Станишев: Лошото е, че механизмът за проверка ще продължи

Лидерът на БСП очаква обективен доклад на ЕК
Обновена: 14 юли 2012 11:17 | 14 юли 2012 11:11, Петя Славова
345
 Станишев: Лошото е, че механизмът за проверка ще продължи
Снимка: Булфото

"Очаквам обективен доклад на ЕК с достатъчно сериозни и тежки критики, с отчитане и на някои резултати". Това заяви Сергей Станишев в интервю за БНР.

Според лидера на БСП, лошото, е че няма да има прекратяване на механизма за проверка и сътрудничество в областта на правосъдието и вътрешните работи.  "Самият факт, че вероятно този механизъм ще продължи, говори за провал на управляващите в тази област."  Той припомни още, че този механизъм беше съставен преди 5 години със срок от 5 години.

Що се отнася до въпроса дали България трябва да бъде приета в Шенген, Станишев е категоричен, че след като е изпълнила условията за членство, страната ни трябва да бъде приета. Не може да се поставят от Германия или Холандия допълнителни условия, които всъщност създават нови критерии, които се оценяват с друг механизъм, обясни още той: "няма основание, не е справедливо, не е европейско, не е и демократично да се поставят допълнителни условия. Въпреки че сме в опозиция, имаме много ясна позиция – трябва да бъдем приети в Шенген." - допълни още той.

Станишев коментира и ситуацията в Румъния и я определи като "политически остра, защото очевидно има процедура на импийчмънт на президента и предстои гласуване на румънското общество."  – Станишев припомни, че преди 5 години ГЕРБ се опитаха да направят импийчмънт на българския президент с много по-малки основания.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
267,не си актуален с простотия сътворена от болен мозък и съшита не с бели конци,а с въжета.Значи татито мълча като един матросовец седем години,а сега изведнъж като трябва да връща изпапканото,застава на амбразурата с разголена гръд.
220
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ЧЕРВЕНИТЕ ***, КРАДЛИВИ, СМРЪДЛИВИ И УРОДЛИВИ! ВАЖНОТО Е ДА НЕ СЕ ДОПУСКАТ ДА ПРИПАРЯТ ДО ВЛАСТТА!ДОЛУ БСП(ДС) И НЕЙНИТЕ МЮРЕТА:ДПС, НДСВ, РЗС, АТАКА, ВМРОкаракачанов, ГЕРБ, ЛИДЕР, БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ(ДС). . .
219
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След което в доклад на американски агенти, разпространен от БГНЕС, се появи името на Борисов като главен секретар на МВР, който през 2002 г. е имал контакти с шефа на сръбската мафия, описана в доклада като водещ криминогенен фактор на Балканите. Утре, в неделно предаване на проправителствения канал ТВ 7, анонсират големи разкрития по темата- явно някой е решил да яхне вълната. А колкото до спасяването на давещите се в догадки докъде ще стигне противоборството на пипалата на мафията, това си е дело на самите давещи се.
218
6
 
6
 
! Отговори
педофила Бойко преди 11 години
Броени часове след публикуването на сензационната изповед на Сесил Каратанчева за сексуалните мераци на премиера към нея във вестник "Галерия" бащата Радослав получил щедро предложение да мълчи за случая, твърди "България днес".От своя страна пък тенисистката споделя в социалната мрежа Фейсбук нови шокиращи факти. Всичко между Бойко Борисов и Сесил Каратанчева започва от мач в София."Реших да си кажа всичко, след като разбрах и за други момиченца на по 14 години, които са били викани и с тях са правени страшни неща", споделя в статуса си Сесил. "Съвестта ми е чиста, защото дадох глас заради всички, които са мачкали и използвали",
217
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ЧЕРВЕНИТЕ ***, КРАДЛИВИ, СМРЪДЛИВИ И УРОДЛИВИ! ВАЖНОТО Е ДА НЕ СЕ ДОПУСКАТ ДА ПРИПАРЯТ ДО ВЛАСТТА!ДОЛУ БСП(ДС) И НЕЙНИТЕ МЮРЕТА:ДПС, НДСВ, РЗС, АТАКА, ВМРОкаракачанов, ГЕРБ, ЛИДЕР, БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ(ДС). . .
216
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другарю Крис,ти помниш младостта,а тя верно е хубаво нещо!Аз помня и други неща-помня чакането по спирките,липсата на магазини,а ако ги има няма стоки,помня купоните през 1988г.и висенето с часове за три килограма банани срещу Нова година-тогава ги пускаха.Имаше хора,които добре си живееха и това бяха партийните секретари и комсомолските такива,пропуснах и ОФ организаторите,те обсъждаха и решаваха съдбата на хората,имаха специални магазини със спуснати пердета,имаха специални почивки и други..
215
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишеф Луканов те чака .... ти си знаеш защо .
214
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
български социализъм=*** ***
213
11
 
