Станишев: Лошото е, че механизмът за проверка ще продължи

Лидерът на БСП очаква обективен доклад на ЕК
Обновена: 14 юли 2012 11:17 | 14 юли 2012 11:11, Петя Славова
345
 Станишев: Лошото е, че механизмът за проверка ще продължи
Снимка: Булфото

"Очаквам обективен доклад на ЕК с достатъчно сериозни и тежки критики, с отчитане и на някои резултати". Това заяви Сергей Станишев в интервю за БНР.

Според лидера на БСП, лошото, е че няма да има прекратяване на механизма за проверка и сътрудничество в областта на правосъдието и вътрешните работи.  "Самият факт, че вероятно този механизъм ще продължи, говори за провал на управляващите в тази област."  Той припомни още, че този механизъм беше съставен преди 5 години със срок от 5 години.

Що се отнася до въпроса дали България трябва да бъде приета в Шенген, Станишев е категоричен, че след като е изпълнила условията за членство, страната ни трябва да бъде приета. Не може да се поставят от Германия или Холандия допълнителни условия, които всъщност създават нови критерии, които се оценяват с друг механизъм, обясни още той: "няма основание, не е справедливо, не е европейско, не е и демократично да се поставят допълнителни условия. Въпреки че сме в опозиция, имаме много ясна позиция – трябва да бъдем приети в Шенген." - допълни още той.

Станишев коментира и ситуацията в Румъния и я определи като "политически остра, защото очевидно има процедура на импийчмънт на президента и предстои гласуване на румънското общество."  – Станишев припомни, че преди 5 години ГЕРБ се опитаха да направят импийчмънт на българския президент с много по-малки основания.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
15
 
9
 
! Отговори
ГЕРБЕРСКИ фолклор преди 11 години
нови песни за ГЕРБ Не е много по темата ,ама вярно ли Бойко Борисов е педофил искал да опъне Сесил Каратанчева на 14 години? требва нова песен за педофила- предлагам и текста. Надървил се Бойко надървил на 14 годишна ела ми мало в леглото в леглото хотелско ази ще те боцкам ще те боцкав в ****то? припева от вас!
240
5
 
7
 
! Отговори
sofeto преди 11 години
***- Майкопродавец!!!
239
4
 
16
 
! Отговори
Обобщение преди 11 години
Толкова много съм направил в правосъдната система,че 10г.няма да може да се изтръгне корупцията в нея.
238
3
 
9
 
! Отговори
dedi преди 11 години
лубимия хамстер на блог. бг дето Европа му спря парите се появи. Марш вдупката смрадливец
237
7
 
3
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
ще видим догодина-Кюстендил ще ви се стори песен-не на трето, на последно място ще бъдете, гербери увяхнали.Цецка ще се върне към първообраза си-БСП, другите ще ги гушне кунето, след 1 година няма да си спомняме даже за ГЕРБ, както стана с царя, с костов и всякакви ***-еднодневки
236
4
 
2
 
! Отговори
по-полека преди 11 години
до 284вие така викате и за грамите от американския посланик и ЦРУ, но европейската "Антимафия" ще ви разкаже играта-цяла европа чете в пресата си за нашия бандит, а нашите вестници,само за голяма нужда стават, а журналистките-***, две думи не могат да кажат свястно, освен да се мажат на бойко-те така кариера градят-днес на този, утре-на другите
235
2
 
7
 
! Отговори
До 267 преди 11 години
Това изчадие грозно ако има някакво доказателство - да го покаже, ако не - напълнете й устата! Аз, като фен на ГЕРБ очаквам Борисов да ги съди за клевета! А тия двамата Каратанчеви явно са изключително *** парчета!!!
234
12
 
7
 
! Отговори
ДО282 преди 11 години
СБОГОМ ГЕРБ!!!!!ГЕРБ ПРИЛИЧА НА СЛАДОЛЕД ИЗЛОЖЕН НА 35 ГРАДУСА ПО ЦЕЛЗИЙ, А ЧЕРЕШКАТА МУ Е ББ
233
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сбогом БСП!
232
9
 
