Пътят Русе – Свиленград – "предизборната дъвка" на ГЕРБ

Няма икономическа полза от този проект, смятат от БСП
28 юни 2012 13:53, Красимир Ангелов
126
Пътят Русе – Свиленград – "предизборната дъвка" на ГЕРБ
В БСП не харесаха проекта за скоростния път Русе-Свиленград. Снимка: Архив Булфото

Темата за изграждането на скоростния път Русе - Свиленград е "новата предизборна дъвка" на управляващите, обяви депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски.

По думите му ГЕРБ иска да употреби темата само в контекста на изборите и вероятно след тях "ще лъсне истината, че този проект сам по себе си няма икономически ползи и здрав икономически смисъл".

Единственият вариант, при който той е изпълним, е ако българската държава е поела някакви ангажименти за финансиране на недостига на трафик по подобие на правителството на Сакскобургготски за автомагистрала "Тракия" или са обещали някоя друга полза за катарските компании, която не ми е известна, коментира още червеният депутат.

Той посочи данни, според които оповестеният трафик по това направление е от около 7000 превозни средства на денонощие, като се очаква да се увеличи с 40% в следващите десет години.

Според правилата в Европа за изграждането на магистрала и четирилентов път се изисква минимум 20 хиляди превозни средства среднодневно на годишен план, подчерта Михалевски.

Така според негови изчисления инвестициията в пътя, която вероятно ще е между 900 млн. и 1 млрд. евро, със сигурност ще се възвърне за над 30 г., а дори и за близо 40, което означава годишна възвръщаемост от 3 и под 3%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
5
 
18
 
! Отговори
Само преди 11 години
Само Бате Бойко. Да се пукат комун ягите :)))
81
10
 
8
 
! Отговори
REDvayler преди 11 години
Аз ли не разбирам или държавата инвестира милиард в проект, за който се спори, след 30 или 40 ще се възвърне инвестицията? Защото се отказахме от АЕЦ "Белене", понеже "едва" на 12-та година се изплаща и с кеф си я ползвахме 60 години. ГЕРБ само с хляб, мас и картофи са расли, така ми се струва
80
4
 
10
 
! Отговори
www преди 11 години
Елементарен но може и да е успешен ход на комунистите. Започват да вдигат шум за да откажат евентуални инвеститори. Ако това стане то ще видите какво означава предизборна дъвка. Уж ненужен скоростен път пък ще се окаже голям провал на ГЕРБ в предизборната кампания на БСП. Аз лично смятам, че ако този път стане това ще е голям успех. Ще поживеем, ще видим.
79
14
 
17
 
! Отговори
Карла преди 11 години
Предизборна дъвка и още как! И колко още предизборни дъвки ни чакат! Герберите дойдоха загробиха всичко и те безславно ще си тръгнат! Давайте да ги махаме докато не са унищожили горите, проекта Белене и шанса на Бг да заживее нормален живот!
78
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъжно е да си Сергеи Станишев и да не ставаш за НИЩО, а да се буташ и ти с мъжете и ти да го раздаваш ЛИДЕР ........тук се сещам за баснята *** и Орел : Видял гордият Орел един *** на върха на една планина и го попитал , - ти ниска твар , как стигна до това място където само аз мога да си позволя да стигам .........охлювът отговорил - с пълзене ......това е Станишев, пълзи ли , пълзи
77
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Димчо Михайлевски, Гагузов и Батко и Братко , такава мафия бяха заформили по тяхно време , че сега освен гузно да мълчъд , друго не бива да правят, но те го раздават опозиционери , загрижени за националните интереси .......оперирани са от срам , но ББ и най вече те самите ще се наврът там от където няма излизане , на бунището на историята ......техният срам си седи ще го видите на изборите , скъпи съотечественици
76
1
 
14
 
! Отговори
mlekarq преди 11 години
Neka stroqt magistrali, na BKP se im e krivo kato se stroi. Ako zavise6e ot tqh ni6to v taq durjava nikoga nqma6e da se postroi.
75
8
 
