Айде Найденов, отивай, отивай, за да не свършат!

Борисов прати спешно земеделския министър в НС заради Закона за горите
Обновена: 27 юни 2012 20:51 | 27 юни 2012 12:45,
165
Айде Найденов, отивай, отивай, за да не свършат!
Борисов прати по спешност Найденов в парламента. Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов изпрати спешно министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов в парламента, за да проследи развитието на сагата със Закона за горите.

"Найденов, в парламента отиваш и декларираш, че докато няма 100% съгласие, този закон няма да върви! Приемат ветото и това е!", отсече министър-председателят.

Той изрично декларира, че съгласието трябва да се постигне с екоорганизациите, а не с опозиционните партии, които също бяха против приемането на въпросния закон.

"Те нямат нищо общо“, категоричен бе Борисов, който отново не се съгласи с твърденията, че в Закона за горите има лобистки текстове.

Още по темата

Както е известно, част от екоорганизациите и опозиционните сили твърдят, че промените в закона облагодетелстват определени корпоративни интереси.

"А тези, които казват, че законът е лобистки, да излязат и да кажат коя част е лобистка", ядоса се премиерът по време на заседанието на МС и изпрати Мирослав Найденов към парламента с призив:

"Айде Найденов, отивай, отивай, за да не свършат!"

Поправките в Закона за горите бяха окончателно приети от парламента в средата на месеца и предизвикаха мащабни неколкодневни протести.

Заради острата обществена реакция президентът Росен Плевнелиев наложи вето върху целия закон, което миналата седмица беше подкрепено с "въздържал се" от парламентарната комисия по земеделие.

Премиерът Бойко Борисов пък се закани, че няма да „пусне“ закона, докато не се постигне пълен консенсус по спорните текстове.

Все още  обаче не е постигнато съгласие между еколози, граждани и представители на инвеститорите в ски туризма по въпроса за променянето на предназначението на горските терени при строителство на нови ски съоръжения.

Ветото на президента в момента се обсъжда в пленарна зала.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
15
 
! Отговори
Killuminati преди 11 години
Направо ненормално, откачено, просташко поведение и то на министър-председател на държава, не мога да повярвам *** излъгацията - този човек имам чувството, че живее в някакъв си паралелн измислен свят от него, няма връзка с реалността този човек! Жив и здрав да бъде, но за премиер въобще не става.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо найденов има такава червена брада
40
7
 
24
 
! Отговори
Герберче преди 11 години
Давай Бойко.... сега ти е паднало да ***.... Бойко....... Мачкай тъпите българи Бойко....... и догодина пак за тебе ще гласуват Бойко..... ако пък НЕ, Цецко ще сменя чувалите с бюлетини или бюлетините за опозицията ще се пишат недействителни... Давай Бойко... Ние сме с теб !А и да не забравиш да дадеш на сичко *** по 200лв на глас не бъди скръндза !
39
3
 
5
 
! Отговори
men преди 11 години
"демидж контрол" от платените *** на герб ли виждат очите ми?
38
3
 
7
 
! Отговори
men преди 11 години
"демидж контрол" от платените *** на герб ли виждат очите ми?
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Do 38Kak darjavata vliae na energetikata - dosta stranen vapros, no vse pag gerberist go zadava :)) NEK + Darjavnia regulator, koito opredelia cenite + zakonite i naredbite, koito vliaiat na cenite......
36
1
 
8
 
! Отговори
До "о-ра-а-а&qu преди 11 години
АМИ ЩЕ ТИ ГО ТРИЕМ, КАК СИ ПОЗВОЛЯВАШ ДА ПИШЕШ ПРОТИВ ВОЖДА, И НИЕ ХЛЯБ ТРЯБВА ДА ЯДЕМ, И НИЕ ДЕЦА ХРАНИМ, НЯМА ДА НИ ЗАТВОРЯТ САЙТА, Я, АМА ХА, НАХАЛНИК
35
6
 
