Станишев: Лошото е, че механизмът за проверка ще продължи

Лидерът на БСП очаква обективен доклад на ЕК
Обновена: 14 юли 2012 11:17 | 14 юли 2012 11:11, Петя Славова
345
 Станишев: Лошото е, че механизмът за проверка ще продължи
Снимка: Булфото

"Очаквам обективен доклад на ЕК с достатъчно сериозни и тежки критики, с отчитане и на някои резултати". Това заяви Сергей Станишев в интервю за БНР.

Според лидера на БСП, лошото, е че няма да има прекратяване на механизма за проверка и сътрудничество в областта на правосъдието и вътрешните работи.  "Самият факт, че вероятно този механизъм ще продължи, говори за провал на управляващите в тази област."  Той припомни още, че този механизъм беше съставен преди 5 години със срок от 5 години.

Що се отнася до въпроса дали България трябва да бъде приета в Шенген, Станишев е категоричен, че след като е изпълнила условията за членство, страната ни трябва да бъде приета. Не може да се поставят от Германия или Холандия допълнителни условия, които всъщност създават нови критерии, които се оценяват с друг механизъм, обясни още той: "няма основание, не е справедливо, не е европейско, не е и демократично да се поставят допълнителни условия. Въпреки че сме в опозиция, имаме много ясна позиция – трябва да бъдем приети в Шенген." - допълни още той.

Станишев коментира и ситуацията в Румъния и я определи като "политически остра, защото очевидно има процедура на импийчмънт на президента и предстои гласуване на румънското общество."  – Станишев припомни, че преди 5 години ГЕРБ се опитаха да направят импийчмънт на българския президент с много по-малки основания.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NA6TA *** OT PES SE RADVA NA POSTIJENIQTA SI ZA NEGATIVNATA OTCENKA NA ES.
280
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
333,мантрата-те крадяха,ама имаше и за нас-не е актуална:2008 год.инфлация 12%,,2009 г.-3.4%-справка-Евростат.
279
2
 
5
 
! Отговори
marystaneva преди 11 години
"...този механизъм беше съставен преди 5 години..." А защо беше съставен и кой беше управляващ тогава? То бива наглост и безочие, бива, ама Станишев направо е опериран от тези две болести...
278
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САМО БСП, БСП, БСП - ХИЛЯДИ ЦЕЛУВКИ. МОЛЯ ВИ ОТЪРВЕТЕ НИ ОТ ГЕРБ И ОСТАНАЛИТЕ ***. НИЕ СМЕ С ВАС
277
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ще стискам палци за станишев. при бсп е друго, дори и да крадът давахо и на обикновенните хора, а тия *** само за себе си и все за асфалти и пр. ще гласувам за БСП
276
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПЕДОФИЛ бОЙКО НЕЩО СЕ СКРИ СЛЕД СЕКС СКАНДАЛА С ЪС СЕСИЛ. НИ ПО ВЕСТНИЦИ НИТО ПО ТЕЛЕВИЗИЯ. ПЪЛНА ТИШИНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АМА БОМБАТА ЦЪКА- ЦЪК -ЦЪК- ЦЪК И ОТЯВЛЕНО СЕ ЧУВА!!!!!!!!!!!!!!!!!
275
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
327,СПИРАНЕТО НА ЕВРОФОНДОВЕТЕ Е СЪПРОВОДЕНО С МОТИВИ И ОСНОВНИТЕ СА ЦИТИРАМ-КОРУПЦИЯ ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА И ОТКЛОНЯВАНЕ НА МИЛИОНИ ОТ ДАНЪЦИТЕ НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ-СПРАВКА МЕСТНА И ЕВРОПЕЙСКА ПРЕСА И АКО НЕ ВИ Е ДОСТАТЪЧНО И САМИЯТ ДОКЛАД.ЕВРОСТАТ-ИНФЛАЦИЯТА ЗА 2008 ГОДИНА 12%,ЗА 2010-3%.МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ НА 2009 Г.-бРЮКСЕЛ ОТБЛОКИРА ЕВРОФОНДОВЕТЕ.уСВОЯВАНЕ ДО СРЕДАТА НА 2013 Г.13 МИЛИАРДА ЛЕВА,А ЗА НОВИЯ ПЕРИОД ДО 2020Г.ОЩЕ 16 МИЛИАРДА ЛЕВА.НИКОГА *** ВЪВ ВЛАСТТА!
274
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо да е лошо? Нека ви спукат от проверки, докато не се научите да работите честно
273
4
 
5
 
! Отговори
До 328 преди 11 години
За скъсване на г*з питай твоя кумир СерГЕЙ и Гоце Трипера!
272
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герберугиииииииии! Г_за си да скъсате, Станишев става наесен шеф на ПЕС, а догодина и шеф на Еврокомисията! А догодина премиер ще е Първанов, в качеството му на шеф на БСП! ЗАПОМНЕТЕ КЪДЕ СТЕ ГО ПРОЧЕЛИ ЗА ПЪРВИ ПЪТ!
271
4
 