9
 
! Отговори
Крис преди 11 години
И искам да кажа, аз не съм адвокат на БСП! Не съм платен драскач. Аз съм един човек с свои виждания на нещата, анализирам и гледам реално. Не съм сляп привърженик на БСП! Привърженик съм на левите идеи и на социализма, а само БСП се припознава с тази идеология.
212
3
 
4
 
! Отговори
Крис-до 257 преди 11 години
Виж прав си... всички са произлязли от комунистическата партия, факт. Но защо?! Защото имаше само 1 партия. Нали? Това, че в България, има крадци, корумпирани престъпници и мизерници означава ли , че цяла България е една мизерна държава и трябва да носи лошото име на таз група хора?! Истинските комунисти изчезнага заедно с Тодор Живков, тези които се правят на наследници са просто едни крадци. Има много чесни хора в тази партия, но заради престъпниците трябва ли да се отрича и плюе всичко!
211
2
 
4
 
! Отговори
254 преди 11 години
явно не си много зрял, щом продължаваш да използваш идиогеми. В съвременната политическа история на България ляво не означава комунист, а виждане за развитие чрез социални придобивки и повишаване на покупателната способност с цел развитие на местната икономика, дясно означана рестрикции и повишаване на данъце за сметка на бизнеса, първото е интензивно, второто-екстензивно развитие, левите трупат, десните харчат. Виж как е в България-левите оставиха резерв, десните пълнят хазната повишавайки разх
210
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ми се пише но с удоволствие бих пил с теб една ракия и ще те оборвам по всички тези дето се опитваш да прокараш. На 48 год. съм и сам видял много и при социализма и сега
209
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С тънки очила е, но за сметка на това с много ''дебели очи''!
208
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов е ваш наследник, както и доган и царя го докарахте вие. Кажи нещо за куфарчетата по времето на луканов, за фалитите на банките, за приватизациите за хора като пловдивския свинар и да не изброявам че са стотици. Кръговете от фирми,порциите,отвличанията за които не си мръднахте пръста и още много ама много мога да ти изреждам аз съм безпартиен но ще гласувам за герб
207
4
 
5
 
! Отговори
Крис- до 254 преди 11 години
Всички гербери казвате, че герб работи за България. Добре, но повтаряте това изречение и онова за икономическата стабилност, като папагалчета. Молбата ми е, подкрепи думите си с факти , цифри и т.н. Не говори напразно , напиши как герб работят за България , сподели това, което ние не виждаме, а ти виждаш . Тогава може и ние да прогледнем. Това, което говири 251 за вицовете, го е имало в ранния комунизъм , през 60-тте , имало е много грешки ДА, но сравнение с демокрацията....
206
1
 
4
 
! Отговори
Крис преди 11 години
...народът ги е искал. Чул ли си някога комунисти да избиват деца, да режат глави и да ги разнасят по селата за страх и назидание ?! Относно ограбването на богати буржоа и фабриканти... Отговори си на себе си , сега ако дойде власт, която да ограби богатството на маргини , маджовци , догани , бойковци , станишевци , божковци , диневци , evn , lukoil и всякакви други и използва това богатсво за благото на народа, за строителството на една нова и съвременна България , ти против ли си това? Чесно?!
205
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само партийните секретари и мафиоти сте доволни от бсп. Смея да твърдя че съм зрял човек,никога не съм се занимавал с политика но съм видял че от вашата партия нищо хубаво не съм видял. Не че съм видял и от другите но за първи път виждам че някой работи з България и това са ГЕРБ.
204
2
 
3
 
! Отговори
до 249 преди 11 години
дори да има 1%истина в това, което пишеш, помисли, че има цели две поколения от 1944 до 1989год, които построиха това, което после костов разграби-тъжно е да минеш през българия и да видиш как нищо не работи-сега са се засили и малкото останало държавно-сопотските заводи, да ги продадат без пари.Къде е агенцията за следприватизационен контрол да развали договорите на марица 1-3, на ОЦК, на всичко, което подариха пред прехода, сега и оръжейния бизнес искат да съсипят-без АЕЦ Белене и ток няма
203
3
 
5
 
! Отговори
Крис - до 249 преди 11 години
Ето , отново гледате нещата от 1 страна... Комунистите били убийци , били грабители... Знаеш ли колко народ , предимно младежи са избити по времето на царска България , особено след ЗЗД? Може да го прочетеш, и интеликтуалци и всякакви хора. Знаеш ли как е живял обикновения българин по онова време- глад и мизерия , работещи по 16 часа за парче хляб, деца на по 7-8г. във фабриките , но на мн. места ще прочетеш, че сме били икокомически стабилни, виждаш ли паралела? Комунистите са дошли, защото
202
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Помня как за един виц изселваха, помня как не можех да нося дори кръстче на връта си,помня как чаках за кола 20 год., помня че бяхме с руските рубашки всички като табуретки. Много момня ама вие мислите че сме забравили