Найденов гони "мургавите събратя с царевицата" от плажовете

Започва и проверка за използваните мазнини в заведенията
10 юли 2012 15:14,
189
Найденов гони "мургавите събратя с царевицата" от плажовете
Мирослав Найденов иска България да бъде европейска туристическа дестинация. Снимка: БТА

Земеделският министър Мирослав Найденов лично ще извърши проверки по плажовете заради разносната търговия. Той беше категоричен, че ще бъдат санкционирани както търговците, така и тези, които носят отговорност за плажа.

„Концесионерът носи отговорност за спазване на законодателството на територията на концесията, така че той няма как да избяга от отговорност. Ако този с ръчната търговия се скрие и избяга някъде с чантата с царевицата, концесионерът няма къде да избяга. Тези здрави момчета, които събират парите по плажа за чадърите, да бъдат така добри да гонят тези с чантите, защото в противен случай ще си платят глобата те.

Ако искаме да имаме реномето на добра европейска дестинация, туристическа, гледките с мургавите събратя, които обикалят и продават царевица, които продават слънчоглед и какво ли не на плажа, трябва да изчезнат”, отсече Найденов.

Той обяви още, че Българската агенция по безопасност на храните започва нови проверки за използването на мазнините при готвенето в заведенията.

По думите му масово заведенията нарушават правилата и използват едно и също олио многократно.

„Има много сигнали от миналата година, има и от тази година, за това, че се използва една и съща мазнина в пиковите дни на сезона за приготвяне на пържена риба, например, и след това картофи, хапки и каквото и да е. Това доказват и определени проверки и анализи. Това е абсолютно забранено, носи определен риск за здравето на хората. Да, то води до икономии на тези, които го приготвят, но тези икономии след това можем да ги платим ние и да си развалим ваканцията”, подчерта министър Найденов.

Инспекторите ще проверяват дали мазнината се сменя всекидневно и дали не се използва една и съща за различни продукти. Особено това ще важи за заведенията по морските курорти.

Инспекторите ще следят и дневниците на заведенията, в които трябва да вписват смяната на олиото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
13
 
! Отговори
4oko преди 11 години
Направо си представям вече как здравите момчета гонят *** из плажа и викат: "Стой!!!Ела тука! Моля ти се..."Абе мирославе ,зурло свинска пак си излизал навън без шапка!
53
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ на царевицата - ДА на тиквите!
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 58щото за герб гласуват интелигентните, я си вижте тъпия комунизъм бе, седнали за демокрация да говорят
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как тъй ще продават царевица на плажа да се махат от там тия ***, толкоз много работи има за крадене те тръгнали царевица да продават.
50
2
 
14
 
! Отговори
до 59 преди 11 години
Как че се натровиш от варена царевица бе *** :)))а проблема с кражбите е проблем на МВР-то
49
7
 
7
 
! Отговори
БСП на боклука преди 11 години
То за БСП май гласуват само изветрели пенсии, *** и психиатричните случаи.Те и пишат дивотии във форумите срещу България.
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз пък искам да изгоня тиквите
47
0
 
9
 
! Отговори
ДО 40 преди 11 години
Така е баце....на пове4ето места продават пържена цаца а мазнината се усещя 4е е 5-6 цедка.....4ак гор4и. Добре 4е барем бирата не е топла....а и има клозети наблизо....
46
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А тия дето продават ТИКВИ СОРТ-БОКО защто не ги гоните?????
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И как точно ще разберете дали в едно и също олио са опържени едно кило цаца или или 10 кила цаца ??????????????????
44
2
 
9
 
! Отговори
Бай Мангал преди 11 години
Аз засях двайс декара саревица, копах, поливах, да продавам на морето. Айде пък сега не може. Отивам да крадна нещо друго . Аре чао
43
1
 
8
 
! Отговори
маргаритка преди 11 години
... та директно да се преквалифицират в джебчии...Странно е с какви проблеми се занимава олиго*рена миро.*** от плажа са част от пейзажа и сериозно забавление за ревящите дечица - това са тази част от хлапетата, принудително акостирани на сушата.по-добре да се забавляват с царевица, отколкото да муат сладолед по петарка!
42
3
 
18
 
! Отговори
до Костов преди 11 години
Аз пък познавам хора, които си гледат царавицата и си я варат ...............ама нали бащицата от Банкя е казал че трябва се забрани ........... айде давай :)))Абе к'вото не ни е бизнес да се збранява, това гевреци, баници, царевица, гилзи за цигари.............
41
0
 
3
 
! Отговори
Еколог преди 11 години
Изкупувам отработило олио за производство на екодизел. Малко понамирисва след това на пържени картофки и цаца, но го продавам на цената на газ пропан-метан!
40
3
 
8
 
! Отговори
умен член на БСП преди 11 години
Всеки, който иска ред в държавата е *** гербер.
39
2
 
9
 
! Отговори
Дон Кольо преди 11 години
Как ще гоните *** от плажа? Че то така се губи целият кеф. Много ще ми липсват ромите, които крещят - " Айди на кукурузъъъъъъ"
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А тези *** дето ви продават царевицата, като ходят по малка или голяма нужда как мислите, дали си мият ръцете? Примерно бакшишите не си мият ръцете, *** по-бели хора от тях ли са? Иначе БСП драскачите любители на ромската култура пак ръсят глупости, но на изборите ще ги видим колко са.
37
1
 
2
 
! Отговори
mango преди 11 години
Ako ni vzemete tsarevitsata, shte vi vzemem jitsata.
36
1
 
8
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
Хей, 25-ти, ти си типичен представител на тъпите гербери. Подозирам, че си *** милиционер.--Хей, 36-ти, ти си типичен представител на тъпите ***. Подозирам, че си *** милиционер от времето на празните магазини.
35
2
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Миро Найденов, няма ли най- накрая да го проверят и него какви далаври върши. Не искам акъл от човек, който внесе в България десетки тонове бракувано замразено месо от Ирландия и Арежентина.