17
 
! Отговори
смях в залата преди 11 години
"Няма икономическа полза от този проект, смятат от БСП"Брей? Как така не излезе мазният Серж Хохрегеров да се изходи, че тази магистрала той я е направил, а Бойко само и е прерязал лентичката :))) Но и така не е лошо. Трябваше само да уточнят, че най-икономически изгодно щеше да бъде да се дадат парите на "Батко и Братко" и изобщо нищо да не се пипа....ха-ха-ха-ха.
74
9
 
33
 
! Отговори
русенец преди 11 години
Тук пишат явно само софиянци,чиято най-светла мечта е да стигнат до морето за 2 часа. Този участък, особено Русе-Велико Търново е изключително натоварен, 2 ленти, стотици ТИР-ове, гмеж от румънци. Нуждата от 4 ленти е огромна.Само да не си помислите, че вярвам в катарската приказка. Тоя път ще стане, когато стане тунела под Шипка. Мразя комунистите да са прави, ама наистина си е предизборна дъвка.
73
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама комунистите толкова много се дразнят от батето, че всякакви глупости са готови да говорят, само и само да се покажат по телевизията. Ало, червените от по долу нищо не казвате за младото момче Маджуков, спонсор на партията ви, който днес е арестуван за контрабанда? Някак си не обелвате дума за Сретан Йосич, Добрев и Червеняков. Бре защо ли така, сто процента имате ясно обяснение как бат Бойко е набъркан в тая работа.
72
0
 
9
 
! Отговори
doko преди 11 години
А тунел под Стара планина???
71
2
 
8
 
! Отговори
до БоСимеонов преди 11 години
Господине, вие може да си ги гледате по телевизията, ама аз всеки ден пътувам по някои от тях. Да обедняли сме, но някак си, не върви твоята демагогия, в смисъл - на, вижте всички се оправят, а ние обедняваме. Ние също гледаме телевизия и виждаме, че обедняването е навсякъде, има далеч по големи драми от нас. И накрая, искам да кажа, че отдавна не гласувам, ама като гледам тия *** тук всеки ден ще взема и ще го направя тоя път!
70
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая магистрала си я поръча Ердоган, честито ***...
69
0
 
25
 
! Отговори
Наблюдател до 83 преди 11 години
Преди пътувах до работа 1 час,сега 30мин,на ден спестявам 60мин.Сега мога да бъда с децата си 1 час повече от преди.Това е безценно за мен, драги ми другарю.
68
10
 
14
 
! Отговори
Григорио преди 11 години
Еййй, жалко че хубав път ще има, а пари за бензин няма! Язък!
67
3
 
11
 
! Отговори
Хихихихихихихихихихи преди 11 години
Не само това, депутатинът каза, че е балон и строежа на трите магистрали - Люлин, Марица и Тракия, защото управляващите били обещали до края на мандата им да станат, пък те не станали. А най-важното, че заслуга за строежите нямал Бойко, а Тройната коалиция, която била подготвила проектите, отчуждила, само дтрябвало набързо да асфалтира, когато им секнали изведнъж лапаницата и сега други си пишели заслугите
66
0
 
14
 
! Отговори
до 82 преди 11 години
И ако Румънците мислят като теб,следователно никога няма да има това трасе.
65
15
 
21
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Наблюдетелю драги. Как може да си наблюдател, като си слепичък. ГЕРБ не направиха нищо за България този мандат. Абсолютно нищо. Ние обедняхме, а магистралите ги гледаме по телевизията. Ако забравиш за медиината звезда Борисов с какво ти се подобри живота? Какво реално се постигна за тези три години? С какво живееш по-добре отпреди 4 години? Какво се случи, освен едно безкрайно голямо говорене.
64
13
 
8
 
! Отговори
Инфраструктор преди 11 години
Само не ми е ясно, какво става след Русе??? Магистрала до Букурещ и това е. Няма хубав път, който да пресича Карпатите. Това е като да направиш електропреносна мрежа наполовина. Без магистрали в Румъния, които да водят към Украйна, Русия и Полша този път е абсолютно безмислен.
63
9
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
На всички ни е ясно,че БСП не иска България да се развива и всячески се опитва да спъва всяка една сфера на икономиката,а българите се питат защо 22г.не можем да се отлепим от дъното.