Станишев: Лошото е, че механизмът за проверка ще продължи

Лидерът на БСП очаква обективен доклад на ЕК
Обновена: 14 юли 2012 11:17 | 14 юли 2012 11:11, Петя Славова
345
 Станишев: Лошото е, че механизмът за проверка ще продължи
Снимка: Булфото

"Очаквам обективен доклад на ЕК с достатъчно сериозни и тежки критики, с отчитане и на някои резултати". Това заяви Сергей Станишев в интервю за БНР.

Според лидера на БСП, лошото, е че няма да има прекратяване на механизма за проверка и сътрудничество в областта на правосъдието и вътрешните работи.  "Самият факт, че вероятно този механизъм ще продължи, говори за провал на управляващите в тази област."  Той припомни още, че този механизъм беше съставен преди 5 години със срок от 5 години.

Що се отнася до въпроса дали България трябва да бъде приета в Шенген, Станишев е категоричен, че след като е изпълнила условията за членство, страната ни трябва да бъде приета. Не може да се поставят от Германия или Холандия допълнителни условия, които всъщност създават нови критерии, които се оценяват с друг механизъм, обясни още той: "няма основание, не е справедливо, не е европейско, не е и демократично да се поставят допълнителни условия. Въпреки че сме в опозиция, имаме много ясна позиция – трябва да бъдем приети в Шенген." - допълни още той.

Станишев коментира и ситуацията в Румъния и я определи като "политически остра, защото очевидно има процедура на импийчмънт на президента и предстои гласуване на румънското общество."  – Станишев припомни, че преди 5 години ГЕРБ се опитаха да направят импийчмънт на българския президент с много по-малки основания.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
315,ти маше дом,земя,вила,кола,семейство,мъж,деца,приятели-дойдоха ГЕРБ и ти ги взеха или ги имаше и ги загуби.За три години трудно можеш да придобиеш изложеното от теб,ако не преди това,не са ти давали възможност.СЕГА имаш-дават европейски пари на работодатели да наемат работници,получаваш обучение,правиш бизнес план,подаваш документи и взимаш 20 000 лева да стартираш бизнес,ако си докторант получаваш 20 000 лв.за да си защитиш докторантурата си.Идват БСП-чукат на врата и ти подаряват гореизло
260
3
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОСИ преди 11 години
КАКВО Е СОЦИАЛНОТО В УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ?ИСКАМ ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ КАКВО Е НАПРАВИЛА ГЕРБ В СОЦИАЛЕН АСПЕКТ, ЗА ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ПО-ДОБРЕ В РАМКИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ.ЗА МЕН ЗНАМ:НЯМАМ ДОМ.НЯМАМ ЗЕМЯ.НЯМАМ ВИЛА.НЯМАМ КОЛА.НЯМАМ СЕМЕЙСТВО.НЯМАМ МЪЖ.НЯМАМ ДЕЦА.НЯМАМ ПРИЯТЕЛИ.НЯМАМ РАБОТА.НЯМАМ ПАРИ.НЯМАМ БЪДЕЩЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.
259
3
 
3
 
! Отговори
Оцеляващ преди 11 години
Станишев: Лошото е, че механизмът за проверка ще продължи.Станишев явно свърши парите и иска своя дял от ЕС софрата.Всеки от папкащите е вече с доста милиони.Ние в БГ знаем как се папка обща пара?Обичам държавните съюз.Те ми осигуряват дълъг, щастлив, пълноценен и спокоен живот.
258
4
 
2
 
! Отговори
да не смейш преди 11 години
ти за държавния резевр няма да говориш, защото вашия шеф го гушна
257
2
 
5
 
! Отговори
архивите са живи преди 11 години
Ами то щото механизъм на проверка нямаше за Милен Велчев, Криминалия Масларова, Р.Овч., Пикаещия във Фонтаните, хидроинженер Доган, крадливия прасюнгер Евгений Желев, Орденоносеца Батков, *** от ДПС, които завлякоха Държания Резерв, изсякоха горите и наричаха българите *** и т.н. и т.н.
256
2
 
3
 
! Отговори
NORM преди 11 години
Станишев първо да обясни,защо по време на неговото управление ни наложиха този механизъм и след това да се вайка,че ще го продължат.На негово място много биха предпочели да замълчат по проблема.
255
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това че социализма идва на мода в европа е така, жалкото в този случай е че ние в България намема социалисти и социалистическа партия. Имаме един некъдърник като съсела и банда крадци и олигарси около него обединени под името БСП.Какви социалисти са милионерите Р.Овч, Масларката, Батко и Братко и останалат крадлива ***?
254
3
 
4
 
! Отговори
до 306 преди 11 години
на мода е, много е френско даже, догодина ще стане и германска модна линия
253
3
 
5
 
! Отговори
00000000+ преди 11 години
Съселе,социализЪма НЕ е на мода!СоциализЪма е едно НЕДОНОСТЧЕ!(правешкия диктатор Живков.)Никога повече крадливата социалистическа тройна коалиция на бсп/бкп/дс,кгб...
252
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И боце и гоце се оказа,че са педофили...Тази червена партийка все такива произвежда като тях и серГЕЯ...
251
1
 
2
 
! Отговори
до наблюдател преди 11 години
анджък де
250
2
 
13
 
! Отговори
Наблюдател до 300 преди 11 години
Всеки който се интересува от фактите може да отвори google и да се запознае с тях.Твойте лъжи,глупости и локуми си ги остави за бабите на село.Капиш селски.
249
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От този доклад може да стане една добра тоалетна хартия, точно това трябва да правим демонстративно със всеки един такъв унижаващ ни мониторингов доклад от господарите. На мен като гражданин ми писна това да узорпира новините всеки път. Бих искал поне веднъж държавата да беше показала ясно на Брюксел позицията си за тези смехотворни доклади.
248
1
 
2
 
! Отговори
до наблюдател преди 11 години
виждам голямо противоречие в изказването ти - или не ти е избистрена идеята , или не ти идва отръки агитацията
247
3
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Присъединяването към НАТО и ЕС беше подготвено от правителството на Сакскобургготски,а тройната коалиция дойде на готовата маса,с магистралите построени от тройната коалиция реализма е същия....идват на власт и след половин година режат лентичка и казват това го направихме ние.Толкова е грозно и подло,че е само на нивото на БСП по подобен начин да изтъкнат успехите си.
246
12
 
2
 
! Отговори
до наблюдател преди 11 години
лошо, мойто моче, разчиташ на късопаметието на населението, но аз не само помня , знам и в учебниците го пише ,че България влезе в Европейския съюз при тройната коалиция, която беше с мандата на ДПС и беше компромисна, т.е. всички в тази коалиция бяха обединени от идеята за влизането на българия.Така че станишев е влязъл в историята вече с факта, че той,неговото правителство вкара българия в европейското пространство. Колко е добре това за нас, не съм убедена, но факта е факт-демократ непоръбен
245
7
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Само аз ли помня,как Станишев и БСП бяха единствените противници за влизането на България в НАТО и ЕС,а сега са първа кипра за шенгенското пространство.
244
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Последно сбогом,гербушки, в г--а със люти чушки.
243
7
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Забелязвате ли,че електората на БСП чете само в.ШОК и му вярват,като на Държавен Вестник.
242
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тънките очила не скриват ''дебелите очи'' СерГЕЙчо!