Пътят Русе – Свиленград – "предизборната дъвка" на ГЕРБ

Няма икономическа полза от този проект, смятат от БСП
28 юни 2012 13:53, Красимир Ангелов
126
Пътят Русе – Свиленград – "предизборната дъвка" на ГЕРБ
В БСП не харесаха проекта за скоростния път Русе-Свиленград. Снимка: Архив Булфото

Темата за изграждането на скоростния път Русе - Свиленград е "новата предизборна дъвка" на управляващите, обяви депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски.

По думите му ГЕРБ иска да употреби темата само в контекста на изборите и вероятно след тях "ще лъсне истината, че този проект сам по себе си няма икономически ползи и здрав икономически смисъл".

Единственият вариант, при който той е изпълним, е ако българската държава е поела някакви ангажименти за финансиране на недостига на трафик по подобие на правителството на Сакскобургготски за автомагистрала "Тракия" или са обещали някоя друга полза за катарските компании, която не ми е известна, коментира още червеният депутат.

Той посочи данни, според които оповестеният трафик по това направление е от около 7000 превозни средства на денонощие, като се очаква да се увеличи с 40% в следващите десет години.

Според правилата в Европа за изграждането на магистрала и четирилентов път се изисква минимум 20 хиляди превозни средства среднодневно на годишен план, подчерта Михалевски.

Така според негови изчисления инвестициията в пътя, която вероятно ще е между 900 млн. и 1 млрд. евро, със сигурност ще се възвърне за над 30 г., а дори и за близо 40, което означава годишна възвръщаемост от 3 и под 3%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
7
 
! Отговори
аууууу,мале преди 11 години
А АЕЦ Белене,и всички други идеи и проекти на БСП(БКП),с идеата да бъдат за сметка на СССР(Русия)?Там какво е?Не ни ли излезе доста солено?Еи знае как да управлява,а реално само си е демагогия.
61
5
 
8
 
! Отговори
Кайо преди 11 години
Той затова Бойко превърна ходенето си до Турция като до махала, всяка седмица там! Пак крои нещо да напълни сметката!
60
0
 
11
 
! Отговори
73 преди 11 години
Голяма глупост си написал, братле ! Образованието е инвестицията с най-голяма възвращаемост в една държава, здравеопазването също. Нали се сещаш, че една държава няма сметка от необразовани и болни граждани? Виж *** и ще се сетиш за какво ти говоря.
59
0
 
5
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
бих допълнил - ДА СЕ ПОСТРОИ ТУНЕЛ ПОД ШИПКА !
58
2
 
2
 
! Отговори
Клара преди 11 години
До 74:Подкрепям!
57
12
 
13
 
! Отговори
Прави са комунетата преди 11 години
Колкото и да ги мразя, *** са напълно прави !Схемата е много тънка - катарците дават парите, но и лапат печалбите 30 години, турците си подсигуряват още един евтин път към Европа и работа за транспортните си фирми, Бойко ще се бие в гърдите, че довел "инвеститори".... а ние, мили сънародници... ние ще сме прецакани за пореден път !
56
2
 
6
 
! Отговори
. преди 11 години
не на всичко трябва да се гледа от гледна точка на възвращаемостта ....ако за всичко се мисли така , много дейности на държавата ще са безсмислени - образование , здравеопазване ....а дано колкото може повече магистрали да имаме , а не *** джигити да ни избиват по пътищата....
55
0
 
5
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
най-после нещо умно , не софийска магистрала а Българска ! За по пряко няма да минавам през София а ще е ИЗБЯГВАМ !
54
6
 
9
 
! Отговори
ИЦО преди 11 години
ТУК СЕ НАПЪЛНИ САМО С ЧЕРВЕНИ ДРАСКАЧИ ,АЗ НАПУСКАМ ,НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА С ПРАЗНИ КРАТУНИ
53
6
 
10
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Опа червените писатели дойдоха :)) Долу БСП!
52
2
 
4
 
! Отговори
Кайо преди 11 години
Е, тя се вдигна прави подписка сега за референдум за АЕЦ-а! Ама трябва хората да се вдигнат и да попитат правителството защо им затварят Белене, само тогава управниците ни ще чуят! Видя какво стана с протеста за горите, затвориха им "международния път" и веднага се свиха и ги хвана шубе, че хората се бунтуват и не се плашат от силата на Бойко!
51
2
 
5
 
! Отговори
до Българе преди 11 години
Това което ти правиш искаш да го препишеш на другите ,а пътят изобщо не е безсмислен сигурно никога не си пътувал по тази дестинация и не знаеш какъв ужас е ,лично на мен ми си е случвало много пъти ,в завой тир изпреварва друг и аз съм насреща с децата вътре
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Кайо:Ами да беше се вдигнала опозицията за Белене тогава!
49
5
 
4
 
! Отговори
www преди 11 години
boiko samo misli gluposti za magistralia toi za6to ne pomisli za rabota za naroda??????????????????naroda gladuvaedva li boiko 6te 4ete oplakvaniqta tyk na foruma ne se i se sumnqvam
48
7
 
11
 
! Отговори
до 56 преди 11 години
В интерес на България е ***.При четирилентов път няма да има изпреварвания в насрещното движение.Следователно и катастрофите с жертви ще намалеят.И това е най-малкото.Заради окаяните ни пътища много превозвачи предпочитат да използват друг вид транспорт и да избягват България.Кух си колкото градинска лейка,и устата ти обслужва гръбначния мозък.
47
7
 
21
 
! Отговори
кому-нистче преди 11 години
Е, как да има трафик от 20 000 коли по един път, който го няма все още. И при това, като го няма генерира по 7 000... тея *** комунистите не искат да се развива нищо в тази страна, щото така си им харесва.. парите за крадене отиват в магистрали, пътища и се вижда, какво се случва най-после с парите ни. И преди ги имаше, нямаше криза, дори бяха и повече, ама ги окрадоха...*** разсъждения...На тях им дай само Белене да правят - да наливат в руските олигарси милиарди, и комисион има...
46
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В друг сайт чета как Младенов се е изказал, че подкрепяме членството на Турция в ЕС. Коментарите за това какви са ГЕРБ оставям на вас...
45
10
 
18
 
! Отговори
Българе преди 11 години
има 2-*** гербери в сайта и те сами си отварят нови таб-ове на коментарите си и коментара им ДИРЕКТНО се здобива с 10 плюсчета ... егати долната ***, даже в сайта се опитват да мамят!Приемете истината, НЕ ВИ ХРАЕСВАМЕ!ГЕРБ не ги искаме и тъпата им идея за път в нищото не я искаме!
44
4
 
10
 
! Отговори
Българе преди 11 години
Кото искат да правят нещо, да направят Магистрала Черно море!Аз ТОЛ такси за безмислен път не виждам смисъл да има!
43
3
 
11
 
! Отговори
до 43 преди 11 години
никой няма да те кара да плащаш ,стария път си остава до него почти успоредно се прави нов,така по цял свят