"Атака" иска "Религия" и "Етика" в училищата

Пълният провал на Цветанов била ромската престъпност
Обновена: 9 юли 2012 20:17 | 9 юли 2012 20:17,
100
"Атака" иска "Религия" и "Етика" в училищата
Учениците ще могат да избират между двата предмета. Снимка: Impact press group

В училище да се изучава религия или етика искат от “Атака“. Депутатът Станислав Станилов предлага това изискване да залегне в Закона за училищното и предучилищното образование.

Вярващите деца ще изучават един или два пъти месечно като задължителен предмет в училище "Религия", а атеистите – "Етика". По думите на депутата Огнян Стоичков, който е и председател на парламентарната комисия по образованието, това ще научи децата какво е добро и зло, както и на основните обичаи и ритуали в религията.

В сряда парламентарната комисия по образование ще се срещне с главния секретар на Светия синод. По думите на Станилов именно Българската православна църква е направила предложението да се въведат предметите в училище.

Депутатът от “Атака“ Десислав Чуколов не пропусна да спомене и “пълния провал в борбата с циганската престъпност“ на вътрешния министър Цветан Цветанов. Повод за изказването му са зачестилите случаи на нападение на роми над медици. "Атака" предлага да се промени законодателството и за нападение над медицински лица да се налага ефективно наказание лишаване от свобода.

Вчера от няколко националистически формации, включително ВМРО и “Атака“, организираха протест срещу ромската престъпност. Двете партии настояват за спешни законодателни промени, които да я спрат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
11
 
7
 
! Отговори
intimni.razgovori преди 11 години
Абе Боленчо,защо не си вземеш хората психопати и не се изнесеш някъде в джунглата,че ни омръзна с твоите ***?В България не страдаме от *** толкова,колкото от ВАС Политиците.*** неувеличават данъците ни,тока,водата,бензина,природният газ,храната.Спрете се вече.Разбираме ви,че се борите за следващите 4г. след мандата да не останете малцинство в парламента.Не се ли наситихте вече.Народът и нацията намала на 40%,които живеят на вересия за да оцелеят.Бойко,БОГ да накаже най-милото ти.
40
2
 
8
 
! Отговори
Етика преди 11 години
Много се извинявам Бг.днес,но етиката не изключва изучаването и от различните религии-било то католици,мюсюлмани или християни.Как измислихте само атеистите да изучават етика?
39
4
 
10
 
! Отговори
Етика преди 11 години
За етика съм съгласна- дял от философията, който се отнася до въпросите на морала и нравствеността на всяка личност .Но религия-моля ви,,,,Всеки има право на избор.Религията е съвкупност от моралните норми, практики, ценности, институции и ритуали,които определят различните възгледи на различните религии.Нормално е в тези случаи да се стигне до конфликт,основан на религиозна основа.Хммм,,дано разберете какво написах,тъй като това ми заприлича на ластично изказване.
38
5
 
2
 
! Отговори
Miki преди 11 години
Etika ? V edin bezpardonen i korumpiran sviat na ulicata. V edin sviat na laji, izmami, bednost i mizeria. Etika v borbata za fizichesko oceliavane na balgarite niama i ne moje da ima. Vsichkite usilia shte si ostanat naprazni i bezsmisleni. Religia? Sheguva li se Siderov? Ta koi oshte viarva na tezi bradati, korumpirani homosaksualisti koito se narichat bojii liude? Siderov, dobre podhvama ***!!! Karai do krai ! Uspeh !
37
4
 
11
 
! Отговори
Енвер ходжа преди 11 години
Прав е г-н Сидеров.За първи път съм съгласен с него.
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква религия иска? Нали Бог е един за всички ?
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Училището е важно нещо, но то не може да замени семейството.Ако някои родители очакват училището да им възпитава детето и да го изгражда като личност, по-добре да го дадат на читав човек да го осинови. Децата искат време,внимание,доверие,разговори,търпение,разбиране и преди всичко имат нужда от добър личен пример! Училището само помага,но нищо повече.
34
4
 
