Найденов гони "мургавите събратя с царевицата" от плажовете

Започва и проверка за използваните мазнини в заведенията
10 юли 2012 15:14,
189
Найденов гони "мургавите събратя с царевицата" от плажовете
Мирослав Найденов иска България да бъде европейска туристическа дестинация. Снимка: БТА

Земеделският министър Мирослав Найденов лично ще извърши проверки по плажовете заради разносната търговия. Той беше категоричен, че ще бъдат санкционирани както търговците, така и тези, които носят отговорност за плажа.

„Концесионерът носи отговорност за спазване на законодателството на територията на концесията, така че той няма как да избяга от отговорност. Ако този с ръчната търговия се скрие и избяга някъде с чантата с царевицата, концесионерът няма къде да избяга. Тези здрави момчета, които събират парите по плажа за чадърите, да бъдат така добри да гонят тези с чантите, защото в противен случай ще си платят глобата те.

Ако искаме да имаме реномето на добра европейска дестинация, туристическа, гледките с мургавите събратя, които обикалят и продават царевица, които продават слънчоглед и какво ли не на плажа, трябва да изчезнат”, отсече Найденов.

Той обяви още, че Българската агенция по безопасност на храните започва нови проверки за използването на мазнините при готвенето в заведенията.

По думите му масово заведенията нарушават правилата и използват едно и също олио многократно.

„Има много сигнали от миналата година, има и от тази година, за това, че се използва една и съща мазнина в пиковите дни на сезона за приготвяне на пържена риба, например, и след това картофи, хапки и каквото и да е. Това доказват и определени проверки и анализи. Това е абсолютно забранено, носи определен риск за здравето на хората. Да, то води до икономии на тези, които го приготвят, но тези икономии след това можем да ги платим ние и да си развалим ваканцията”, подчерта министър Найденов.

Инспекторите ще проверяват дали мазнината се сменя всекидневно и дали не се използва една и съща за различни продукти. Особено това ще важи за заведенията по морските курорти.

Инспекторите ще следят и дневниците на заведенията, в които трябва да вписват смяната на олиото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
5
 
3
 
! Отговори
Киргиз преди 11 години
слатка царевицеееее молииим кукрууууз
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Събрат ще викаш на майка си.
72
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
госин найденов не беше ли тоя който се опита да вкара 20 годишното месо от чужбина?
71
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Естествено, че ще погнат *** с царевицата на плажа. Те са едни от малкото ***, вършещи нещо полезно. Няма да погнат тези, дето опоскват продукцията по нивите, няма да погнат и онези, дето нахлуват на тумби по селските къщи. Абсурд да погнат онези, дето нищо не вършат, тях ще ги "интегрират".
70
0
 
2
 
! Отговори
UFO преди 11 години
а Геврецицицицицицицицици
69
0
 
10
 
! Отговори
73 преди 11 години
80Прост си и *** ще си останеш. Никъде не съм споменал ГЕРБ, а кое е добро и кое е зло... А теб няма какво да те коментирам след думите "... *** от чума кретенът герберски но преди това да ослепэ и в инвалидна количка да се напикава и насира дано..." май не само първите 7 ти липсва, ами си и бавноразвиващ се. Тетва е! За тва говорим. Скотове...
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Ада.. Един пич се пържи в олиото, в продължение на две години, та му писнало и попитал: Защо не ми сменяте олиото две години вече? - Защото ти беше 2 години продавач на пържени картофи.
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съгласна съм за стриктни проверки относно многократното ползване на мазнина. Миналата седмица си поръчах риба и ми миришеше на старо, препържено олио, а цената , която платих накрая беше солидна.
66
3
 
24
 
! Отговори
до 74 преди 11 години
1. Варена царевица се продава и от българи и от *** и от турци.2. Ако имаше поне малко познания щеше да знаеш, че от варена царевица не можеш да получиш хранително натравяне 3. Един проблем не се решава със забрана, а със регламентация и регулиране.
65
1
 
