Кунева не е оптимист, че другият ВСС ще е по-различен

"Не ми харесва, че си играят на добро и лошо ченге"
Обновена: 16 юли 2012 15:09 | 16 юли 2012 15:00,
174
Кунева не е оптимист, че другият ВСС ще е по-различен
Меглена Кунева Снимка: БТА

Не съм убедена, че следващият Висш съдебен съвет ще бъде по-различен от сегашния, коментира председателят на сдружение "България на гражданите“ Меглена Кунева.

Според нея въпросът е в критериите за избор.

Кунева каза, че не би искала уволнената от ВСС съдийка от Софийския градски съд Мирослава Тодорова да се нареди сред загубените хора за съдебна система.

"Познавам я само от публичните й изяви, но ми прави впечатление на достоен човек", посочи тя. Не ми харесва, че си играят на добро и лошо ченге, всъщност на лошо и още по-лошо ченге", коментира Кунева.

"Да се представи на съдия Тодорова като милост едно преразглеждане на решението на ВСС, още повече, че те нямат право да го направят, няма да поправи раните", смята тя.

Казусът с Мирослава Тодорова показва нагледно какво се случва, ВСС изпълнява политическо поръчение, посочи секретарят на сдружението Йонко Грозев.

Още по темата

"Системата е в такава степен корумпирана и недобре работеща, че не можеш да си почтен професионалист и да вършиш работата си добре. Който не слуша, го затрупват с работа, за да сгреши, а после го бият по устав, както в момента се случва със съдия Тодорова", коментира той.

Сдружението се обяви за запазване на механизма за мониторинг от ЕК в областта правосъдие и вътрешен ред.

"Предоговаряне на механизма сега не е добра идея, прекалено сме слаби. Не съм сигурна в нашата зрялост", добави тя.

Този път трябва да прочетем много внимателно техническата част на доклада, посочи тя и изрази съмнения, че върху политическата оценка ще бъде упражнен политически натиск.

"Изненадана съм, че дни преди доклада министър-председателят отиде в Брюксел", коментира Кунева и отбеляза, че подобно посещение е допустимо месец преди това. Механизмът може да бъде променен по друг начин, не чрез ухажване или сплашване на ЕК, заяви Кунева.

Тя отбеляза, че в началото правителството е имало кредит на доверие от ЕК, но това е като пясъчен часовник - изтича.

"Но на третата година не можеш да се оправдаваш с наследеното, нито че си нов, нито да оправдаваш безобразията с участието на изпълнителната власт”, категорична е Кунева.

Според нея в съдебната система може да се създаде междуведомствен съвет с участието на неправителствени организации, подобно на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Тогава можело да се мисли и за отпадане на механизма по правосъдие и вътрешен ред. 

Йонко Грозев обясни, че идеята е междуведомственият съвет да подпомага съдебната реформа. Друго предложение на сдружението е създаването на Висш прокурорски съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
9
 
! Отговори
Марш кифло! преди 11 години
Мирно до вратата на банята! Кой те пусна сред хората, *** охлузена ***? Защо си избягала от зоопарка? И стръв за риба не става от тебе, Пръмова, Кунева и т.н.
88
2
 
7
 
! Отговори
Стария пес преди 11 години
направо не ми се мисли за балъците дето ще гласуват за нея. тя се слага против ГЕРБ, обаче каза че е дясна партията й. ако се коалира с БСП ще им призлее и ще трябва да има предсрочни избори. ако се коалира с ГЕРБ пак ще им призлее. тая както всички сега я мразят, след изборите и най-големите балъци ще я мерят с домати по улицата
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая Кунева не ми харесва по всички теми компетента, всичко знае, айде бе Кунева стига плю излез и кажи едно нещо дето сме на плюс от тебе и защо да гласуваме за тебе.
86
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди да вляза в този бях и в друг сайт/днес.бг/....доста от коментарите с които се хвърля помия по Кунева се копират и тук....защо ли? Трудно ще се отървем от полицейщината и простотията...трудно....направиха много пари и с тях могот да изкарат всеки от нас крадец...няма отърване от тез. Страхувам се, че ако усетят, че си отиват, кръв ще се лее!!!
85
2
 
7
 
! Отговори
МАНИ ,МАНИ преди 11 години
КУнева съди по ---СЕБЕ СИ !
84
6
 
3
 
! Отговори
опонент преди 11 години
Направо ме изуми. Пряк дебат с Б.Б. Ако съм на нейното място и някой ми предложи подобно конкурс, веднага го приемам. Дори няма и да се замисля.Нали разбираш . че предлогаш бивша мутра срещу бивш евросекретар?Че Кунева не е Желева бе, пич.А отзукът в Европа направо ще я шокираш в нейна полза.
83
2
 