28
 
! Отговори
МИЗЕРСТВАЩИЯ НАРОД преди 11 години
Тази шайка негодници от Гроб начело с Бойко и Цецо са за затвора! Аз не искам да чакам още 1 година да ме правят на *** разни *** с килийно образование, които знаят само да крадат! Когато някой им посочи правия път, те вместо да се замислят и го послушат, просто го смачкват. Това положение е по-лошо от това в Чили по времето на генерал Борисов, пардон генерал Пиночет!
34
4
 
22
 
! Отговори
Яко преди 11 години
Ако бях невъзпитан, щях да кажа, че министър-председателят е ***.Обаче аз се определям като възпитан и няма да кажа, че министър-председателят е ***.Бидейки възпитан, ще кажа, че менестър-председателят се държи някак си странно...
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко - спасител на българската гора!
32
0
 
5
 
! Отговори
perekly преди 11 години
ДО 38-НЕК , например.А земетресенията , Той ги спира.Това е ясно!
31
2
 
15
 
! Отговори
valeri преди 11 години
Номерът с доброто и лошото ченге още колко пъти ще ни го пробутват?
30
4
 
22
 
! Отговори
Санитарката преди 11 години
до Странджата Приятел,трябва редовно да си пиеш хапчетата и никога,ама никога да не ги пропускаш!!! Кво БТВ...кво БСП те гони зомбиран гербераст такъв!!! А Боцето иначе е време да си гледа жената и да вдигне най накрая сватба че да се отървем от мъките!!! Времето на Цирковата формация Герб ИЗТЕЧЕ!!
29
7
 
12
 
! Отговори
Иван преди 11 години
до 24: Нима очакваш на *** народ интелигентно управление - такова не съм виждал от как държавата съществува.Нашия балкански синдром не може да се управлява с интелект - е поне този помага на хората.20 години не бях чувал правителствен самолет или хеликоптер да тръгне да спасява човек от народа - евалла на Борисов - колко хора живея благодарение на доброто му сърце. И днес един човек може да бъде спасен - дано.Не е като "да закриваме седенката" .Чувстваха се омърсени сред раята.
28
10
 
4
 
! Отговори
до странжата?! преди 11 години
В кой век си?!Коя част от енергетиката е с Държавно участие?Оше малко и ще кажете ,че Премиера е отговорен и за зачестилите Земетресения по света!!
27
2
 
9
 
! Отговори
пух и прах преди 11 години
Не знам коя мафия е по-страшна - тази на Цеко Минев (и хора като него) или тази на псевдо-еколозите, които искат да имат пълен произвол над горите. Законът, който трябва да се приеме е този, който ще контролира всяко отсечено дърво, независимо от кого. Защото отсечено дърво за лифт и отсечено дърво за износ на дървесина, си е отсечено дърво.
26
2
 
14
 
! Отговори
100% простотия преди 11 години
100% простотия която се толерира от всички медии, простотията вече е на мода и Бай *** на Алеко вече си има прототип, жалко но факт!
25
4
 
22
 
! Отговори
Герберче преди 11 години
Давай Бойко..... мачка тъпите българи..... !!! Давай Бойко....... след 1 година те чакам на остров Бали !!!
24
3
 
9
 
! Отговори
opa-a-a преди 11 години
Kakvo tolkova napisah, 4e mi iztrihte komemtara - 4e v momenta edin 4ovek upravliava parlament, prezidentsto i po4ti vsi4ki ostanali institucii, kato im kazva kakvo da praviat? Ili 4e na bulgarina mu haresva pove4e da e s vojd na4elo, koito da mu kazva kak da misli, otkolkoto da jivee svobodno i da ima raboteshti institucii? S koe narushih pravilata na saita?!?
23
2
 
16
 
! Отговори
ами в БИВОЛ го пише преди 11 години
А тези, които казват, че законът е лобистки, да излязат и да кажат коя част е лобистка", ядоса се премиерът по време на заседанието на МСАМИ В "БИВОЛ" ГО ПИШЕ, НИЕ НИИЩО НЕ КАЗВАМЕ, АМА МОЖЕМ ДА ЧЕТЕМ И ЧЕТЕМ ЗА "ВРЪТКИТЕ НА .................." ТАКА Е ОЗАГЛАВЕНА СТАТИЯТА В "БИВОЛ"