Найденов гони "мургавите събратя с царевицата" от плажовете

Започва и проверка за използваните мазнини в заведенията
10 юли 2012 15:14,
189
Найденов гони "мургавите събратя с царевицата" от плажовете
Мирослав Найденов иска България да бъде европейска туристическа дестинация. Снимка: БТА

Земеделският министър Мирослав Найденов лично ще извърши проверки по плажовете заради разносната търговия. Той беше категоричен, че ще бъдат санкционирани както търговците, така и тези, които носят отговорност за плажа.

„Концесионерът носи отговорност за спазване на законодателството на територията на концесията, така че той няма как да избяга от отговорност. Ако този с ръчната търговия се скрие и избяга някъде с чантата с царевицата, концесионерът няма къде да избяга. Тези здрави момчета, които събират парите по плажа за чадърите, да бъдат така добри да гонят тези с чантите, защото в противен случай ще си платят глобата те.

Ако искаме да имаме реномето на добра европейска дестинация, туристическа, гледките с мургавите събратя, които обикалят и продават царевица, които продават слънчоглед и какво ли не на плажа, трябва да изчезнат”, отсече Найденов.

Той обяви още, че Българската агенция по безопасност на храните започва нови проверки за използването на мазнините при готвенето в заведенията.

По думите му масово заведенията нарушават правилата и използват едно и също олио многократно.

„Има много сигнали от миналата година, има и от тази година, за това, че се използва една и съща мазнина в пиковите дни на сезона за приготвяне на пържена риба, например, и след това картофи, хапки и каквото и да е. Това доказват и определени проверки и анализи. Това е абсолютно забранено, носи определен риск за здравето на хората. Да, то води до икономии на тези, които го приготвят, но тези икономии след това можем да ги платим ние и да си развалим ваканцията”, подчерта министър Найденов.

Инспекторите ще проверяват дали мазнината се сменя всекидневно и дали не се използва една и съща за различни продукти. Особено това ще важи за заведенията по морските курорти.

Инспекторите ще следят и дневниците на заведенията, в които трябва да вписват смяната на олиото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
6
 
! Отговори
мизерия преди 11 години
До господина пищеш под номер 108 - За простотия с тебе явно не може да се съревновава човек, *** селски!!! Аз не съм комунист или каквото и да било от рода! Трябва да си значително ограничен за да определящ човек с различно от твоето мнение единствено и само за комунист - това го умеят новоизлюпените комплексирани гербери! А иначе ако на това му викаш работа , здраве му кажи...То трябва и акъъъъл , ама тебе са те пропуснали определено
93
2
 
6
 
! Отговори
някой преди 11 години
Всичко мара втасала та до това опряла!Поне с труд си изкарват парите а не крадат!Защо не разкарате *** от булЕвропа на входа на столицата ни от западна Европа ?Като задържи сфетофарчето баш при смръдльовците се изтипосваш!
92
0
 
4
 
! Отговори
до мак преди 11 години
комунистите най я обичат, гледай сега колко минусчета ще събереш.
91
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ръгайте минусчета *** ***, вече не сте на влсат. По една царевичка там ... вие си знаете къде за всеки от вас!!!
90
2
 
6
 
! Отговори
мак преди 11 години
Крайно време беше. Не мога да си представя, че някой ще яде нещо продавано от *** на плажа /или където и да било/.
89
5
 
11
 
! Отговори
до мизерия преди 11 години
Ти нормален ли си??? Не виждаш ли че нещо се върши най накрая. Ако беше отишъл в Макдоналдс, щяхте да ревете че е почнал от там а не от *** с царевицата. *** народ сте комуноидните ***, много ***.
88
1
 
10
 
! Отговори
до 101 преди 11 години
В Гържия по плажовете има всичко, ако искаш и обяда от ресторанта ще ти го сервират със се масата :)
87
2
 
24
 
! Отговори
мизерия преди 11 години
Господин Старо месо и щастливи кокошки, лошо няма да има регламент ама точно до там ли опряхте? Що не обиколките в София около Макдоналд и да се насладите на невероятната смрат дето се носи около тези бистра за бързо хранене? Ама нали са чуждестранни инвеститори... Смърди, та се нетрае и около Ялта, а отдолу в подлеза е Макдоналдс, смърди и на Витошка, изобщо около всички от веригата смърди на старо олио! То нямате спирка на гениални идеи, бе...Как па едно нещо не свършихте като хората?
86
2
 
