Закона за горите бяха окончателно приети от парламента в средата на месеца.... Цицерон бил рекъл нявга:Най-голямото украшение на човека е честността. Е, нашите депутати не са суетни, изобщо не носят украшения.
114
1
 
2
 
! Отговори
Долу ръце от Витошa преди 11 години
Не част, а целият закон е лобистки. Алчни мутри, вече пременени не с анцузи и златни ланци, а с костюми Пиер Карден, с часовници за по 50 бона и служебни лаптопи, искат откровено да прелапат и обезобразят горите и планините. Но пасаран - те са на народа и природата и всяко посегателство върху тях се наказва. ВИТОША ВЕЧЕ НИ ПРЕДУПРЕДИ! Дано някой все пак го е разбрал, второ предупреждение няма да има. А B ПРИРОДАТА НЯМА ПРИВИЛЕГИРОВАНИ.
113
0
 
3
 
! Отговори
до 127 преди 11 години
Сега да му разясня на надъхания 127: тези, хора за които ти казваш, че направиха толкова много добри неща за България тогава - те не са комунисти, защото са възпитавани от родителите им в началото на 20 век. А на възпитаниците на истинския комунизъм сърбаме попарата сега... панимайш,.... защото родителите на днешните мутри са родени, израсли и доносничели в годините на най-върлия комунизъм
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С него вестниците се отнасят като с любим вожд и учител на народаТой е недосегаемБожество.Вече 10 години ДС гради образа му на Крали Марко,Батман,СуперменСъздадоха го като Франкенщайн!?
111
2
 
6
 
! Отговори
Циганин преди 11 години
Все обещания дават на българите,всеки ги оправя изотзад. :D
110
1
 
3
 
! Отговори
ДО 137 преди 11 години
Думата кредит към днешни дни е много по-актуална и зловеща.Питай стотиците бездомни хора с взети жилища от банките и другите измамници.Само недей да говориш за кредити.Пък и колкото да се пънеш да докажеш, че сега живота е по-добър, просто....
109
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, нима не ви омръзна да ни правят на маймуни топ-ид*отите на страната, каквито са тези окупирали властта и изживяващи се като неповторими? Кои са тези, които от 3-4 г. си позволяват да съдят другите? Какво е миналото на Борисов? Лъже ли той на държавно ниво, или на него и това е позволено? Какво е нивото на интелигентност на "консултанта" Цветанов, та раздава присъди на цели съсловия? Знае ли той какво е да си лекар? Какво влага от себе си учителя? Още ли да им се "радваме" на безумията?
108
3
 
8
 
! Отговори
До 134 Иван преди 11 години
Иванее, Иване..Сега тея от ОК на БКП / разбирай всички управляващи вкл. и бивши/ са 100 пъти повече! Говорим за обикновения човек, който живееше 100 пъти по-добре, не знаеше какво е безработица и от десетките ми пътувания за по 14 дни на море нито един път не съм си носел и един домат от дома си.С една заплата изкарвах месеца без притеснения-ток 1 стотинка кв/ч, бензин-80 стотинки, вода и др. не се помнат-почти без пари
107
6
 
5
 
! Отговори
Иван преди 11 години
127: Поплачи си малко и ще ти мине мъката по "онова богато и щастливо" време.Време през което всички бяхме равни - е имаше едни по равни от ОК на БКП и от политбюро дето си харчеха заплатите в кореком.За това време ли ти е мъката чаках да отида в командировка в Сф че да купя шпеков салам.Ходехме на море 14 дни с бурканите и касетките с домати.Ще кажеш сега какво е - сега акоси умен или предприемчив можеш да си по равен - тогава нямаше - ставаш член на БКП ставаш доносник и може да станеш н-к цех
106
3
 
7
 
! Отговори
карат преди 11 години
Има ли все още някой, който сериозно вярва ,че държавата се управлява.Смятам ,че се експериментира ,какво ще стане , ако днес е така ,след час-друго.Пък да става каквото ще-все тая. И...вярвайте на тези ,които са поживяли повече.Видяли са различни гадости.Вярно е и това ,че когато ти плащат ,няма как да не "вярваш",защото иначе става лошо.Но....до кога ще плащат...се сещате.
105
0
 
5
 
! Отговори
до 115 преди 11 години
Идея си нямаш колко наистина си прав. Но едва ли някой от сега-управляващите би свързал понятието охлокрация с нещо друго, освен с охлюви, та промитите може и за несведущ или умопобъркан да те помислят. :))))))))
104
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛУ БОКО ТИКВАТА !!!
103
1
 
5
 
! Отговори
ДО 124 преди 11 години
Комунизма отдавна си е отишъл!