Пътят Русе – Свиленград – "предизборната дъвка" на ГЕРБ

Няма икономическа полза от този проект, смятат от БСП
28 юни 2012 13:53, Красимир Ангелов
126
Пътят Русе – Свиленград – "предизборната дъвка" на ГЕРБ
В БСП не харесаха проекта за скоростния път Русе-Свиленград. Снимка: Архив Булфото

Темата за изграждането на скоростния път Русе - Свиленград е "новата предизборна дъвка" на управляващите, обяви депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски.

По думите му ГЕРБ иска да употреби темата само в контекста на изборите и вероятно след тях "ще лъсне истината, че този проект сам по себе си няма икономически ползи и здрав икономически смисъл".

Единственият вариант, при който той е изпълним, е ако българската държава е поела някакви ангажименти за финансиране на недостига на трафик по подобие на правителството на Сакскобургготски за автомагистрала "Тракия" или са обещали някоя друга полза за катарските компании, която не ми е известна, коментира още червеният депутат.

Той посочи данни, според които оповестеният трафик по това направление е от около 7000 превозни средства на денонощие, като се очаква да се увеличи с 40% в следващите десет години.

Според правилата в Европа за изграждането на магистрала и четирилентов път се изисква минимум 20 хиляди превозни средства среднодневно на годишен план, подчерта Михалевски.

Така според негови изчисления инвестициията в пътя, която вероятно ще е между 900 млн. и 1 млрд. евро, със сигурност ще се възвърне за над 30 г., а дори и за близо 40, което означава годишна възвръщаемост от 3 и под 3%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не харесвам Герб,но БСП да ми ядат къ.а.А кога икономически изгода ще има за северна Бг?А защто като гражданин на Силистра парите ми като данък ще се прави само за Южна.Не съм съгласен....Гейчо Станишев каде си моме хубава да наминеш малко и в този избирателен регион.. да видищ как е тук........
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Видяла ЛисА,че гроздето е на високо и рекла:Еее,ама то е кисело!Ехххххх Дим4ооооо.
100
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе умници от БСП вас само икономически изгодни интереси ви гонят.Я се повозете от Русе до Търново да видите за какво иде реч.Толкова катастрофи стават по този тесен и натоварен с турски тирове път.Отидете от Гюргево до Букурещ Да се орентирате малко какво правят румънците дето ги плюехте че ви дърпали назад за ЕС и за шенген.Средна годишна заплата в Румъния-6200евро а тук 3500.*** сме ние че ви търпим защото не сте ми икономически изгодни.Писна ни от увеличения и от минимални заплати.
99
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както винаги комунистите са срещу националните интереси! Особенно когато няма келипир. Дано никога не се върнат на власт.
98
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След изборите от отговорните гербаджии трябва да се търси съдебна отговорност. Нали е криза, а колко пари се дават само за заплащане на коментатори по сайтовете. Това го правят две партии ГЕРБ и БСП - от едно котило и един дол дренки.
97
2
 
11
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
И аз чакам 20 години червените да направят нещо за пътя Русе-Търново ...
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да въ ибъ в червените кхмери...далаверата ли е по-важна или живота и сигурността на хората . Дай да не строим качествени пътища , а да си гледаме измислените сметки без кръчмар...
95
4
 
4
 
! Отговори
мчи, преди 11 години
очевидно е, че тази магистрала се прави, за да улесни трафика между Турция и областите от България, където населението не знае друг език освен майчиния си. Конспирация или не, фактът си е факт!Само че, БСП започнаха с побратимяването с турското правителство и не виждам, защо се сърдят на ГЕРБ, че я продължават в същия дух!
94
8
 
10
 
! Отговори
Баба преди 11 години
ГЕРБ ВИНАГИ СА ИЗПОЛЗВАЛИ "ПРЕДИЗБОРНИ ДЪВКИ". ЖАЛКО Е, ЧЕ ИМА ХОРА, КОИТО ВСЕ ОЩЕ ИМ ВЯРВАТ.
93
5
 
9
 
! Отговори
Криско преди 11 години
Аз съм гъзар и искам да карам по гъзарски пътища! Моите приятели и роднини са също гъзари! Дори и платени, ще плащам и ще карам като бял европеец. Който го мързи да работи и кара трошката си от Долно *** до Горно *** кен сак май болс! Стройте, с вас сме и за вас ще сме на изборите!
92
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най се кефя като шофирам по хубави пътища. Само за това пак ще гласувам за ГЕРБ!
91
11
 
9
 
! Отговори
Гунчо преди 11 години
На които не му е ясно тоз път а и Герберските магистрали ще са платени. Тоест богатите с бързите коли и турските тирове не искат да им се пречка някакво си там БГ простолюдие с Голфу 3-ка с МР-3-ка. Тъй че не барзайте да се радвате на пътища те не са за вас. Ще ги ползваме безплатно само до изборите. 25лв. Бс-Сф пак по подбалканската ще караме май?
90
5
 
9
 
! Отговори
ехолог преди 11 години
Пътя ще е платен, но за сметка на това без дупки. Парите за строежа ще дойдат от Катар, така , че няма да се товари бюджета. Катарците ще събират тул такса за пътя, като с нея ще си избият вложението, ще пращат на държавата концесионна такса и ще поддържат пътя. А който не иска да плаща, обиколни пътища бол. Никой няма да го кара насила
89
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чевените тикви съвсем изтрещяха.
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До psihologНЕ СИ ПОЗВОЛЯВАЙ ДА ГОВОРИШ ОТ ОТ ИМЕТО НА НАРОДА, т.с. и от мое име!!!!!Нито аз , нито някой от познатите ми НЕ Е НА УЛИЦАТА ИЛИ Е НЕДОВОЛЕН.
87
8
 
11
 
! Отговори
Razbira4 преди 11 години
Не мога да повярвам като чета коментарите за новият път които ББ искал да стои. Ако не сте запознати новият път ще бъде частен със ТОЛ система (платен) . Строен от Турска фирма , финансиран от Катарците , на Българска територия. За България остава комисионните за ББ и прахоляка от турските тирове. Парите от таксите ще отиват при катарците, а ние да го духаме просто си подаряваме част от държавата на турците да минават техните камиони.
86
1
 
1
 
! Отговори
dan преди 11 години
то пък една гара
85
7
 
5
 
! Отговори
psiholog преди 11 години
Има нещо сбъркано в това народа да е на улицата, да е недоволен, а ти като управляващ да си с такова самодоволство шестващ из медиите-нещо не е наред, но какво? Ние или те?
84
1
 
12
 
! Отговори
TEMIDA OOD преди 11 години
Абе за кво са ни пътища да хвърлят малко чакъл , и да пускат танковете от БСП
83
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОРИСОФФФФФФФФФ МИНИСТЪР НА ТРАНСПОРТА.***