Найденов гони "мургавите събратя с царевицата" от плажовете

Започва и проверка за използваните мазнини в заведенията
10 юли 2012 15:14,
189
Найденов гони "мургавите събратя с царевицата" от плажовете
Мирослав Найденов иска България да бъде европейска туристическа дестинация. Снимка: БТА

Земеделският министър Мирослав Найденов лично ще извърши проверки по плажовете заради разносната търговия. Той беше категоричен, че ще бъдат санкционирани както търговците, така и тези, които носят отговорност за плажа.

„Концесионерът носи отговорност за спазване на законодателството на територията на концесията, така че той няма как да избяга от отговорност. Ако този с ръчната търговия се скрие и избяга някъде с чантата с царевицата, концесионерът няма къде да избяга. Тези здрави момчета, които събират парите по плажа за чадърите, да бъдат така добри да гонят тези с чантите, защото в противен случай ще си платят глобата те.

Ако искаме да имаме реномето на добра европейска дестинация, туристическа, гледките с мургавите събратя, които обикалят и продават царевица, които продават слънчоглед и какво ли не на плажа, трябва да изчезнат”, отсече Найденов.

Той обяви още, че Българската агенция по безопасност на храните започва нови проверки за използването на мазнините при готвенето в заведенията.

По думите му масово заведенията нарушават правилата и използват едно и също олио многократно.

„Има много сигнали от миналата година, има и от тази година, за това, че се използва една и съща мазнина в пиковите дни на сезона за приготвяне на пържена риба, например, и след това картофи, хапки и каквото и да е. Това доказват и определени проверки и анализи. Това е абсолютно забранено, носи определен риск за здравето на хората. Да, то води до икономии на тези, които го приготвят, но тези икономии след това можем да ги платим ние и да си развалим ваканцията”, подчерта министър Найденов.

Инспекторите ще проверяват дали мазнината се сменя всекидневно и дали не се използва една и съща за различни продукти. Особено това ще важи за заведенията по морските курорти.

Инспекторите ще следят и дневниците на заведенията, в които трябва да вписват смяната на олиото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
12
 
! Отговори
Uuu... преди 11 години
Миро,*** проста,я по-добре кажи как си осигуряваше алиби навремето като те усетиха ,че от твоя факс,от твоя кабинет в НВМС,за който само ти имаш ключ,е пратено фалшивото разрешително за ония 200 тона ирландска ***,дето трябваше да отиде в екарисажа...Коя друга *** от благоевградско ти осигури алиби...бунак врачански загубен...кой *** може да подкрепя правителство с такива министри...*** клоуните загубени...
133
2
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Аз пък не искам всички чужденци да си мислят ,че в Б-я живеят само ***.Джебчийки,*** *** ,и като капак над главата им грачи *** с крадената царевица.Колкото и да плюете по министъра аз го поздравявам за това решение.
132
0
 
9
 
! Отговори
само В Бг преди 11 години
Не мазнини а ----мазници има в Бг !
131
0
 
3
 
! Отговори
КОЙ? преди 11 години
Кой и кои в Бг ,....се СЪОБРАЗЯВАТ с М.Найденов ......?
130
2
 
5
 
! Отговори
алооо,...Бг преди 11 години
Тоя клепар Миро ,до кога ще оглавява сайта?Не е интересен ,..........НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ НЕГО ?
129
7
 
5
 
! Отговори
до ТиквУн преди 11 години
а имаше времена когато нямаше какво да ядеш!
128
6
 
13
 
! Отговори
ТиквУн преди 11 години
Требва да си харчите парите само у нашите хипермаркети и молове ................какво е това някакви баби с колички за царевица и плодове ще ни цакат клиентите
127
3
 
8
 
! Отговори
do Крис преди 11 години
Виж , по времето на Жан Виденов комунистите какво парвиха и после пищи. И да пречат ми ****галите с царевиците, защото я крадат от моя двор! Много бързо забравихте какво ви беше сполетяло.
126
5
 