4
 
! Отговори
мръсен грозен мангал преди 11 години
Миро ще си го сложа на мръсния грозен *** к.р
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
murgavite bratia variat carevicata v goliam kazan,sled tova se izhojdat i ia prodavat..a balacite si misliat 4e e 4ista naturalna..
63
0
 
12
 
! Отговори
Кратун преди 11 години
Този където се набърка, всичко поскъпва.... Миро, стой и не пипай нищо. Потрай още една година, докато дойде следващият, пък дано е по-кадърен....
62
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 74ПРАВ СИ СЛЕД УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ МНОГО ЩЕ ИМА ЗА ОПРАВЯНЕ
61
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
65Какво им обясняваш. Тази държава няма да се оправи не скоро а никога. Хората са свинкали да живеят като скотове и не искат да си променят мирогледа. Що да не плющят тиквени семки и царевица на плажа, ко муе? Човека им е грешен, че искаше да махне соята от кифтетата, *** те станали скъпи. Искаше да махне кокосовото масло от сиренето, сейм шит. Яжте соя и палмово масло да ви пукат ушенцата. Щото сте свикнали на всичко да намирате кусур и да чакате държавата да ви нарани.КОМАНИЗЪМА СВЪРШИ!!!
60
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спряха на БСП наркоканалите и далаверата им с дрога и *** напълно освирепяха! Колкото повече ГЕРБ са на власт, толкова повече хубави неща се случват и това хората го виждат и пак ще гласуват за тях. А комунистите от БСП ако искат да са на власт, да отидат в Северна Корея, за награда там веднага ще ги назначат за партийни секретари, но как са свикнали да крадат, най-много скоро след това да търкат наровете по сев. корейските концлагери! Турците от ДПС пък да отидат в Анадола, там ще бъдат приети като герои и ще ги уважават много всеки ден! Иванчо Костов никъде няма да ходи, достатъчно е да го заселим за наказание при събратята му от Факултето или Столипиново, там ще го крадат от сутрин до вечер до като изкука напълно от мъка, да види как се краде! Сакса, Горския или Крадлив Дедо да го засадят вместо дръвче на някой от изсечените напълно хълмове! Кунева, дъртата чанта да й отворят един нов бардак, ама със стари ку-ви като нея, за да фалира още първия месец! И така всеки ще си получи заслуженото според приноса си към България!
59
9
 
16
 
! Отговори
до 66 преди 11 години
хахах не бе ти наистина си *** мутрочалгар ......................Ами айде тогава да забраним и продажбата на автомобили и няма да имаме автокражби :)))Е много сте прости това ГЕРБавите комунисти
58
3
 
5
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Земеделският министър да внимава! Това изказване е антисемитско! Като го гледам, най-вероятно е и хомофоб! Заради хора, като него организирах София прайд! Но дори след парада си оставате ограничени аборигени!
57
1
 
9
 
! Отговори
МИРО-КУКУРУЗА преди 11 години
Гоня ги, за да може аз да продавам кукуруз и банци по плажа. Цели 100 дка с мисир съм насял и о4аквам пи4алба. Няма само цецо да муфти апартаменти....и аз искам барем 6-7. Който не му изнася...айде у лево. Имам и две бутки на плажа за цаца....пража я с палмово масло...хем е по-евтино, хем и цацата става един път. Бирата ми е без пари - още има от на мишо бирата складовете.....голем сезон ще врътна.
56
3
 
8
 
! Отговори
антиГЕРБ преди 11 години
Значи, като уточнявам предварително че никога не съм бил фен и няма да бъда на ГЕРБ ще кажа, че ако това стане, много ще се зарадвам!Един *** постоянно ми нарушава спокойствието като се провиква на селско-*** диалект: "Царевичкияяяя! Тоооопличкияяяя!"
55
6
 
9
 
! Отговори
TPE3BEH преди 11 години
За съжаление все повече се убеждавам че повечето хора в България си привикнаха да живеят в *** и не искат да се оправят нещата. Не искат да станем Европейска цивилизована страна с правила, искат си мърсотията, далаверите и лесното...Няма да се оправи тази държава скоро...