На НЕК и влак с хероин да им дадеш, пак ще са на загуба!

Дейността на ДКЕВР е доста непрозрачна, заяви Константин Тренчев
Обновена: 8 юли 2012 15:49 | 8 юли 2012 15:27, Елка Василева
120
На НЕК и влак с хероин да им дадеш, пак ще са на загуба!
Според Тренчев, ако една електрическа компания е в дългове, значи нещо е дълбоко сбъркано. Снимка: архив, Булфото

Нещата в енергетиката отдавна не вървят и НЕК въпреки смяната на началници в момента е с огромни дългове, каза пред БНР президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев.

Ако една електрическа компания е в дългове, значи нещо е дълбоко сбъркано. На тия хора и един влак с хероин да им дадеш, пак ще излязат на загуба, каза Тренчев.

По думите му дейността на ДКЕВР е доста непрозрачна. Отдавна имаме решение социалните партньори да влязат в ДКЕВР като членове – участници, а не като наблюдатели, каза Константин Тренчев и обясни, че по изчисления на КТ "Подкрепа" делът на зелената енергия е само една трета от новите цени на тока.

От своя страна Ангел Семерджиев, председател на ДКЕВР, посъветва всички, които имат претенции към работата на комисията, да се запознаят със Закона за енергетиката. Да се твърди, че исканото увеличение ще отиде в НЕК, е невярно. Ще публикуваме мотиви за увеличението на електроенергията. Нека не се говорят неверни неща. Моята оставка е най -лесното нещо, но това няма да реши никакъв проблем. Единствената причина, за да се вдигне цената на електроенергията, са т.нар. добавки, които не подлежат на регулиране от ДКЕВР, каза Семерджиев.

Константин Тренчев заяви още, че има и други производители освен фотоволтаиците, от които токът се взема на по-висока цена и се продава на по-ниска.През 2007 г. гласувахме идиотски закон по 800 лева да купуваме мегават, ама другите защо не се усетиха да го оправят това на време, запита Тренчев.

От своя страна депутатът от БСП Михаил Миков припомни, че ГЕРБ променят три пъти закона, откакто са на власт. И сега да се оправдават с 2007 г. е малко смешничко, заключи Миков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
19
 
! Отговори
асд преди 11 години
Една идея от мен. На следващите парламентарни избори гласувайте за партия която не присъства в предизборни дебати и платени агитационни клипове. Наслушах се на твърдения, че нямаме избор. Избор винаги има, само трябва да го потърсим. Логиката е следната. След като дадена партия присъства в медийното пространство, значи зад нея стоят определени кръгове които правят това възможно. След изборите дадената партия трябва да се отблагодарява. Сещате се, нали?
51
1
 
8
 
! Отговори
До 50 и 53 преди 11 години
Внимавайте какви ги пишете срещу приятелите на др. Путин - Тор Бьорголфсон и съекипничката му Цветанка Карагьозова с партизанското име Цветелина БориславоваЩе ви застигне поразяващата ръка на охранителя на Карагьозова - бат ви Бойко.Ще разберете тогава на кого Бойковия цар са "продал" БТК, Фармацевтичните заводи и Виваком.Ще разберете как Тор и Корпоративна заедно с Руската централна банка са участвали в новият търг по приватизацията на БТК.В ЕДНА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ЦАРЯ ЩЕШЕ ДА Е В ПАНДЕЛАТА
50
1
 
4
 
! Отговори
до 54 преди 11 години
А защо чакате Тренчев да организира нещо си? Имаше и други, които организираха пшротест, на който бяха едва 200 души. Чакате всики на Тренчев и синдикатите, за да си седите масово у вас и да чакате друг да ви свърши работата, а вие да си гледате ТВ, да си пишете на компа и пиете ракия...къде бяха всички на протестите пред ДКВЕР, и изобщо 3те протеста досега против цената на тока???? да не би Тренчев да има единствено паро на стачка или протест
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя попювко само констатира а нищо неправи колко ли бизнеса има
48
0
 