9
 
! Отговори
ПРЪМОВА,НЕ ВСИЧКИ СА преди 11 години
***! МОЛЯ ТЕ НЕ МО"Й С ЛОШО!
82
2
 
4
 
! Отговори
Cornelius the Centur преди 11 години
В такова време не може да има такава политика, каквато формулира Кунева стъпчица по стъпчица, с обръщане към всички и търсене на приемливи за всички интереси решение. Затова в пряк дебат с Бойко Борисов Кунева ще загуби. Защото няма директен изказ, който стига до хората. Посланията й са формалистични, обтекаеми, визията й консенсус за България, е чиновническа. Тя самата заявява, че нейната сила са преговорите. Но страната се нуждае от обръщане на посоките, от рязка смяна на политиката, от битка с олигархията и мафията, настанена по властовите етажи, а не от разговори и преговори!
81
3
 
4
 
! Отговори
asd преди 11 години
Кунева май мина на принципа да се присъства постоянно в медийното пространство. Очевидно, че идеята е да е контра на Борисов, за да привлича недоволните от сегашното управление на своя страна. Тук морала за нея няма никакво значение. Това, че все пак въпросната съдийка системно е нарушавала правилника е без значение, важното е да се набират гласове за каузата. А каузата вече ми е пределно ясно, поредната безпринципна партия, която ще легне на нашите плещи.
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък не се надявам, че Кунева ще е по-различна с нещо от които и да е. Същият ***, макар и по-префинен.
79
2
 
5
 
! Отговори
golemiqt korem преди 11 години
Ти пък ,Кунке , защото се справяш - много е лесно да се правиш на интересен и на много можещ и само да приказваш , нищо да не правиш и да не се доказваш .. чакай някой да ти гласува доверие .
78
3
 
5
 
! Отговори
ина преди 11 години
Кунева да вземе да си ходи, че вече целият народ пропищя заради нея....само знае да лъже тая жена. Върти си далаверите , за да си събира пари...краде ли краде и нищо друго не я интересува....аман от мошеници в тая държава вече :evil:
77
2
 
4
 
! Отговори
ДО 82 И 83 преди 11 години
ПРАВИ СТЕ И ЗАПОЧВАМ ДА СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ С ТАЗИ ИСКАТ НАРОЧНО ДА ПОГНУСЯТ НАРОДА, ДА НЕ СЕ ЯВЯВА НА ИЗБОРИ.
76
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а ти коя си?*** крадлива?
75
3
 
6
 
! Отговори
Joli преди 11 години
Поредната въдица, хвърлена на рибите / разбирай народа/, за да клъвне. Дали ще се излъжат пак, след Царя, Боко и т.н.
74
4
 
4
 
! Отговори
Шибай Бойко преди 11 години
Като ви чета глупостите на мишоци , които през живота са влизали в съдебна зала като разтреперени свидетели. Няма значение каква е Кунева . Може да е най - гнусната комунистка - и е такава . Бедни *** , всеки може да е на власт - но не и тези *** ченгета . Никога сме нямали подобни необразовани *** във властта . Изобщо не ми пука дали някой е червен , син или зелен - но не трябва да е *** . А тези са.
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая няма ли да изчезне - отвращавам се само като я гледам...
72
3
 
10
 
! Отговори
пфуу преди 11 години
Само на мен ли ми е толкова антипатична тази жена? И се изказва по всички въпроси- окй ли го интересува какво мисли?
71
2
 
11
 
! Отговори
sk преди 11 години
ква ква квааа - и накря пак глупости, и тази е един измислен герои.
70
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева,щом защитаваш съдия дето 5 години е забавила дели и ЛИШИЛА ГЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ОТ ПРАВОСЪДИЕ,КАТО СПОМОГНАЛА С ТАЗИ "НЕВИННА"ПРОПУСКА НА МАФИОТИ ДА СЕ ОТЪРВАТ ОТ ЗАТВОРА-ТИ ЗА МЕН СИ ЯСНА,КРИСТАЛНО ЯСНА!ДНЕС НА ДНЕВЕН РЕД Е КОЙ ИСКА ПРОМЯНА И КОЙ ИСКА ДА СИ Я КАРАМЕ КАКТО ДО СЕГА!БОЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И "НЕЗАВИСИМИ" СЪДИИ БОГАТЕЕЩИ ЗА НАША СМЕТКА!ПРОМЯНЯНАТА НЯМА ДА Я ДОНЕСЕШ МАКАР И ДА СЕ ПРЕДСТАВЯШ ЗА НОВО ЛИЦЕ!СТАРА ЧАНТА,АМА ЛАЧЕНА и ОТ МНОГО ВЛАЧЕНА!