13
 
! Отговори
10-е божи заповеди преди 11 години
1.Не мрази своите съграждани2. не разхвърляй скъпа храна по самолетите , а я дай на бедния пенсионер3.не насочвай пистолет по магистралите към възрастни хора4.не изневерявай на жена си5.Не се богопомазвай сам за апостол6.не се снимай в порнографски вестници и не показвай срамотиите пред народа7 не нападай молещите се8.не завличай съпартииците си с измамни документи за финансова облага9.не плюи ръката ,която си облизвал доста старателно10власта е сладка, но не е вечна
33
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хм ... етика имахме и преди 89г. Ама не попречи да се пръкнат *** като Боко, Цецо, Сидирката и Яне.
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много са прости тия от атака. Църквата също.Вече има час по етика,той спада към задължителният философски цикъл. Трябва да се въведе час по естетика и култура на поведение.Това ще включва уроци по любезно поведение,начин на изразяване,насърчаване да се ползват български думи,вместо чуждици,също обогатяване на синонимният речников запас.
31
7
 
6
 
! Отговори
Болна объркана душа преди 11 години
Самия Волен споделяше(венета райкова) как му са посягали от духовниците защото го намирали за красив и иска и на нашите деца да посягат така.На какъв морал ще ни учат децата.Да дарявате за блаженето на дядо поп,благоугодни возила, скъпи дяволски дрънкулки,да пишат доноси за другарчето и т.н.
30
8
 
9
 
! Отговори
Ицо преди 11 години
Моля? Болен Лидеров, оня дето системно нарушава всички божии заповеди, Който използва хората като тоалетна хартия за да ги захвърли после, както направи със собствената си жена, да говори за "етика" и "религия"??? Пратете го в лудницата ли, в затвора ли, *** само ни ни тормозете с мнението му.
29
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На етика ще ме учи психопата , дето хвърля кюфтета по стюардесата по време на международен полет
28
0
 
12
 
! Отговори
любопитен ром преди 11 години
А питахте ли УПРАВЛЯВАЩИТЕ дали ще разрешат християнска молитва в училище?Защото там се казва ДА НЕ СЕ КРАДЕ.
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нищо лошо няма да се изучават, да се даде малко друг поглед вържу живота на така или иначе деградиращите ни младежи
26
5
 
11
 
! Отговори
Българин преди 11 години
29 - сидеров е едно политическо ***, дребен популист. Помня, когато направихме първият протест срещу убийството на Боби Райнов от *** *** и демонстративното бездействие на т.нар. "полицаи", тоя се скри като мишка и отиде да се бие с някакъв журналист, чието единствено прегрешение беше, че е турчин !!!
25
1
 
12
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
На колко годинки си бе момченце? Въпреки цялата ми омраза към ***, по тяхно време *** се криеха от милицията като плъхове.
24
5
 
14
 
! Отговори
Българин преди 11 години
....и какви конкретни мерки предлагат от Атака?Аз казвам:- НЕЗАБАВНО премахване на мораториумът върху смъртното наказание;- НЕЗАБАВНО премахване на всички незаконни хъхряшки развъдници;- НЕЗАБАВНИ промени в избирателния закон;- НЕЗАБАВНО въдворяване на *** в трудови лагери, където да си заработват прехраната;- НЕЗАБАВНО спиране на всякакви помощи за гнусната раса;- НЕЗАБАВНО съд за всичко досегашни властимащи, давали на гъгнивите *** противоконскитуционни привилегии.
23
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Българинът, когато много иска нещо, започва да си въобразява, че то наистина е така".Атанас БуровНе съм нито от АТАКА, нито от БСП. Но в тия форуми много хора мислят, че в БГ никой повече няма да гласува за Сидеров, а измрат ли възрастните хора и БСП загива.Не е така. Тия, които 1989-та бяха възрастни измряха, но тяхното място заеха други хора. С подкрепата си за ГЕРБ АТАКА загуби много доверие, но хората оценяват, че това е единствената партия, която от начало до край говори едно и също.
22
0
 
12
 
! Отговори
Не казвам преди 11 години
А не смятате ли, че ще тръгнат и много секти по училищата да зарибяват децата? Няколко пъти ходих и накрая се видя, че евангелската църква до нас също е секта ПАЗЕТЕ СЕ!!!!!