11
 
! Отговори
Бай Трендо преди 11 години
Отлична идея, господин министър. Убеден съм, че всички граждани ще Ви подкрепят, особено нещастните плажуващи, които от десетилетия са тероризирани непрестанно от всякакви псевдотърговци, тип"торбаланци". Надявам се, че гражданите практически ще окажат съдействие на властта и ще изпълнят дълга си, защото виждайки контролните органи, нарушителите ще се опитат да избягат и по - младите и по - бързи граждани, проявявайки инициативност, ще заловят *** и ще ги предадат на компетентните органи.
125
6
 
16
 
! Отговори
Крис преди 11 години
И още нещо. От както изгониха уличните търговци от сергийте и построиха молове на тяхно място , народа още повече обедня. Сергийките бяха евтинийка , и хората припечелваха по някой лев за семейството от това...
124
4
 
8
 
! Отговори
бай мангау преди 11 години
У-ууу бре Миро, сасипахте ни дребния и средния бизнес. Ти на туй демокрасия казваш ли му? Аз едното време при байто Тошу семки на часно продавах и никой не мъ шиткаше.
123
3
 
18
 
! Отговори
Крис преди 11 години
До Иван Пешев- Каква воля бе човек, къде видя воля ? И ти ли си сляп , колко са некадърни. Воля за кокошкарски истории. Махат продавачи на царевица, дето вадят малко пари законно. Накараха фермерите да намалят яйцата, защо не накарат лукойл и ерп-тата да намалят горивото и тока? Заканиха се да бутат постройки по Искър. Бутнаха едно навесче на 1км от брега на някакъв обикновен човечец, отиди виж палатите стоят. Та каква воля имат тия корумпирани политици, не ставай смешен. Вземете прогледнете!!!
122
0
 
6
 
! Отговори
Дядо Петър преди 11 години
ТОЧНО ТАКА!Слага плувките и сламената шапка и тръгва по плажовете.Може и да припечели нещо, човекът.Освен ако не го ступат батевците.
121
7
 
7
 
! Отговори
Иван Пешев до 143 преди 11 години
Като цяло се кефя на правителството щото имат воля да правят неща които никой така и не направи 20 години , ама Миро - Биро е най-голямата фушня в това правителство само кьорфишеци , даже негово искане концесионера да носи отговорност за престъпните деяния на плажа е безумие и олигофрения най-страшна
120
1
 
6
 
! Отговори
до Иван Пешев преди 11 години
Ходи питай партийнит си секретара за нещо друго да кажете. Изтъркахте се вече!
119
5
 
4
 
! Отговори
108 до мизерия преди 11 години
Ати видя ли една хубава новина за 3 години? Не нали. комунистическата партия добре е обработила мозъка ти! И да няма смисъл да спорим, при теб е максимата крадеца вика дръжте крадеца.
118
3
 
3
 
! Отговори
Бг преди 11 години
Мизерия няма ,тя е при------------------- простите и тъпите !
117
5
 
11
 
! Отговори
Иван Пешев преди 11 години
Откакто ги няма бабите дето продават собствено храни собствено производство хептен ядем *** , добре бе Миро Смотан айде аз да мога да си преценя сам какво да ям и откъде да си го купувам !!! А ? Бабичките дето са излезли да изкарат по някой лев ли ви допречиха или ромите, които нямат друга алтернатива ? Ама бабичката и *** не слагат Е-та в царевичака, а онези които са с всички разрешителни и са си платили държавния рекет ни тровят съвсем легално.
116
1
 
5
 
! Отговори
до 133 преди 11 години
прочетох много вниматерно постването ти с "лекота" ще го ползвам като "настолно " четиво, вместа библия :))))))))))))
115
2
 
3
 
! Отговори
до 108 от мизерия преди 11 години
Много си зле, другарю, ама много, но ти си го знаеш със сигурност! Ти би трябвало да четеш и то внимателно, и щом тази новина ти се вижда като нещо много хубаво... представям си...дръж си мнението и обидите за себе си, доста трябва да поработиш и за връзваш 2 и 2 и още толкова за да се научиш да не слагаш етикети на хората без да ти разбира тиквата, другарю... И понеже е безсмислено да се губя време повече с тебе в глупав спор ..остани си със здраве другарю