6
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Масово се пита защо се спряха еврофондовете, през 2008-2009 еми то е просто, защото толкова прибързано ни приеха в ЕС , че администрацията си нямаше на понятие дори как да попълни молбата за някой проект ,та камо ли да го оформи по правилата на евросъюза. Бойко отиде там и ги излъга че неговите хора са подготвени, за това му гласуваха доверие на вересия. Сега когато Герб има 3 години евростаж , се оказва че са по-зле от всички преди тях ,и доклада дето го чакат ще е най-лошият и унищожителен
270
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Европа отпуска по различни проекти 13 милиарда лева,които трябва да се усвоят до средата на 2013 година,а до 2020 год.трябва да се усвоят още 16 милиарда лева-това в отговор на тия ,които пишеха,какво виждат от Европа.Европа поема и част от пътните за отиване и връщане до работа-проект "трудова мобилност".Гражданите над 65 години пътуват в градският транспорт срещу 6 лева за три месеца-това от 1 януари.
269
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
319-мотивите за спиране на милиони по различни програми от Брюксел е за присвояване на милиони от едрият спонсор на БСП и липсата на осъдителна присъда по онова време.Септември 2009 год.фондовете за България са отблокирани-за какво по-вече да говорим.Избираме БСП-Брюксел затваря фондовете-защото голямата лапачка стартира.
268
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до IQ146Съгласен съм, че тр. коалиция бяха най-големите крадци на България и че ЕС е пред крах, но се опитва да си измие ръцете с България и Румъния! Но от 3 години всекидневно търся някаква причина, за да реша, че ГЕРБ могат (дори и да искаха) да бъдат алтернатива. Трудно е, защото всеки нов се нарежда сред професионалните политици и става един от тях. А там имат друга етика, характерна за класата на едрия капитал.
267
5
 
6
 
! Отговори
Евалата, Съслю! преди 11 години
Съслю, влязъл си в евро-хомо-мафията. Дали е добре това или зле? Нека ми спукат дупето, си мислиш ти Дано си прав?
266
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срещам мнения на един съфорумник "КРИС". Очевидно не е хлапе. Не мога да си обясня, защо свързва живота по тошово време с БСП? Тези хора станаха капиталисти още тогава. През 89-та си направиха "преврат", за да могат да легализират капиталите си. От всички "демократични" партии, БСП е първата и най-дясната! Започнаха милиони в куфарчета, сега са най-едри капиталисти. "Социалистическа" стои в средата за благозвучие и за пропуск в редиците на ПЕС.
265
4
 
4
 
! Отговори
Съвети до Сълю преди 11 години
Съслю, проблемът е с дупето ти - слабо е! Ни си комунист, ни си *** като хората, ни акъл имаш за пет лева! Земи се и напусни България! Да ,ама си заложил централата на "Позитано"? Е, ама тя не е твоя, на Българския антифашистки съюз! Бащата на министър Игнатов , шеф в БАС, той ще ти помогне! А си купи вазелин, съслю, щото дупе да ти е яко! Не бой се от Боко, бой се от ***!
264
2
 
5
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
"Лебедова песен" на евро бюрократите е опита да представят като виновник за битието на евро съюза някои недъзи в България и Румъния. Ако България и Румъния бъдат "изгонени" от този съюз, това по никакъв начин няма да реши проблемите им. Даже, специално на България, това ще се отрази доста благотворно. Защото бонусите от членството в ЕС в близко бъдеще, за мен лично, са доста спорни. Бих ги питал, ако ги нямаше България и Румъния, това ще помогне ли на Гърция да остане? На Испания, Италия, Португалия... Пак са запрегнали каруцата пред коня. Когато някой не си плаща вноските по кредитите, това е фалит. При фалит, кредиторите се нареждат и си поделят имуществото на фалиралия. Ако някой се изтъпани и заяви, че няма да позволи фалит, той трябва да плати сметката. Сметката на Гърция е малка. Но скоро към нея може да се добави сметката на Испания, Португалия, Италия и, внимание, ФРАНЦИЯ( с този безотговорник и левичарски волунтарист начело)! Такава сметка НИКОЙ НА ТОЗИ СВЯТ не може да плати. И това ще доведе до естествения край на ЕС. А не изхвърлянето или приемането на някакви въшки, като България и Румъния, колкото и различни да са проблемите във всяка една от тях, което е съвсем друга тема...
263
3
 
4
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Европейските институции, преди да се "шокират" от "миналото" на Борисов, е добре да се "пошокират" малко от настоящето на НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ в историята на България! КРАДЦИТЕ от тройната коалиция! И да си припомнят, че на България бяха СПРЕНИ еврофондовете - без аналог в европейската практика. Да обяснят ЗАЩО ни спряха еврофондовете. Като обяснят ЗАЩО ни спряха еврофондовете, тогава ние, българите, ще им обясним ЗАЩО избрахме Борисов! И ЗАЩО ще повторим!
262
1
 
5
 
! Отговори
ЕВРЕЙ ЗА ГЕРБ преди 11 години
С. Паси: България е един парадоксИма един невероятен парадокс - всички световни изследвания показват, че българите са сред най-нещастните народи, редом с Камерун, например. А те не са нито членове на ЕС, нито имат 1300 годишна история, а в това време нашият премиер е от най-щастливите, каза бившият външен министър Соломон Паси пред БНР. Това правителство получи на тепсия постигнатото от предишните - членството на България в ЕС. Но заедно с това няма стратегия затова, няма стратегия дори какво да прави в следващите 20 дни. И ако всяка страна, член на ЕС знае какво е мястото и в Общността, България е като едно отворено буре насред морето, направи сравнение Паси. Това е първото, което трябва да направим - да имаме своя визия, стратегия за бъдещето, счита той. Второто нещо, от което имаме необходимост е да намерим своята ниша в ЕС, ние не знаем какво правим