16
 
! Отговори
Ico преди 11 години
отчаяни опити на един изключително вреден министър да се хареса и отчаяни опити да отклони вниманието на хората от истинските им проблеми,. А и мсля, че трябва да бъде съзиран от прокуратурата за расистко изказване.
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nego trqbva da izgonqt s MESOTO OT IRLANDIQ KOETO BESHE 20 GOD ,KAKVO STANA BORISOV SABRAL SI VSI4KATA MARSHA OKOLO TEB KATO MIRO MARSHATA ,LACO MOZAKA NA KONTRABANDATA ,I KOI LI OSHTE NE NO TOVA E GARANTIRANO OT GERB
84
4
 
1
 
! Отговори
петко преди 11 години
ПОВИШЕТЕ ПРИХОДИТЕ СИ С НАД 600-900 $ НА МЕСЕЦ! - ЕТО ТУК- vikiikami.alle.bg/ - ЩЕ ВИ ПОКАЖА КАК СТАВА ВСИЧКО ОТ САМАТА РЕГИСТРАЦИЯ ДО КАК ДА СИ ВЗЕМЕТЕ ПЕЧАЛБАТА. ЗА ДА ИЗКАРАТЕ ПАРИ ОТ ИНТЕРНЕТ НЕ Е НЕОБХОДИМА ДА ИМАТЕ СОБСТВЕН САЙТ ,БЛОГ ИЛИ ФОРУМ , ИЛИ ПЪК ДА ПРИТЕЖАВАТЕ ПОЗНАНИЯ ПО ПРОГРАМИРАНЕ. НАЧИНЪТ,КОЙТО ЩЕ ВИ ПРЕДСТАВЯ Е ЛЕСЕН И ОТНЕМА САМО НЯКОЛКО МИНУТИ НА ДЕН. ЕДИНСТВЕНИТЕ НЕЩА ,ОТ КОЙТО ИМАТЕ НУЖДА , КОМПЮТЪР С ИНТЕРНЕТ , ВРЕМЕ И ПОСТОЯНСТВО. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЛЯ ПОСЕТЕТЕ ТОЗИ АДРЕС : vikiikami.alle.bg/
83
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ми е чудно как ще глоби концесионера, за това че някой на плажа извършва нерегламентирана дейност :))) това е все едно шефа на пътната агенция да бъде съден за сводничество, щото по магистралите има *** :)))
82
19
 
8
 
! Отговори
73 преди 11 години
96Ко ривеш? Ето ти го регламента. Забранява се и точка. А бтв. проституцията в бг не е точно забранена.... Та май ти рупаш ли рупаш. В гърция по плажовете няма семки и царевичка. Чисто е. Що не аутсорснете бизнеса там, а?И пак те питам, защо нещо като се прави за добро и някой го харесва веднага му слагаш етикет ГЕРБ? По тая логика ти си фен на Доган, щото защитаваш правата на *** по плажовете.
81
2
 
6
 
! Отговори
Granatomet преди 11 години
Отдавна всичката царевица е ГМОКолко *** трябва да си за да я ядеш,при това обогатена с *** бацили
80
4
 
21
 
! Отговори
Баба преди 11 години
ТОЗИ МИНИСТЪР НАИСТИНА ЩЕШЕ ДА НИ ИЗТРОВИ СЪС СТАРО МЕСО - ВНОС
79
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нещата са много, много прости гербериста винаги мисли по-милиционерски. вместо да търси решение той и създава проблеми
78
2
 
15
 
! Отговори
Стрина преди 11 години
Вие виждали ли сте *** да копае царевица,цял ден ще бие бетон за 2кила желязо но мотика не хваща.Като напаст са по нивите БРАВО на министъра за това реюение
77
7
 
22
 
! Отговори
до 90 преди 11 години
Не приятел Вие ГЕРБерите сте коне с капаци :)))Човек се опитва да Ви обясни че не забрана и гонене трябва , а регламентаци............. ама на рупате ли рупате :)))Като е забранена проституцията нима пътищата ни не са пълни с *** ????Действате типично по комунистически, мислите си че като забраните нещо ще решите проблема, е то миналата седмица забранихте продажбата на цигарени гилзи и какво постигнахте ??? изпратихте 200 хил пушачи на *** тютюн при контрабандистите на цигари :)
76
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кога Бойко ще изгони *** от плажа на Варна, въпреки, че подари Варна именно на ***?
75
1
 
16
 
! Отговори
СМЕХУРКО преди 11 години
Айде още един министър ще търчи на аванта по плажовете, лично да проверява и гони мургавелковците. След Дянков с цигарите сега Миро с царевицата. Да се смееш или да плачеш, туй е въпроса?