Айде Найденов, отивай, отивай, за да не свършат!

Борисов прати спешно земеделския министър в НС заради Закона за горите
Обновена: 27 юни 2012 20:51 | 27 юни 2012 12:45,
165
Айде Найденов, отивай, отивай, за да не свършат!
Борисов прати по спешност Найденов в парламента. Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов изпрати спешно министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов в парламента, за да проследи развитието на сагата със Закона за горите.

"Найденов, в парламента отиваш и декларираш, че докато няма 100% съгласие, този закон няма да върви! Приемат ветото и това е!", отсече министър-председателят.

Той изрично декларира, че съгласието трябва да се постигне с екоорганизациите, а не с опозиционните партии, които също бяха против приемането на въпросния закон.

"Те нямат нищо общо“, категоричен бе Борисов, който отново не се съгласи с твърденията, че в Закона за горите има лобистки текстове.

Още по темата

Както е известно, част от екоорганизациите и опозиционните сили твърдят, че промените в закона облагодетелстват определени корпоративни интереси.

"А тези, които казват, че законът е лобистки, да излязат и да кажат коя част е лобистка", ядоса се премиерът по време на заседанието на МС и изпрати Мирослав Найденов към парламента с призив:

"Айде Найденов, отивай, отивай, за да не свършат!"

Поправките в Закона за горите бяха окончателно приети от парламента в средата на месеца и предизвикаха мащабни неколкодневни протести.

Заради острата обществена реакция президентът Росен Плевнелиев наложи вето върху целия закон, което миналата седмица беше подкрепено с "въздържал се" от парламентарната комисия по земеделие.

Премиерът Бойко Борисов пък се закани, че няма да „пусне“ закона, докато не се постигне пълен консенсус по спорните текстове.

Все още  обаче не е постигнато съгласие между еколози, граждани и представители на инвеститорите в ски туризма по въпроса за променянето на предназначението на горските терени при строителство на нови ски съоръжения.

Ветото на президента в момента се обсъжда в пленарна зала.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
20
 
! Отговори
Vf преди 11 години
ОМЕРЗИТЕЛНА МУТРА.
21
14
 
4
 
! Отговори
разумен подход преди 11 години
Премиера Бойко Борисов отсъжда максимално справедливо - 100% съвместимост с еколозите.........Опозицията както винаги пречи Не конструктивна.....идат избори , ако се направи вещо практично за цялата страта Не е в интерес на опозицията ......Факт!!!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вече съм спокоен
19
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Найденов, в парламента отиваш и декларираш, че докато няма 100% съгласие, този закон няма да върви! Приемат ветото и това е!"Тикво, стига си се мислил за Бог. НЯМА ЗАКОН ИЗБРАН С 100% СЪГЛАСИЕ.Плюеш върху конституцията, за да браниш собственния си г*з.
18
5
 
41
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Айде Борисов, отивай, отивай да подаваш оставка, че много се заседя!
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доста евтин номер, след като те самите го предлагат. А това да направиш протест в подкрепа за закона, напомня на протестите организирани от Путин, против протестите срещу него ... Жалкото е, че хората се вързват на тия неща ...
16
7
 
14
 
! Отговори
ЗОМБИРАМЕ С БОЙКО преди 11 години
КОЙТО НИ ПЛАЩА, ЗА НЕГО ЩЕ ПИШЕМ - отговор на коментара за "Вожда"
15
9
 
5
 
! Отговори
гербистолог преди 11 години
Добре е народа да се управлява както трябва, като има протести първо да се изчистят исканията и после да се гласува закона. За да е доволен народа и пак да ни подкрепи на изборите догодина. Браво и успех.
14
3
 
7
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Истината е:Докато се говори за промени в този закон и докато само се обсъжда и се очакват някакви неизвестни промени,никой инвеститор в туризма не би инвестирал нищо там,а това е хубаво,защото това означава,че природата ни ще бъде запазена поне още година.В планините,защото на морето и плажовете вече им видяхме сметката.Чудя се кога ли плажовете и крайбрежната ни ивица ще потънат подобно на част от златни пясъци,отнесени от свлачища и купищата бетон върху тях.Крайно време да започне събарянето
13
42
 
13
 
! Отговори
С теб сме БОЙКО преди 11 години
С теб сме Бойко напред....мачкай ДПС и червените грабители мачкай !
12
3
 
28
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
Самият Борисов беше изрекъл фразата"лобистки интереси",а сега какви ги говори?Що за парламентарна група е ГЕРБ щом чака какво ще и каже ББ.Защо за вдигането цената на бензин,газт,водата не иска страните да се споразумяват?Нали ти си управлението бе ББ-ти решаваш как ще се развива държавата еднолично, защото парламентарната група е камуфлаж за прокарването на един или друг закон.Как няма един журналист да събере всичките му противоречиви изказвания и да го постави на мястото му.
11
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До кога ще търпиме шепа мутри да крадът нашите пари и да се учат да управляват държава. Незабавна оставка и сформиране на експертно правителство! Съд за всички национални предатели от 89 г до днес!
10
8
 
7
 
! Отговори
Д. преди 11 години
няма такива параноици като българите.
9
3
 
24
 
! Отговори
кобзон, йосиф преди 11 години
има доказателства, че бойко борисов е гълтал на цеко минев
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Започвам да си мисля,че Бойко май не знае какво се случва.Едно време на бай Тошо така се говореше,че му представят нещата в розово,но той беше по-възрастен и минаваше номера.Обаче днес във времето на Интернет да не е информиран?Нещо или не е така,или се прави ,че не знае.И то не е само в тази област,а във всички бизнеси е така.Хора на ГЕРБ с фирмите си превземат работещи бизнеси,оцеляващи все още в кризата.ФАКТ!!!
7
24
 
6
 
! Отговори
Гербист-патриот преди 11 години
Браво, добре е че имаме далновидно управление. Нека първо да се разберат протестиращите едни с други какво искат, а закона винаги може да бъде одобрен после. Добре е че се слуша народа и се управлява според волята на народа.
6
5
 
25
 
! Отговори
+- преди 11 години
И това е новина? Поредната изцепка??? И това обикаля новинарските сайтове, довечера всички телевизии, а утре и по вестниците? Как се налага Бойко лично да праща Найденов да спира закона? Същият този Найденов, който преди една седмица каза, че му било писнало от доработки върху този закон?
5
2
 
28
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 11 години
Без бай Боко сме за никъде, той също нареди на министрите си да си мият ръцете след ходене в тоалетна и да си бършат дапетата с тоалетна хартия. Кво щеше да бъде в ГРОБ без Батман ужас и господ здраве да дава на мъдрата мутра.
4
16
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставка и съд за мутрите от герб!
3
8
 
43
 
! Отговори
НИТО ДЕН БЕЗ ВОЖДА преди 11 години
НИТО ДЕН БЕЗ ВЕСТИ ЗА ВОЖДА, САМО ТАКА ДРАГИ МЕДИИ, НЕ БИВА ДА ЗАБРАВЯМЕ ЛИКА И КРЕПКАТА ДЕСНИЦА И ИЗЦЕПКИТЕ НА ВОЖДА