11
 
! Отговори
има ли синдикати вБГ преди 11 години
Синдикатите ни са ялови щом сме с най-ниски заплати в ЕС. На всичко отгоре критикуват другите...***
47
0
 
16
 
! Отговори
хитър петър преди 11 години
Приватизация, корупция, постоянно растящ външен дълг, продажни синдикати и политици-измамници
46
0
 
14
 
! Отговори
20 г. преход преди 11 години
Остави го този пенсионер. Той е само кукла на конци.
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е браво тия които са управлявали нек са за бесилото Политика национално предателство
44
0
 
22
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 11 години
Абе г-н Тренчев,20г. от твоята уста само констатации и нищо друго,това което го говориш на нас ние ясно.Я като синдикален лидер организирай една общонационална стачка-поводи колкото искаш,само дето няма да стане щото и ти си на държавната софра.Само гръмки фрази и парадни жестове.За това когато заставаме пред урните да не забравяме какво е било,да не се ръководим от политически пристрастия,а от това какво реално си получил от политиката на управление.
43
1
 
11
 
! Отговори
Бьорголфсон Рай преди 11 години
От грабители като Тор и Бориславова държавата е шок и ужас.А Тор Бьорголфсон направил в България 4-5 млрд. лева.
42
1
 
10
 
! Отговори
? преди 11 години
Тренчев не е ли вече за пенсиониране, между другото?
41
0
 
24
 
! Отговори
666 преди 11 години
НЕК върви по стъпките на БТК.Направи ли му на някой впечатление, че тази година БТК се продава за втори път от държавата!!Зададе ли си въпроса някой как приятелят на Цветелина Бориславова исландеца Тор Бьорголфсон без да е предобил акциите на БТК ги продаде и обремени БТК със задължения към чужди кредитори в размер на 1,6 млрд.евро?? Някой знае ли къде потъват парите на държавната БТК които за 2010 и 2011 достигат до 1 млрд. евро!!!От грабители като Тор и Бориславова държавата е шок и ужас
40
2
 
14
 
! Отговори
Крадльото Аладин преди 11 години
Борисов бил Аладин без килимчето и вълшебната лампа.
39
0
 
17
 
! Отговори
Конституционният Съд преди 11 години
Константин Тренчев е 100%-тов ***.В България всичко работи на загуба от 3 години, а той се уповава на композиции с херион.Явно е завъдил някоя "полицайка" за любовница с тези хероинови идеи.На НЕК и 10 АЕЦ да има построиш все ще са на загуба, Тренчев.
38
0
 
12
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
Ти на колко протеста срещу тока излезе? Имаше протести, организирани от други, защо чакате Тренчев?
37
2
 
6
 
! Отговори
до SUUM Cuique преди 11 години
Аман от дървени философи, които си мислят, че са разбрали света.
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Агент до агента мила моя майно льо.
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колегата много точно го написа.....Али Баба и 240-те разбойници....това е Герб
34
1
 
8
 
! Отговори
SUUM CUIQUE******* преди 11 години
до момента няма НИТО ЕДИН политик, който да е назовал истинската причина за постоянното поскъпване на енергията. това се случва в глобален мащаб и локалните племенни проблеми на ниво правителство или финансова политика са само поводи за квичене сред късогледите избирателни единици за да се ръфат без да могат да мислят. до момента няма правителство, което да е обявило война на енергийната си зависимост от малкото енергийни концерни по планетата. енергията поскъпва защото ПАРИТЕ НЕ СТРУВАТ понеже са похарчени предварително и сега някой трябва да ги плаща за сметка на бъдещето си. енергията е повече от колкото човеците са в състояние да експлоатират но вместо да се наблегне на развитието в тази посока се творят войни в чаша вода само защото другото би донесло загуби за малцина ***, а не за тези които така или иначе нямат нищо за губене освен страховете и простотията си. истината е само една и се познава по това, че тя не се променя според това на колко и защо им се вярва, че планетата е плоска. помни и мисли *** българино : всекиму своето!
33
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вижте всичко за нек 5strike/bg/invitation/bylink/72978