5
 
! Отговори
ДО IQ146 преди 11 години
Е ГЛУПАВ СИ, ЗАЩОТО СИ ОТ ГЕРБ *** СИ, ЗАЩОТО СИ ОТ ГЕРБ НЕЩАСТЕН СИ, ЗАЩОТО СИ ОТ ГЕРБ НИКОЙ НЕ ТЕ ИСКА, ЗАЩОТО СИ ОТ ГЕРБ ВЪРВИ ДА ПРАВИШ МАГИСТРАЛИ, ЗАЩОТО СИ ОТ ГЕРБ
231
5
 
16
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
"Станишев: Лошото е, че механизмът за проверка ще продължи..." Как няма да продължи бе, Гейче, нали обхваща период от 5 години, в три от които ТИ БЕШЕ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ! Трите най-черни за България години! Годините, когато България беше КРАДЕНА така, както и БАШИБОЗУК не я е КРАЛ! 2007, 2008 И 2009! НЕОПИСУЕМИ КРАЖБИ и беззаконие, каквото не е виждано в историята на България! И вместо да ЗАМЪЛЧИШ, НАГЛАТА ТИ УСТА плещи и плещи... Няма ли да МЛЪКНЕШ, НАГЛЕЦО? Кой ще гласува за НАГЛИ КРАДЦИ????
230
2
 
2
 
! Отговори
ДО 262 преди 11 години
БРАВО КРИС ПОДДЪРЖАМ ТЕ
229
6
 
5
 
! Отговори
ДО 271 преди 11 години
ББ ИЗОБЩО НЕ МОЖЕ ДА ИМА ВСЯКА ЖЕНА В БЪЛГАРИЯ ПРОСТИЧКИ ГЕРБЕРИ!
228
8
 
5
 
! Отговори
ДО 266 преди 11 години
НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАМ ОТ ГЕРБЕРСКИ ***, ВАЖНО Е ДА НЕ ПРИПАРЯТ НИКОГА ДО ВЛАСТТА
227
8
 
6
 
! Отговори
педофила-може ли 14 преди 11 години
Не е много по темата ,ама вярно ли Бойко Борисов е педофил искал да опъне Сесил Каратанчева на 14 години. може ли 14 годишни. щом за бойко е разрешено значи и за нас. Цецо каза че имало равенство пред закона.
226
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Кой не харесва Бойко Борисов?" --- Всеки човек с повече от 2 мозъчни клетки.
225
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е нагло да се бориш отново сза власт с ПАРТИЯТА си... бсп(БКП)дс...която е хранела свинете с българи....
224
2
 
12
 
! Отговори
баси политиците преди 11 години
За тоя червен съсел е празник,когато някой плюе и критикува България.Не съм гербер и никога няма да бъда и за мен ГЕРБ не стават,но е лицемерно да крадеш 4 години,народа да ти бие шута,а ти да плюеш по наследниците си кефейки се,че плюят по родината и по-скоро постояно да генерираш отрицателни истории за родината си пред всички европейци.Червените са срам за БГ.
223
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каратанчев е мъжка .***,а изявите му са изключително гнусни-дори милен Цветков едва го изтърпя.
222
2
 
10
 
! Отговори
мъдрецът преди 11 години
Бойко Борисов може да има всяка жена в България. Е, без Сесил Каратанчева, разбира се. Кой би пожелал такава грозотия. Май никой. Боже, мили, вижте кой се зъби на ГЕРБ! Краси Каракачанов!?! Станал агент на ДС още не очистил младежките си пъпки. Не ви ли прави впечатление, че ония, гдето са най-оакани говорят за справедливост, честност, морал? Ами, да! Да не мислите, че в БСП само М.Манолова има голяма уста.