"Атака" иска "Религия" и "Етика" в училищата

Пълният провал на Цветанов била ромската престъпност
Обновена: 9 юли 2012 20:17 | 9 юли 2012 20:17,
100
"Атака" иска "Религия" и "Етика" в училищата
Учениците ще могат да избират между двата предмета. Снимка: Impact press group

В училище да се изучава религия или етика искат от “Атака“. Депутатът Станислав Станилов предлага това изискване да залегне в Закона за училищното и предучилищното образование.

Вярващите деца ще изучават един или два пъти месечно като задължителен предмет в училище "Религия", а атеистите – "Етика". По думите на депутата Огнян Стоичков, който е и председател на парламентарната комисия по образованието, това ще научи децата какво е добро и зло, както и на основните обичаи и ритуали в религията.

В сряда парламентарната комисия по образование ще се срещне с главния секретар на Светия синод. По думите на Станилов именно Българската православна църква е направила предложението да се въведат предметите в училище.

Депутатът от “Атака“ Десислав Чуколов не пропусна да спомене и “пълния провал в борбата с циганската престъпност“ на вътрешния министър Цветан Цветанов. Повод за изказването му са зачестилите случаи на нападение на роми над медици. "Атака" предлага да се промени законодателството и за нападение над медицински лица да се налага ефективно наказание лишаване от свобода.

Вчера от няколко националистически формации, включително ВМРО и “Атака“, организираха протест срещу ромската престъпност. Двете партии настояват за спешни законодателни промени, които да я спрат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
11
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Вярно е, че хъхряшкият бандитизъм трябва да бъде смазан с безжалостни мерки - просто за да оцелеем като държава. Вярно е, че под властта на гнусният Цецо *** т.нар. "полиция" не само че не се бори с хъхряшкият бандитизъм, но на практика го покровителства - всички знаем за десетките и стотици случаи, когато ушевите ***, които ние хрантутим и угояваме, стоят мирно докато *** безчинстват дори пред очите им.Но не вярвам вече, че Атака може да вземе решителни мерки.
20
6
 
15
 
! Отговори
Атеист преди 11 години
Да се изучава религия!? Че това е все едно официално да изучаваш суеверие. И как ще се върже с изучаването на биология, химия, физика, астрономия, еволюция и прочие, след като т.нар. Писание е в колосално противоречие с тези, а и почти всички други науки... Това или е гига популизъм, или в Атака са простовати хорица. Като всички действително религиозни хора.
19
12
 
8
 
! Отговори
0+0=0 преди 11 години
Сидеровти си бита карта.Ще останеш в историята на Българиякато кръгла нула!!!
18
3
 
12
 
! Отговори
Аушвиц преди 11 години
*** ЗА МНОГО МРЪСНО ПРАНЕ!!!!
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сидеров и култовата фраза в самолета "Ти като си немец да не си по-българин от мене"
16
6
 
14
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
Не религия, а научен атеизъм би трябвало да се изучава в училищата, ако не искаме нацията ни съвсем да изпростее.
15
13
 
8
 
! Отговори
сони преди 11 години
Нещастното *** Болен усеща ,че ще изхвърчи като тапа от шампанско от следващия парламент и се задръгна о религията! Болене-мишко миризлива КДСарска...
14
11
 
11
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
Не е етично, нито богугодно да целиш невинни стюардеси с кюфтета в пияно състояние. Волен и атака са пълен резил, обширно го бяха описали във висчки немски медии.
13
6
 
13
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Атака - хубаво говорите, ама как да ви се доверя отново, след като се продадохте като *** на *** борисов и две години го крепяхте на власт ???
12
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъй като сме светска държава е излишно да се изучава религия. Етиката пък се изучава в 10 клас мисля /Етика и право/.Мисля ,че ще е по-добре да се подобри качеството на преподаване на вече залегналите в учебния дисциплини,за целта е нужна реформа на учебниците. Религията се засяга от много предмети и ням нужда от предмет религия. Религията я има и в историята /кръстоносни походи,римска империя,българска история/,в философията.
11
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм атеист - в еврейски измишльотини не вярвам !
10
8
 
12
 
! Отговори
срг преди 11 години
Прави са от АТАКА.
9
7
 
11
 
! Отговори
до здравеопазване преди 11 години
А на тебе ти трябва учител по граматика.
8
17
 
9
 
! Отговори
здравеопазване преди 11 години
Не психолози,психиятри са нужни на АТАКА
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак започва филма "Полет над кукувиче гнездо"
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма нужда от религия в училищата, България е светска държава, но за *** престъпност съм съгласен, че са нужни спешни, много решителни и дори крайни мерки!!!
5
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредните простотии на псевдонационалистите-атакисти.
4
17
 
11
 
! Отговори
Sin преди 11 години
Убедил съм се, че от тия атакисти, няма по-големи комунисти. Всичко оправиха за 3 години смешковците, та сега религията остана. Убеден съм, че тия повече в парламента никога няма да влязат.
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С въвеждането на предмет 'религия' държавата съвсем ще откъсне и малкото деца имащи желание да узнаят нещо повече за религията(и етиката). Въобще до каквото се докосне държавата бива съсипвано и опорочавано.
2
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А аз искам предмет "Етично поведение на магистралата след пътен инцидент".И ако може да има осигурен лектор с богат опит!