"Атака" иска "Религия" и "Етика" в училищата

Пълният провал на Цветанов била ромската престъпност
Обновена: 9 юли 2012 20:17 | 9 юли 2012 20:17,
100
"Атака" иска "Религия" и "Етика" в училищата
Учениците ще могат да избират между двата предмета. Снимка: Impact press group

В училище да се изучава религия или етика искат от “Атака“. Депутатът Станислав Станилов предлага това изискване да залегне в Закона за училищното и предучилищното образование.

Вярващите деца ще изучават един или два пъти месечно като задължителен предмет в училище "Религия", а атеистите – "Етика". По думите на депутата Огнян Стоичков, който е и председател на парламентарната комисия по образованието, това ще научи децата какво е добро и зло, както и на основните обичаи и ритуали в религията.

В сряда парламентарната комисия по образование ще се срещне с главния секретар на Светия синод. По думите на Станилов именно Българската православна църква е направила предложението да се въведат предметите в училище.

Депутатът от “Атака“ Десислав Чуколов не пропусна да спомене и “пълния провал в борбата с циганската престъпност“ на вътрешния министър Цветан Цветанов. Повод за изказването му са зачестилите случаи на нападение на роми над медици. "Атака" предлага да се промени законодателството и за нападение над медицински лица да се налага ефективно наказание лишаване от свобода.

Вчера от няколко националистически формации, включително ВМРО и “Атака“, организираха протест срещу ромската престъпност. Двете партии настояват за спешни законодателни промени, които да я спрат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
3
 
! Отговори
до АТАКА преди 11 години
НЕ РЕЛИГИЯ И ЕТИКАМОРАЛ И ЕТИКА
80
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ATAKA IZKA DA SE IZU4AVA KORANA I ETI4NO DA SEZAMERQT S KIUFTETA+RESTORANTSKO POLITIKANSTVANE--W RESTORANTA DA SE WRA4VAT PETICII NA KREMALSKIQGENERALGUBERNATOR...
79
2
 
3
 
! Отговори
гурбетчия до 91 преди 11 години
"Аз съм за изучаване на религия в училищата ,вярата ни прави по-добри"! Мене пък ме прави по-добър вярата в Дядо Коледа ,да вземат да задължат учениците до 12 клас да учат и вярват в Дядо Коледа ,понеже това ни прави добри !!Ееей тя тъпотията по хората ходи !В училищата се преподават дисциплини ,които са научно доказани ,че са съществуващи и на практика и на теория!А щом вярата те прави по-добър ,какво ти пречи да изучаваш религия в специализирано за това ДУХОВНО УЧИЛИЩЕ ,което е извън обсега ..
78
3
 
2
 
! Отговори
Еlektra преди 11 години
Вярта е в душата на човека. Или я имаш ,или не. Това не става със задължително изучаване.И ДПС яхна вярата в своя полза и сега на ход Атака. Тези се подиграват с вярващите. Оставете на мира хората.
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Gledai te ALFA TV-Balgarskata televiziq schte vi stane mnogo qsno za kakvo ide rech.Vsqka nedelq g-n Siderov otgovarq na zritelski vaprosi.Dosega nikoi politik nqmasche doblesta dazastane dori uho v uho pred nroda a toi e parviqt
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Vsichki ste tolkova tapi ama naistena tapi.Dnes.bg nqmat *** a izpolzvat stari i Vie vseki pat narejdate edno i saschto.kakto britanica razdaval pari i vie pak se hvanahte da komentirate ha-ha.tazi novina e mn stara.napravo se podigravat s vas.P.SINACHE SCHTE GLASUVAM ZA ATAKA TO E QSNO:
75
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атака иска най-вече да остане в парламента, но няма да й се отвори парашута. А религията - в религиозните учреждения!
74
4
 
14
 
! Отговори
324 преди 11 години
Аз съм за изучаването на религиятя в училищатаТя ни прави по добри
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това за римлянската престъпност е вярно, но идеята е безумна.Как ще делят децата на атеисти и вярващи, смешно е, 2012 година.Религията да се учи по история, по - точно история на религията.А етиката да се въведе в училищата като принцип, а не като предмет за изучаване.
72
1
 
2
 
! Отговори
Етика преди 11 години
Bad Religion
71
5
 
8
 
! Отговори
Л. преди 11 години
И как ще определят кое дете е вярващо, кое - атеист? Религията няма място в светското образование. Който иска да си я учи отделно.Мине се не мине и някой все подхваща тази тема.Няма нужда от лицемерие.Оставете образованието на образованите, заблудените овце на църква ли ще ходят, при знахари ли, не ме интересува.
70
2
 
8
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Ами може да ви прозвучи неморално ,но по-добре е вместо религия учениците от 8-ми до 12 клас да изучават предмет свързан със секса / какви видове секс съществуват ,как да се предпазват от нежелана бременност и болести и пр./ Тогава и сексуалната култура на младежите ще е по-съвършенна , а не като сега когато един тинейджър *** една тинейджърка да си мисли ,че е голям ербап и да тръгне да се хвали ,защото си мисли ,че от секса той печели ,а дамата губи,понеже тя е на.еб.аната !
69
6
 
5
 
! Отговори
ед преди 11 години
Глупости...Етика-да, но вероучение е безсмислено. Има си духовна семинария, да се ориентират децата след гимназия, а не да им пълнят главите с дивотии от ранна възраст. По-добре да четат Нушич за религията. А Атака се мъчи да върже гащите с евтини популизми, лошо научени от идиотическия пример на Винету Борисов.Гьобелс, ти отдавна си на бунището на историята. Нацията не се обединява с хумористични писаници като Майн Кампф, нито с басни за морала от Библията.
68
4
 
3
 
! Отговори
vgz преди 11 години
до Aisiktirоня старец с бялата брада хич не е добър, в интерес на истината е най кръвожадното. егоистичното и тиранично митично същество... стига ви само малко да прочетете от старият завет за да се отвратите изобщо от мисълта за подобен бог / с малка буква / - е стига поне да имате 8ми клас завършен и да не сте затъпял достатъчно за да ви промият лесно главата...
67
1
 
8
 
! Отговори
ПРЕДЛОЖЕНИЯ преди 11 години
Като задължат изучаването на религия , да направят Томас министър на "образованието" ! Знаете кой е Томас нали ? Оня дето за всяка новина тук в сайта пише за господ и цитира редове от библията ,независимо че новината няма нищо общо с религията !
66
3
 
9
 
! Отговори
vgz преди 11 години
Религия ? Религията няма място в училищата !! Както и научните лекции нямат място в църквите - двете са несъвместими
65
2
 
2
 
! Отговори
Ванамонде преди 11 години
Нещо което наистина може да бъде оприличено на бог наистина съществува но, то далеч не се интересува от църкви джамии и въобще от хората.
64
3
 
4
 
! Отговори
Гьбелс преди 11 години
Правилно! И разбира се в часовете по религия вместо библията или корана- Майн Кампф! Така де! Нацията трябва да се обединява!!!
63
7
 
14
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Дори в училищата изучаването на религия трябва да се забрани със закон ! Училищата са за преподаване на светски науки ,неща които са доказани ! Училищата са да правят от децата ни мислещи хора ! Който иска да учи религия ,да го прави извън училище ,в църквите и джамиите ! То е ясно ,че светът ще свърши ,а глупаците няма да свършат ,но поне да не се допуска грешка от рода простотия и недоказани неща да се учат в училище !
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атакаджиите са толкова прости, че не знаят за съществуването и сега в учебнатата програма на предмет Етика! И тия искат да управляват държавата...ще бъдат по-големи тикви и от Боко Тиквата!